Archívum - Nov 2004 - Fórum téma
november 25
MySQL és Ékezetek
Üdv Mindenkinek,
//MySQL 3.23.xx - MyISAM
olyan kérdésem lenne, hogyha MySQL-ben elmentek egy adatbázisba magyar szöveget mondjuk 'ő' betűt tartalmazva, akkor azt az adatbázisban ő v. vmi hasonló módon tárolja el, majd ezt felülírva mondjuk a MySQL CC-ben (Control Center) a rendes 'ő' karakterrel, akkor utána már ugyanazzal a programmal elmentve nem írja vissza arra a ő-re. Mit lehetne tenni, hogy a legelső alkalommal se írjon bele nekem ő-et, htmlspecialchars meg ilyenek nem használok, sime $_POST-ot csak, hol íródik át az egész?
Üdv
Sanyi
■ //MySQL 3.23.xx - MyISAM
olyan kérdésem lenne, hogyha MySQL-ben elmentek egy adatbázisba magyar szöveget mondjuk 'ő' betűt tartalmazva, akkor azt az adatbázisban ő v. vmi hasonló módon tárolja el, majd ezt felülírva mondjuk a MySQL CC-ben (Control Center) a rendes 'ő' karakterrel, akkor utána már ugyanazzal a programmal elmentve nem írja vissza arra a ő-re. Mit lehetne tenni, hogy a legelső alkalommal se írjon bele nekem ő-et, htmlspecialchars meg ilyenek nem használok, sime $_POST-ot csak, hol íródik át az egész?
Üdv
Sanyi
november 24
mysql-4.0.4-beta-win XP alatt
Segítségre lenne szükségem,
Látszólag sikeresen telepítettem a címben említett verziót standalone módban. Egyedül táblákat nem tudok vele létrehozni. A winmysql admin databases fülén amikor rákattintok a jobb gombbal az adatbázisokra, akkor kijön ugyan egy helyi menű (flush hosts..stb,), de "create batabase" és társai nincsenek rajta, pedig a súgófájlban szereplő képen ott vannak.
Előre is köszönöm a kiigazítást.
■ Látszólag sikeresen telepítettem a címben említett verziót standalone módban. Egyedül táblákat nem tudok vele létrehozni. A winmysql admin databases fülén amikor rákattintok a jobb gombbal az adatbázisokra, akkor kijön ugyan egy helyi menű (flush hosts..stb,), de "create batabase" és társai nincsenek rajta, pedig a súgófájlban szereplő képen ott vannak.
Előre is köszönöm a kiigazítást.
Kijelölt elem módosítása
Sziasztok!
Van egy űrlapbeviteli mező. Aztán ha abban van szöveg, akkor hogyan lehet megoldani, hogy mondjuk egy kijelölt szövegrészlet elé és mögé egy (gombra) kattintva pl beszúrjon egy-egy karaktert, vagy html kódot?
Vagy ugyanez, pl ha a kurzorral egy szó közepén vagy végén állunk, akkor az elé illetve mögé szúrja be a kívánt részt???
Ez megoldható?
Esetleg röviden le is tudnátok írni, hogyan?
Köszönöm!!!
K01
■ Van egy űrlapbeviteli mező. Aztán ha abban van szöveg, akkor hogyan lehet megoldani, hogy mondjuk egy kijelölt szövegrészlet elé és mögé egy (gombra) kattintva pl beszúrjon egy-egy karaktert, vagy html kódot?
Vagy ugyanez, pl ha a kurzorral egy szó közepén vagy végén állunk, akkor az elé illetve mögé szúrja be a kívánt részt???
Ez megoldható?
Esetleg röviden le is tudnátok írni, hogyan?
Köszönöm!!!
K01
november 23
tömb létrehozása
Üdv!
A segítségetekre lenne sükségem:
Ha adott 3 fájl 3 jellemzője ($a,$b,$c), hogyan rakjuk őket 1 többdimenziós tömbbe h az alábbi formában kerüljenek eltárolásra?? A tömb egy része után másik fájl jellemzőit pakoljuk úgy h az előző kiegészítéseként következnek utánuk.
$img_list = array(
array("$a1","$b1","$c1"),
array("$a2","$b2","$c2"),
array("$a3","$b3","$c3"));
THnks!
