ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 17, 2004 - Fórum téma

Pozíciólekérdezés Javascript-ből

Anonymous · 2004. Nov. 17. (Sze), 21.14
Adott az alább beillesztett HTML+Javascript kód. A lényege az, hogy az oldalon található 'testlayer' layert a 'testcell' cella bal felső sarkába kellene abszolút módon elhelyezni (position: absolute). Ehhez viszont tudnom kellene a 'testcell' cella pontos pozícióját az oldalon.
Az oldalba beágyazott Javascript pontosan ezt hivatott elvégezni (csak) annyira böngészőfüggetlen módon, hogy az oldalnak működnie kellene Explorer, Mozilla és Safari alatt is. Ebből az első kettő teljesen szépen megy is, de a Safari (illetve mint kiderült más KHTML alapú böngészők) alatt a layer rossz helyre kerül.
A pozíció leolvasó script-et a http://www.quirksmode.org/js/findpos.html oldalról vettem, és az alkotó állítása szerint Safari allatt is működnie kellene.
Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan bírhatnám működésre ezt a funkciót Safari alatt is? (Az is jó, ha más KHTML alapú böngészőben megmozdul -> akkor már valószínűleg a Safariban is menni fog. (Feltételezem nem olyan sokan tudják kipróbálni Safari alatt...))

Kösz:
Babszem.

PS: A kód a teljes tartalom végén látható.