Archívum - Aug 2004 - Fórum téma
augusztus 23
search.module - keresés á-t tartalmazó szavakra
A search.module 259 sorában (cvs verzió) az indexállomány létrehozása közben eltávolítunk néhány spec.karaktert. Többek között az xA1-et is.
A problémám, hogy mivel az "á" karaktert a Drupal xC3A1 UTF-8 kóddal tárolja, ezért indexelés közben az "á" karaktert tartalmazó szavakból a xC3A1 helyett xC3 íródik be a search_index táblába - így nem lehet az "á" betűt tartalmazó szavakra keresni.
Ha eltávolítom a fenti sorból az xA1-et, akkor minden ok.
Miért működik mégis ez a keresés a weblabor.hu-n? :-)
Miért kell lecserélni tulajdonképpen a fenti karaktert?
-jpi-
■ A problémám, hogy mivel az "á" karaktert a Drupal xC3A1 UTF-8 kóddal tárolja, ezért indexelés közben az "á" karaktert tartalmazó szavakból a xC3A1 helyett xC3 íródik be a search_index táblába - így nem lehet az "á" betűt tartalmazó szavakra keresni.
Ha eltávolítom a fenti sorból az xA1-et, akkor minden ok.
Miért működik mégis ez a keresés a weblabor.hu-n? :-)
Miért kell lecserélni tulajdonképpen a fenti karaktert?
-jpi-
WAV
Hello,
WAV fajlt szeretnek lejatszani. Letezik egy html tag azt hiszem <bgsound ..>, de en szeretnem allitani a hangerot, ujralejatszani, szunetelni estébé. Hogy lehet ezt szepen megoldani? Lattam kulombozo oldalakon hogy a mediaplayer-t bepitettek az oldalba. Erre is kivancsi lennek, de ha van jobb otlet akkor varom.
Köszi. Puszi.
■ WAV fajlt szeretnek lejatszani. Letezik egy html tag azt hiszem <bgsound ..>, de en szeretnem allitani a hangerot, ujralejatszani, szunetelni estébé. Hogy lehet ezt szepen megoldani? Lattam kulombozo oldalakon hogy a mediaplayer-t bepitettek az oldalba. Erre is kivancsi lennek, de ha van jobb otlet akkor varom.
Köszi. Puszi.
dreamwerver táblakészítés
Szeretném táblákba helyezni a lapom különböző eleit, hogy ablak nagyításkor a megfelelő pozícióra álljanak az elemek...
Dreamweaverben probálkozom, de pl. nem tudom hogy lehetne a szövegmezőket is beállítani, hogy kövessék a többi elemet.
ill. ha valaki tud bármilyen használható doksit, lapot, tutor a táblakezeléssel kapcsolatban, kérem segítsen...
Előre is köszi : Hamster
■ Dreamweaverben probálkozom, de pl. nem tudom hogy lehetne a szövegmezőket is beállítani, hogy kövessék a többi elemet.
ill. ha valaki tud bármilyen használható doksit, lapot, tutor a táblakezeléssel kapcsolatban, kérem segítsen...
Előre is köszi : Hamster
augusztus 22
CSS: DIV probléma
A tiszújvárosi RoadShowon elhangzott CSS előadás után (Boogie - CSS a gyakorlatban) megpróbálok én is átállni a "full CSS designra". Minden szuper és jó addig, amíg a 3. DIV alá egy 4.-et szeretnék betenni.
Az a gond, hogy az első 3 DIV-ben tudom a pontos pixel magasságot, és így könnyű a többit egymás alá rendelni. Csakhogy a 3. DIV-ben már dinamikus méretű szöveg van, és így nem tudok a 3. (main) alá egy 4. (down) tenni, mert nem tudom a 3. DIV magasságát.
Próbálkoztam a position átállításával, absoluteról relativra, de úgyse ment.
div#main {
position: absolute;
top: 82px;
left: 0px;
width: 690px;
/* ... */
}
div#down {
position: relative;
/* ... */
}
Erre a down DIV-et ráteszi a MAIN-ra, pedig alá kellene.