■ A segítségetekre lenne sükségem:
Ha adott 3 fájl 3 jellemzője ($a,$b,$c), hogyan rakjuk őket 1 többdimenziós tömbbe h az alábbi formában kerüljenek eltárolásra?? A tömb egy része után másik fájl jellemzőit pakoljuk úgy h az előző kiegészítéseként következnek utánuk.
$img_list = array(
array("$a1","$b1","$c1"),
array("$a2","$b2","$c2"),
array("$a3","$b3","$c3"));
THnks!
kép tárolása Visual Foxpro segítségével
Tisztelt Felhasználók!
Kérnék segítséget! Hogyan kell képet tárolni Visual Foxpro segítségével?
■ Kérnék segítséget! Hogyan kell képet tárolni Visual Foxpro segítségével?
Kereső fejlesztése
Kérdések:
■ - Nem lehetne-e külön vagy egyáltalán a hozzászóláskban keresni? Az is jó lenne, ha a profil alatt a saját hozzászólásaimat meg tudnám nézni, hogy érkezett-e rá válasz
- Nem lehetne-e rendezni vmiféleképpen a találatokat
- időrendben
- típusok szerint (fórumok, cikkek, levlisták külön, külön. stb)
- időrendben
- Fel lehetne-e cserélni a bejelölendő mezőt és a hozzá kapcsolódó label-t, hogy screen readerekben is jól jöjjön le
(minden szó kijelölve, bármely szó nincs kijelölve stb).
november 22
hibaüzenetek - bejelentkező kép megváltoztatása
Sziassztok!
http://www.sarokuzlethaz.hu/carter
címen van egy php-nuke portál. Sajnos van fent két hibaüzenet, ami nem tudom, hogy mik... Mik lehetnek?
Valamint a bejelentkezéskor látható képet hol lehet megváltoztatni, ami legfelül van? Erre sem tudtam még rájönni :(
■ http://www.sarokuzlethaz.hu/carter
címen van egy php-nuke portál. Sajnos van fent két hibaüzenet, ami nem tudom, hogy mik... Mik lehetnek?
Valamint a bejelentkezéskor látható képet hol lehet megváltoztatni, ami legfelül van? Erre sem tudtam még rájönni :(
november 21
Popup block kiiktatása
Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e úgy betöltéskor automatikus ablakot nyitni, hogy a popup blockerek ne tudják letiltani. Nekem arra kellene, hogy egy teljesképernyős ablakot nyitok, amit csak egy kezdeti html-ből tudok nyitni. Ha egy popup block-oló aktív, akkor nem nyilik meg az oldalam.
■ UserAgent
Sziasztok!
Próbálok egy statisztikát összehozni. Az USER_AGENT értelmezése okoz egy kis gondot. Már gyűjtöm pár napja a látogatóim adatát, van kellő számú minta, de nem tiszta a kép. Van pl:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) Opera 7.50 [en]
nos, ez most Opera7.50, van IE6?
Vagy:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
Ez szerintem firefox lenne, de annak meg nincs 0.10 verziója (vagy mégis?)
Vagy:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu-HU; rv:1.7.3) Gecko/20040914
Ezen honnan látszik, hogy mozilla? A "Mozilla/.." mindben ott van és a "gecko"-t is viseli más böngészőtípus is.
Néztem a weben, de a talált user-agent listák vagy régiek, vagy nem jól használhatók.
Segítene egy használható link is, vagy némi gyakorlati tapasztalat - mik a megfeleltetés szempontjai. Csak a főbb böng.típusok kellenek, de az újabban is.
Köszi előre is.
■ Próbálok egy statisztikát összehozni. Az USER_AGENT értelmezése okoz egy kis gondot. Már gyűjtöm pár napja a látogatóim adatát, van kellő számú minta, de nem tiszta a kép. Van pl:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) Opera 7.50 [en]
nos, ez most Opera7.50, van IE6?
Vagy:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; rv:1.7.3) Gecko/20040913 Firefox/0.10
Ez szerintem firefox lenne, de annak meg nincs 0.10 verziója (vagy mégis?)
Vagy:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; hu-HU; rv:1.7.3) Gecko/20040914
Ezen honnan látszik, hogy mozilla? A "Mozilla/.." mindben ott van és a "gecko"-t is viseli más böngészőtípus is.
Néztem a weben, de a talált user-agent listák vagy régiek, vagy nem jól használhatók.
Segítene egy használható link is, vagy némi gyakorlati tapasztalat - mik a megfeleltetés szempontjai. Csak a főbb böng.típusok kellenek, de az újabban is.
Köszi előre is.