ugrás a tartalomhoz

selectedIndex: undefined

Attus · 2009. Dec. 29. (K), 13.55
Van egy form, benne egy szimpla SELECT:

<select id="if_class" onchange="alert(document.getElementById('if_class').selectedIndex)" name="if_class">
<option value="">Válassz</option>
<option value="folder">Mappa</option>
<option value="file">File</option>
<option value="page">Oldal</option>
</select>
Ha kiválasztom a legördülőből valamelyik opciót, akkor Firefoxon szépen feljön a kisablak a megfelelő értékkel, aszerint, hogy mit választottam. IE8 viszont bármelyik opció kiválasztása esetén azt mondja, hogy "undefined". Akárhogy nézem, nem bírok rájönni, hogy mi a nem jó benne.
Nagyon fontos, hogy ezt a részt egy AJAX script tölti be. Ha simán ugyanezt a kódot kiraktam a normál HTML-kódba (tehát nem AJAX által betöltve, hanem simán, hagyományos módon), akkor rendesen működik IE8 alatt is.
Ez azt jelentheti, hogy AJAX-szal így egy formot nem lehet kezelni, vagy van rá valami megoldás? Köszi előre is, ha valaki tud segíteni!
 
1

Kieg.

Attus · 2009. Dec. 29. (K), 14.01
Ha azt írom be, hogy "alert(this.selectedIndex)", akkor rendesen fog működni. De ez nekem nem az igazi, mert egy JS-függvényben szükségem lenne a selectedIndex értékre akkor is, ha azt a JS-függvényt nem erre a SELECT elemre kattintva indítom el, hanem egy másik elemről (elméletileg két elem értékének összevetését szeretném elvégezni).
Tehát ez a kód, amit betettem, kicsit már kifacsart dolog, eredendően egy külső JS-függvényből szeretném ennek a SELECTnek az értékét megtudni.