ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 24, 2004 - Fórum téma

fájl feltöltés

Metatron · 2004. Május. 24. (H), 21.52
Sziasztok

Eddig nemnagyon foglalkoztam weboldalszerkesztéssel, de most belevágtam. És szeretnék file feltöltést varázsolni az oldalamra. Ehhez szeretnék egy pici segítséget kérni. Lehetőleg magyar nyelven, mert angolul nemnagyon tudok. :(
 

Adodb - update query generator

c · 2004. Május. 24. (H), 16.14
Van az adodb-ben egy nagyon hasznos feature: meglévő táblához tud update kérést generálni [GetUpdateSQL()].

Az update esetén van 1 kis problémám: ha egy mezőt üres értékre akarok módosítani, akkor ezt a részt egyszerűen nem veszi figyelembe, és meghagyja a korábbi értéket.

Én csinálom rosszul, vagy ez tényleg "ilyen"? A GetUpdateSQL-ben megadott $record minden mezője létezik, csak 1 helyen üres az érték.
 

infomásolás

desmond · 2004. Május. 24. (H), 15.56
Hi!

Szeretném megtudni valakitől, hogy létezik-e olyan progi, amely egy html kimenetről beletud írni egy adatbázisba?
 

Drupal telepítési probláma

zvaranka · 2004. Május. 24. (H), 12.22
Nagyon megtetszett a PHP konferencián a Drupal rendszerről hallottak. Mivel a munkahelyemen webmester vagyok, ezért gndoltam, hogy jó lenne a mostani weboldalainkat Drupal-ra váltani.

Egy tesztelésre alkalmas alap Drupált installáltam (windows xp, Appserv 2.30, php 4.3.6, mysql 4.0.16) a leírás alapján. Minden rendben ment, sikeresen elkészült az adminisztrátor felhasználó. Beállítottam a webhely alapadatait és sikeresen be is engedett. Azonban azz Administer oldalon az adminisztrátor Annonymus-ként jelenik meg így nem tudom tesztelni a tartalom feltöltési procedúrákat. Sőt, kiloggolni sem tudok. Nincs Logout link. Ha bezárom a böngészőt és újra megnyitom a localhost/drupal/index.php -t akkor a kezdőoldal jön be, baloldalon menüvel és egy általános teendő leírással. Nincs login űrlap. Tudtok valamit tanácsolni? Odahaza Uhu Linux-ra is installáltam, ott minden rendben volt!

Üdvözlettel

Varanka Zoltán (zvaranka##kukac##freemail.hu)