Archívum - Május 24, 2004 - Fórum téma
fájl feltöltés
Sziasztok
Eddig nemnagyon foglalkoztam weboldalszerkesztéssel, de most belevágtam. És szeretnék file feltöltést varázsolni az oldalamra. Ehhez szeretnék egy pici segítséget kérni. Lehetőleg magyar nyelven, mert angolul nemnagyon tudok. :(
■ Eddig nemnagyon foglalkoztam weboldalszerkesztéssel, de most belevágtam. És szeretnék file feltöltést varázsolni az oldalamra. Ehhez szeretnék egy pici segítséget kérni. Lehetőleg magyar nyelven, mert angolul nemnagyon tudok. :(
Adodb - update query generator
Van az adodb-ben egy nagyon hasznos feature: meglévő táblához tud update kérést generálni [GetUpdateSQL()].
Az update esetén van 1 kis problémám: ha egy mezőt üres értékre akarok módosítani, akkor ezt a részt egyszerűen nem veszi figyelembe, és meghagyja a korábbi értéket.
Én csinálom rosszul, vagy ez tényleg "ilyen"? A GetUpdateSQL-ben megadott $record minden mezője létezik, csak 1 helyen üres az érték.
■ Az update esetén van 1 kis problémám: ha egy mezőt üres értékre akarok módosítani, akkor ezt a részt egyszerűen nem veszi figyelembe, és meghagyja a korábbi értéket.
Én csinálom rosszul, vagy ez tényleg "ilyen"? A GetUpdateSQL-ben megadott $record minden mezője létezik, csak 1 helyen üres az érték.
infomásolás
Hi!
Szeretném megtudni valakitől, hogy létezik-e olyan progi, amely egy html kimenetről beletud írni egy adatbázisba?
■ Szeretném megtudni valakitől, hogy létezik-e olyan progi, amely egy html kimenetről beletud írni egy adatbázisba?
Drupal telepítési probláma
Nagyon megtetszett a PHP konferencián a Drupal rendszerről hallottak. Mivel a munkahelyemen webmester vagyok, ezért gndoltam, hogy jó lenne a mostani weboldalainkat Drupal-ra váltani.
Egy tesztelésre alkalmas alap Drupált installáltam (windows xp, Appserv 2.30, php 4.3.6, mysql 4.0.16) a leírás alapján. Minden rendben ment, sikeresen elkészült az adminisztrátor felhasználó. Beállítottam a webhely alapadatait és sikeresen be is engedett. Azonban azz Administer oldalon az adminisztrátor Annonymus-ként jelenik meg így nem tudom tesztelni a tartalom feltöltési procedúrákat. Sőt, kiloggolni sem tudok. Nincs Logout link. Ha bezárom a böngészőt és újra megnyitom a localhost/drupal/index.php -t akkor a kezdőoldal jön be, baloldalon menüvel és egy általános teendő leírással. Nincs login űrlap. Tudtok valamit tanácsolni? Odahaza Uhu Linux-ra is installáltam, ott minden rendben volt!
Üdvözlettel
Varanka Zoltán (zvaranka##kukac##freemail.hu)
■ Egy tesztelésre alkalmas alap Drupált installáltam (windows xp, Appserv 2.30, php 4.3.6, mysql 4.0.16) a leírás alapján. Minden rendben ment, sikeresen elkészült az adminisztrátor felhasználó. Beállítottam a webhely alapadatait és sikeresen be is engedett. Azonban azz Administer oldalon az adminisztrátor Annonymus-ként jelenik meg így nem tudom tesztelni a tartalom feltöltési procedúrákat. Sőt, kiloggolni sem tudok. Nincs Logout link. Ha bezárom a böngészőt és újra megnyitom a localhost/drupal/index.php -t akkor a kezdőoldal jön be, baloldalon menüvel és egy általános teendő leírással. Nincs login űrlap. Tudtok valamit tanácsolni? Odahaza Uhu Linux-ra is installáltam, ott minden rendben volt!
Üdvözlettel
Varanka Zoltán (zvaranka##kukac##freemail.hu)