ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 2004 - Fórum téma

május 18

mysql_query sintax error

Anonymous · 2004. Május. 18. (K), 19.31
Amator szinten barkacsolok a mysql-ben php ala. Nem volt addig baj amig egyszeru Select-eket adtam meg a mysql_query-nek. De most szukseg lenne osszetettebb select-re es nem tudom hogy kell helyesen megadni, pl. egy ilyet:

$eredmeny=mysql_query("SELECT oszlop1, oszlop2 FROM adatbazis1 WHERE adat='$adat' INTERSECT SELECT oszlop1, MAX(datum) FROM adatbazis2 GROUP BY oszlop1", $kapcsolat );

A ket darab select miatt sintax error-al megall, kerdes, hogy ez hogy valosithato meg helyesen?

Tamas

Szabványok+CMS

MaDog · 2004. Május. 18. (K), 10.04
Szerintetek egy CMS-sel miként lehet támogatni a szabványokat? Miket kell tudnia hozzá? Mikor lehet elmondani egy CMS-ről, hogy támogatja a szabványokat?

Pls Help!

május 17

Ékezetes betűk az URL-ben

Anonymous · 2004. Május. 17. (H), 10.08
Sziasztok!

A legutóbbi Apache+PHP frissítés óta kiakadnak azok a php scriptjeim, amelyek az URL-ben paraméterezve ékezetes betűket kapnak.
Eddig működtek, akár használtam enkódolást, akár nem.

Légyszi segítsetek, hogy hol kellene keresgélnem, mit kell átállítani, hogy ez menjen?

A konfig: Red Hat Linux / Apache 1.3.29 / PHP 4.3.6

Köszi!

május 14

Görgetősáv nélkül

Anonymous · 2004. Május. 14. (P), 15.32
Hello!

Van egy css-el létrehozott keretem és elszeretném tüntetni a görgetősávot, tehát hogy magát a felületet lehessen csak gögetni. Szerintetek ezt hogy lehet megoldani?

Előre is kössz!

Márk

Postnuke "Régi hírek"

Anonymous · 2004. Május. 14. (P), 08.57
Üdv,

történelmileg úgy alakult, hogy PostNuke maradt a rendszer alapja... Tudja valaki, hogyan lehet elérni, hogy egy hír a "Régi hírek" blokkban jelenjen meg?

Köszi,

Pál_úr

május 13

PHP-ből önálló szoftvert ?

Anonymous · 2004. Május. 13. (Cs), 12.25
Egy már meglévő PHP,MySQL alkalmazást szeretnék mobilizálhatóvá tenni, de úgy hogy egy kezdő felhasználó is gond nélkül telepíthesse és offline használhassa a saját gépén (a PHP forráskód ha lehet titkos legyen). Tulajdonképpen egy önálló szoftvert szeretnék készíteni belőle. Amennyiben létezik ilyen megoldás kérlek segítsetek megtalálnom.

XHTML 1.0 S / 1.1: mi lett a target-tel?

szucsati · 2004. Május. 13. (Cs), 01.22
Megdöbbenve tapasztaltam, hogy az XHTML 1.1 Strict és az XHTML 1.1 szabványok tiltják az <a> elemben a target beállítást. Mégis, mi van helyette? Nem találtam semmit. Pedig ez kell! Főleg a _blank.

május 12

mod_rewrite es rte

Anonymous · 2004. Május. 12. (Sze), 13.02
hello.

ket kerdesem lenne. van peldaul egy fajl.php?id=1 formatumu url. szeretnem, ha ez a domainem.hu/valami/1 cimen lenne elerheto. tudom, hogy mod_rewrite kell hozza. probaltam is megcsinalni, de nem jott ossze :( gugliban kerestem, igaz, akkor epp nem nagyon volt idom, igy nem is talaltam. tudnatok segiteni, hogy kell ezt megcsinalni?

a masik a rich text editorral (http://www.kevinroth.com/rte/demo.htm) lenne kapcsolatos. ugyan azt irja, van php-s pelda is, csak epp ez semmire nem hasznalhato, csak egy erteket ad egy js valtozonak phpbol. a function submitForm()-ot atirtam return true-ra, de a $_POST tombben csak a submit gomb van. probalkoztam mar sok fele keppen, de sehogy nem talaltam meg a textarea HTML kimenetet. ebben tudna valaki segiteni? hogyan lenne megoldhato?

elore is koszonom

május 11

javascript leiras

lacimaci · 2004. Május. 11. (K), 12.23
////////////////////////////////////////////////////////////
Ha valaki tudja, hol tudom megtalálni a javascript leirast, szóljon! Nagyon fontos es surgos!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
S_________E________G__________Í_________T___________S

hogy is van ez?

aktivka · 2004. Május. 11. (K), 11.27
Az lenne a kérdésem, ha linkre kattintva kap változó értéket
pl href=adatok.php?a=10 és az a változó értékét nem az adatok.php oldalon akarom használni,ezt hogy tudom megtenni. Tudom úgy lenne a legjobb ha a href után az az oldal álna ahol használni akarom a változót, de sajnos én nem arra az oldalra akarok eljutni. De a másik programrésznek közben használni kellene a változót. Segítséget előre is köszönöm