ugrás a tartalomhoz

Figyelmeztetés programozásos kérdés feltételekor

vbence · 2006. Jún. 30. (P), 00.04
Sziasztok!

Nagyon gyakori, hogy (kezdők) feltesznek egy kérdést, amire a 8. válasz után derül ki, hogy valamilyen alapvetően hibás (járatlan, túlbonyolított) elképzelés mentén haladnak, és csak most ütközik ki a dolog.

Mit gondoltok egy kis figyelmeztető szövegre (a szokásos, "keress rá, mielőtt új témát nyitnál" -hoz hasonlóan) az új kérdés feltevés előtt. (Elég lenne csak az ajax és php fórumokban). Valami ilyesmire gondolok:

Gyorsabban választ kaphatsz kérdésedre, ha nem csak magát a problémát írod le, hanem pár szóban a weboldal / webalkalmazás azon részét is felvázolnád, aminek részeként felmerült (a probléma környezetét). Így egy megoldhatatlan kérdésre is kaphatsz megkerülő ötleteket.


Vagy mittomén...
 
1

lehet hogy van benne valami, én támogatlak szvsz

Anonymous · 2006. Jún. 30. (P), 00.13
szerintem igazad van....

bár nem hinném hogy valaki ettöl majd bemásolja a program kódját:(
10

Én...

chosa91 · 2006. Júl. 1. (Szo), 00.40
Én Speciel ezzel ugy vagyok, hogy a forrásomat ha akarom megosztom másokkal, szabad ország, szabad gondolatok akinek ahhoz van kedve azok gondolatot meritenek belőle, vagy felhasználják, szóval én nyugodtan berakom a kódomat, de többnyire csak a kód részletét.
De azért a szabad szoftverek mellett vagyok főként, mint linux használó.
2

visszatero bajom :)

ashnur · 2006. Jún. 30. (P), 01.47
alapjaban egyetertek az otlettel, de szerintem az ertelmetlen kerdesek(es neha buta valaszok) elkerulsehez sokkal jobb lenne ha vegre kivennetek az anonymus kuldesi lehetoseget.
5

szerintem jó az anonymous

Anonymous · 2006. Jún. 30. (P), 11.45
Az anonymous post post beszüntetése nem oldaná meg a problémát. Nézd meg a prog.hu-n a magic forestet például. De van 1000 egyéb gagyi kérdés ott is.
Nekem tetszik az anonim hozzászólási lehetőség, például most sem szóltam volna hozzá, ha be kellett volna jelentkeznem.
6

Egyszerre több anonymous zavaró

Jano · 2006. Jún. 30. (P), 12.08
Az anonymous hozzászolások akkor nagyon zavaróak, amikor egy probléma megoldásánal anonymous a kérdező meg a válaszoló is. Általában persze a hozzászólás tartalma alapján kiderül, hogy melyik melyik, de könnyebb úgy társalogni, hogy tudod neki mondtad előbb amit mondtál.
3

ezzel az erővel

krey · 2006. Jún. 30. (P), 01.56
"Ha kérdésedre minél hamarabb értelmes, nem visszakérdező választ szeretnél kapni, akkor olvasd el előtte ezt: Hogyan kérdezzünk okosan?"

krey
4

Szerintem nem hozna nagy előrelépést

Dualon · 2006. Jún. 30. (P), 09.49
Akit az apja-anyja nem tanított meg viselkedni, az iskolába a kakaóért járt, vagy talentomokkal szerényen gazdálkodhat :), azt aligha fogja ilyesmi megnevelni.
Szerintem egyszerűbb, ha az ilyen témákhoz valaki - aki először arra jár - beírja: próbálj meg így és így kérdezni, aztán fuss neki még egyszer, erre ugyanis nem fogsz választ kapni.
7

nem olvassák el

Hojtsy Gábor · 2006. Jún. 30. (P), 21.29
Éppen a célközönség nem olvassa el. Minél több dolgot írunk oda, annál kevésbé olvassák el :(
8

Anonymous hozzászóloknak random bekezdés

Jano · 2006. Jún. 30. (P), 23.02
Mi lenne, ha az Anonymous hozzászólóknál/topik nyitóknál egy-egy bekezdésnyi a kérdezz okosanból randomra megjelenne a mező felett? Mint egyes programoknál a gyors tippek.

Természetesen minden tiszteletem a pontos és értékes választ adó Anonymous hozzászólóknak.
9

jó lenne

breakline · 2006. Jún. 30. (P), 23.23
Én annak örülnék, ha aki kérdez, leírná (főleg php esetében), hogy milyen hibaüzeneteket kap, vagy valami. bírom az olyan hozzászólásokat hogy "Itt van 2000 oldal kód nem tom mi a gond lécci javícsd ki üdv Petike", aztán még szenvedni kell azért is, h rá tudj jönni, mit is akart a programmal csinálni. Persze gondolom ez ellen nem lehet sokat tenni, de a "kérdezz okosan"-t én is elolvastam, és ajánlom