Mit tegyek?
■ Az a gond, hogy az első 3 DIV-ben tudom a pontos pixel magasságot, és így könnyű a többit egymás alá rendelni. Csakhogy a 3. DIV-ben már dinamikus méretű szöveg van, és így nem tudok a 3. (main) alá egy 4. (down) tenni, mert nem tudom a 3. DIV magasságát.
Próbálkoztam a position átállításával, absoluteról relativra, de úgyse ment.
div#main {
position: absolute;
top: 82px;
/* ... */
}
div#down {
position: relative;
/* ... */
}
Erre a down DIV-et ráteszi a MAIN-ra, pedig alá kellene.
Mit tegyek?
augusztus 21
Ciklussal objektumra...
A probléma: hogyan lehet ciklussal (pl.: for) hivatkozni objektumra?
Valami ilyesmi kellene
document.form1.valami_1.value
document.form1.valami_2.value
stb.
Hogy lehet egy ciklusváltozóval inkrementált objektum elérést létrehozni?
Megköszönném a segítséget!!!
■ Valami ilyesmi kellene
document.form1.valami_1.value
document.form1.valami_2.value
stb.
Hogy lehet egy ciklusváltozóval inkrementált objektum elérést létrehozni?
Megköszönném a segítséget!!!
Szavazó modul létezik?
Egy szavazómodult keresek, nem tudom létezik-e ilyen, vagy gyártani kell. Itt látok, de ez lehet, hogy saját szerzemény...
■ mysql adminisztralas
Letezik egy vizualis adminisztralasi felulet Linux-hoz MSQL adatbazisra?
■ augusztus 20
Cookie + Object = lehetetlen?
Egy adatbazisbol lekert adatokat Object-ben tarolom. Erre az objectre szuksegem lenne a webinterface kulombozo oldalain. Hogy tudnam megoldani, hogy ne kelljen minden oldalon az adatbazist megnyitni?
En cookieval probaltam lementeni, de csak Stringet fogad el (Objected nem). Biztos van erre is egy megoldas. Koszi elore is a hozzaszolasokat.
■ En cookieval probaltam lementeni, de csak Stringet fogad el (Objected nem). Biztos van erre is egy megoldas. Koszi elore is a hozzaszolasokat.
SWF fajl megjelenitese
sziasztok,
a problemam a kovetkezo:
localhoston nem jelennek meg az swf fajlok, viszont egy szerverre feltoltve megjellenek
elore is koszi
■ a problemam a kovetkezo:
localhoston nem jelennek meg az swf fajlok, viszont egy szerverre feltoltve megjellenek
elore is koszi
augusztus 20
Változó értékének átadása
Sziasztok!
Egy méretezett, fejléc nélküli ablakot szeretnék megnyitni, egy kiválasztott kép megjelenítésére. Valahogy mondjuk így:
"<a href=\"#\" onclick=\"window.open('../rtg_img/rtgmutat.php','_blank','width=900, height=677, resizable=yes, menubar=no scrollbars=1 status=0')\"><b>$rtg_kep</b></a>"
Ennek a bizonyos $rtg_kep változó értékére lenne szükségem a megnyitandó új ablakban.
Hogy lehet ezt "elküldeni"?
Előre is kösz a segítséget!
■ Egy méretezett, fejléc nélküli ablakot szeretnék megnyitni, egy kiválasztott kép megjelenítésére. Valahogy mondjuk így:
"<a href=\"#\" onclick=\"window.open('../rtg_img/rtgmutat.php','_blank','width=900, height=677, resizable=yes, menubar=no scrollbars=1 status=0')\"><b>$rtg_kep</b></a>"
Ennek a bizonyos $rtg_kep változó értékére lenne szükségem a megnyitandó új ablakban.
Hogy lehet ezt "elküldeni"?
Előre is kösz a segítséget!