ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 7, 2004 - Fórum téma

Fájlból olvasás - Változó érték átadása

hiro · 2004. Nov. 7. (V), 23.16
Help!

$content = '';
$buffer = '';

function read($mit)
{
$fa = fopen( $mit, "r") or die("Error van baby!");
global $buffer;
global $content;
while(!feof($fa)){
$buffer = fgets($fa, 1024);
$content = $buffer;
//print $content;
}

fclose($fa);
}

read("html.txt");
print $content;

Ez lenne és fügvényen kívül szeretném használni a $content nevű változót, de nem sikeredik. A while-al van a gond ha benne akarom kiiratni akkor megy.

Help!
 

IE6 SP2 + Javascript

coder · 2004. Nov. 7. (V), 20.20
Sziasztok!

Az alábbi kódot blockolja az IE6 SP2 mondván hogy veszélyes?! Hogy lehetne ezt megoldani, hogy ne nyöszörögjön hasonló kódra alapbeállításokkal? Érdekes modon ha pl. ilyesmi javascript van eventekhez fűzve (onmouseover, onXXX...) akkor nem zavarja.

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<script type="text/javascript">
function hello() {
document.write('hello world!');
}
</script>
</head>
<body>
<script type="text/javascript">hello();</script>
</body>
</html>


Nyilván ez a kódrészlet csak egy leegyszerűsített példa, arra használom ezt a módszert, hogy pl. rolloveres gombokat: button('Cimke 1', 'link'); button('Cimke 2', 'link2'); vagy menüket: menu(new Array('Menupont 1', new Array('Almenu 1, 'link', 'Almenu 2', 'link'))); és hasonló amúgy is javascriptet használó dolgokat jelenítsek meg az oldalon, így a kiküldött html kód is sokkal rövidebb lenne, és nem kéne server oldalon törődni a böngésző típusával, mert javascriptből lehetne vizsgálni, így ez alapján ha kell különféleképpen "renderelni" az egyes elemeket. Az egész amúgy egy admin felületeten van, ezért lett "agyonscriptelve" hogy felhasználóbarát legyen, szóval nyugodtan meg lehet követelni, hogy be legyen kapcsolva a javascript, és min. IE6 / Firefox / Mozillát használjanak, csak ez iszonyat zavaro hogy IE6-tal mindig jön a figyelmeztetés a "veszélyes" tartalom miatt, és nem hozzáértőknek nehéz elmagyarázni, hogy ez miért van, és hogy tudják kikapcsolni...

EIK: Coder