ugrás a tartalomhoz

Drupal és a külső UserAuth

tlof · 2004. Szep. 26. (V), 02.05
Nézegettem a Drupal beépített fórumát, és nem nyerte el a tetszésemet, ráadásul strapás lenne az 1.3.1-es Inovision -t migrálni. (90%-ban lefut a script, pár dolgot kellene módosítani, de...)
A beépített fórum motorban nem találtam olyan részerek, hogy csoportoknak jogok egyes fórumokra, több szintű moderátori jogok, és ilyenek.

A fő kérdés, hogy a drupal tud-e valamilyen külső forrásból authentikálni, vagy legalább más user táblát használni?

Azt látom, hogy az Authentication ajánlották erre, a célra, de a 4.2-es Drupal óta nem jött ki semmi sem ezzel kapcsolatban. (A modul nem megy a 4.4-essel kipróbáltam. :) )

Alternatív megoldásként marad az, hogy irok egy scriptet ami a fórumból naponta átszinkronizálja a felhasználókat a drupalba.

Linket / Tippet örömmel fogadok.
 
1

Beépített

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 26. (V), 11.13
Az Authentication modulból éppen azért nem jött ki új verzió, mert ez a funkció be van építve a Drupalba az aktuális változatokban. Lásd a user.module forráskódjában és helpjében lévő leírásokat. Ez képes külső források illesztésére (jabber, ldap, stb authentikáció csatolására). Magát az illesztést neked kell persze megírni, de a felület adott hozzá.

A 4.5-ösben lesz tartalmi elem szintű jogosultság kezelés, ami valószínűleg megoldja a problémádat.
2

4.5 vs Forum

tlof · 2004. Szep. 27. (H), 12.49
Hello,

Megnéztem a külső auth dokumentációjat. Nem rossz dolog sőt :) Érdekes dolgokat lehet vele alkotni az biztos. Viszont ez azt jelenti, hogy mind a fórumhoz, mind pedig a Drupalhoz irni kell egy egy modult. Lévén az InoVison féle PowerBoard nem tud külső authot. De mondjuk ezt egy kb 20 sorors scriptből el tudom intézni.

A drupal oldal is érdekes, ez az xml-es kommunikáció még nem teljesen tiszta, viszont a post/get páros már jobban tetszik.

A 4.5 -ösnek letöltöttem a mostani verzióját. Jelentem a fórum része még mindig harmat gyenge mind az inno 1.3.1-hez képest, mind a simple machineshez képest. A phpbb 2.0.10-es is jobb igaz ez már nem veri annyival :)

Szal összeségében látok reményt az átállásra.

---...---
TLoF
3

Harmat gyenge ==(?) nem zavaros

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 29. (Sze), 15.29
Sokak számára a PHPBB stílusú fórumok rengeteg szolgáltatása leginkább alapos kikapcsolást jelentenek. Sokhelyütt nem kell olyan bonyolult fórum. A Drupal is rendelkezik avatárokkal, szálazással, fórom hozzászólások pontozásának lehetőségével, privát üzenetküldéssel, kiterjeszthető profilokkal, stb. Én úgy láttam, hogy össze lehet rakni egy korrekt fórumot a moduljaiból nagyon gyorsan, csak nem akarja ezt a nagy kupacot ráderőltetni.

Mik hiányoznak, amit nem találtál meg a Drupalban?