ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2006

június 30

About Internet Explorer 7 beta 3

Anonymous · 2006. Jún. 30. (P), 21.31
Megjelent a böngésző harmadik béta kiadása
 

Google Auth Launches

Török Gábor · 2006. Jún. 30. (P), 16.25
Webalkalmazás authentikáció Google fiókkal
 

PHP-Nuke az új helyre költöztetve nem menti a blokk változtatásokat

dasky · 2006. Jún. 30. (P), 11.14
Sziasztok!
Van egy kis gondom az új szerveremmel. Eddig egy linux szervert használtam PHP4, MySql, Apache. Most viszont van egy Windows 2003 Web Serverem, PHP5, MySql, IIS6-al. Átköltöztettem egyik PHP-Nuke portálomat, de sajnos nem működik tökéletesen. Hibajelzést nem igazán látok. Hibajelenség:
Létrehozok egy blokkot az oldalon. Ez sima ügy. De ha módosítani szeretném a tartalmát, az már nem megy. Törölni tudom és utána újra létrehozni szintén. A cikkek írásánál nincs ilyen gond azt lehet módosítani is. Nincs ötletem hogy mi lehet a gond, lehet hogy a PHP5 vagy mySql. Várom az ötleteket, mert ez meg kellene oldanom valahogy.

Üdv: DA-Sky
 

PHP fejlesztő eszköz, amihez nem kell webszerver?

szitakoto100 · 2006. Jún. 30. (P), 10.34
Sziasztok!
Tudnátok olyan php fejlesztőeszközt javasolni, ami beépített megjelenítővel is rendelkezik (nem kell webszerver hozzá) és 30 napnál tovább használható?
 

Keress!

Török Gábor · 2006. Jún. 30. (P), 08.08
A keresés az emberiség alapvető problematikája, amely a digitális kultúra virágzásának indulásával egyre égetőbb kérdéssé vált. A web hőskorában hamar felismerték, hogy a háló csak akkor marad életképes, csak akkor tud betőrni a hétköznapi életbe, ha az egyszerű ember is könnyen megtalálja mindazon információhalmazt, amire kiváncsi. A Wired alapító szerkesztőjének, John Batelle-nek a blogjában értesültem arról, hogy a HVG gondozásában immáron magyarul is kapható The Search: How Google and Its Rivals Rewrote the Rules of Business and Transformed Our Culture című könyve.

Liquid layout kialakítása fórumhoz

MrPrise · 2006. Jún. 30. (P), 07.51
Sziasztok!

Próbálkozok egy liquid forum layout megvalósításával. Ami tutorialt a neten találtam ott mindenhol csak egy sornyi "doboz" van divekből. Van ahol position:absolute-ot használnak top:akármivel ami nekem teljesen nem jó, mert a fórum sorait egymás alatt szeretném látni, nem egy helyen...
A kérdésem az, hogy hogyan lehet div-ekkel olyat csinálni, hogy legyen 3 vagy 4 oszlopom és ebből az egyik mérete változzon a böngésző ablak méretével együtt. Csináltam valamit, ahol változik, de mindegyik oszlopom egyformán csökkent amikor százalékkal adtam meg a szélességet. Próbáltam pixelben megadni a jobb szélső oszlopok méretét, de így is hasonló a helyzet. Akkor is szétcsúszik az egész ha 1280-tól alig valamivel állítom kisebbre az ablakot. Azt szeretném ha legalább 800x600-ig le lehetne menni anélkül, hogy szétesne minden.

http://smf.enterpriseforever.org/index.php?board=1.0

Egyelőre ezt az egy oldalt szeretném így megcsinálni, aztán ha ez már ok akkor talán a többi is menni fog.

Köszi!
 

június 30

Figyelmeztetés programozásos kérdés feltételekor

vbence · 2006. Jún. 29. (Cs), 23.04
Sziasztok!

Nagyon gyakori, hogy (kezdők) feltesznek egy kérdést, amire a 8. válasz után derül ki, hogy valamilyen alapvetően hibás (járatlan, túlbonyolított) elképzelés mentén haladnak, és csak most ütközik ki a dolog.

Mit gondoltok egy kis figyelmeztető szövegre (a szokásos, "keress rá, mielőtt új témát nyitnál" -hoz hasonlóan) az új kérdés feltevés előtt. (Elég lenne csak az ajax és php fórumokban). Valami ilyesmire gondolok:

Gyorsabban választ kaphatsz kérdésedre, ha nem csak magát a problémát írod le, hanem pár szóban a weboldal / webalkalmazás azon részét is felvázolnád, aminek részeként felmerült (a probléma környezetét). Így egy megoldhatatlan kérdésre is kaphatsz megkerülő ötleteket.


Vagy mittomén...
 

How to Create Flick Animations with CSS

Török Gábor · 2006. Jún. 29. (Cs), 17.33
Mozgókép stíluslappal
 

window.resizeTo hívásra "hozzáférés megtagadva"

Anonymous · 2006. Jún. 29. (Cs), 17.25
Sziasztok!

Adott ez a függvény:

function noresize() {
 var NS = (navigator.appName == 'Netscape') ? true : false;

 iWidth = (NS)?window.innerWidth:document.body.clientWidth;
 iHeight = (NS)?window.innerHeight:document.body.clientHeight;

 if ( (iWidth <= 510) || (iHeight <= 259) )
  window.resizeTo(510,259);
}
Ez a függvény - többek között - be van linkelve egy HTML állományba és az onLoad ill. onResize eseményekre hívódik meg. IE6-tal kéne mennie, de sajnos nem megy. A meghívás rendben megtörténik, de a window.resizeTo(510,259); végrehajtásánal a következő üzenettel leáll:

"A hozzáférés megtagadva."

Mit baltázok el? Előre is köszi a segítségeket!
 

Tömb elemeinek elérése

Anonymous · 2006. Jún. 29. (Cs), 16.39
Kezdő vagyok, ezt előre leszögezem. Találtam a neten egy osztályt, ami xml-ből tömböt csinál. Ennek a tömbnek az elemeit szeretném elérni, de az én tudásom még kevés hozzá.

Így néz ki a tömb, és mondjuk a 'kerdes'-t szeretnem tudni:

Array
(
  [info] => Array
    (
      [proba] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [faq] => Array
                (
                  [0] => Array
                    (
                      [kerdes] => 
  Ez az elso kerdes.
                      [valasz] => 
   Ez az elso valasz.
                    )

                )

            )

        )
     )
)