ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2006

július 1

About Internet Explorer 7 beta 3

Anonymous · 2006. Jún. 30. (P), 22.31
Megjelent a böngésző harmadik béta kiadása
 

Google Auth Launches

Török Gábor · 2006. Jún. 30. (P), 17.25
Webalkalmazás authentikáció Google fiókkal
 

PHP-Nuke az új helyre költöztetve nem menti a blokk változtatásokat

dasky · 2006. Jún. 30. (P), 12.14
Sziasztok!
Van egy kis gondom az új szerveremmel. Eddig egy linux szervert használtam PHP4, MySql, Apache. Most viszont van egy Windows 2003 Web Serverem, PHP5, MySql, IIS6-al. Átköltöztettem egyik PHP-Nuke portálomat, de sajnos nem működik tökéletesen. Hibajelzést nem igazán látok. Hibajelenség:
Létrehozok egy blokkot az oldalon. Ez sima ügy. De ha módosítani szeretném a tartalmát, az már nem megy. Törölni tudom és utána újra létrehozni szintén. A cikkek írásánál nincs ilyen gond azt lehet módosítani is. Nincs ötletem hogy mi lehet a gond, lehet hogy a PHP5 vagy mySql. Várom az ötleteket, mert ez meg kellene oldanom valahogy.

Üdv: DA-Sky
 

PHP fejlesztő eszköz, amihez nem kell webszerver?

szitakoto100 · 2006. Jún. 30. (P), 11.34
Sziasztok!
Tudnátok olyan php fejlesztőeszközt javasolni, ami beépített megjelenítővel is rendelkezik (nem kell webszerver hozzá) és 30 napnál tovább használható?
 

Keress!

Török Gábor · 2006. Jún. 30. (P), 09.08
A keresés az emberiség alapvető problematikája, amely a digitális kultúra virágzásának indulásával egyre égetőbb kérdéssé vált. A web hőskorában hamar felismerték, hogy a háló csak akkor marad életképes, csak akkor tud betőrni a hétköznapi életbe, ha az egyszerű ember is könnyen megtalálja mindazon információhalmazt, amire kiváncsi. A Wired alapító szerkesztőjének, John Batelle-nek a blogjában értesültem arról, hogy a HVG gondozásában immáron magyarul is kapható The Search: How Google and Its Rivals Rewrote the Rules of Business and Transformed Our Culture című könyve.

Liquid layout kialakítása fórumhoz

MrPrise · 2006. Jún. 30. (P), 08.51
Sziasztok!

Próbálkozok egy liquid forum layout megvalósításával. Ami tutorialt a neten találtam ott mindenhol csak egy sornyi "doboz" van divekből. Van ahol position:absolute-ot használnak top:akármivel ami nekem teljesen nem jó, mert a fórum sorait egymás alatt szeretném látni, nem egy helyen...
A kérdésem az, hogy hogyan lehet div-ekkel olyat csinálni, hogy legyen 3 vagy 4 oszlopom és ebből az egyik mérete változzon a böngésző ablak méretével együtt. Csináltam valamit, ahol változik, de mindegyik oszlopom egyformán csökkent amikor százalékkal adtam meg a szélességet. Próbáltam pixelben megadni a jobb szélső oszlopok méretét, de így is hasonló a helyzet. Akkor is szétcsúszik az egész ha 1280-tól alig valamivel állítom kisebbre az ablakot. Azt szeretném ha legalább 800x600-ig le lehetne menni anélkül, hogy szétesne minden.

http://smf.enterpriseforever.org/index.php?board=1.0

Egyelőre ezt az egy oldalt szeretném így megcsinálni, aztán ha ez már ok akkor talán a többi is menni fog.

Köszi!
 

Figyelmeztetés programozásos kérdés feltételekor

vbence · 2006. Jún. 30. (P), 00.04
Sziasztok!

Nagyon gyakori, hogy (kezdők) feltesznek egy kérdést, amire a 8. válasz után derül ki, hogy valamilyen alapvetően hibás (járatlan, túlbonyolított) elképzelés mentén haladnak, és csak most ütközik ki a dolog.

Mit gondoltok egy kis figyelmeztető szövegre (a szokásos, "keress rá, mielőtt új témát nyitnál" -hoz hasonlóan) az új kérdés feltevés előtt. (Elég lenne csak az ajax és php fórumokban). Valami ilyesmire gondolok:

Gyorsabban választ kaphatsz kérdésedre, ha nem csak magát a problémát írod le, hanem pár szóban a weboldal / webalkalmazás azon részét is felvázolnád, aminek részeként felmerült (a probléma környezetét). Így egy megoldhatatlan kérdésre is kaphatsz megkerülő ötleteket.


Vagy mittomén...
 

június 29

How to Create Flick Animations with CSS

Török Gábor · 2006. Jún. 29. (Cs), 18.33
Mozgókép stíluslappal
 

window.resizeTo hívásra "hozzáférés megtagadva"

Anonymous · 2006. Jún. 29. (Cs), 18.25
Sziasztok!

Adott ez a függvény:

function noresize() {
 var NS = (navigator.appName == 'Netscape') ? true : false;

 iWidth = (NS)?window.innerWidth:document.body.clientWidth;
 iHeight = (NS)?window.innerHeight:document.body.clientHeight;

 if ( (iWidth <= 510) || (iHeight <= 259) )
  window.resizeTo(510,259);
}
Ez a függvény - többek között - be van linkelve egy HTML állományba és az onLoad ill. onResize eseményekre hívódik meg. IE6-tal kéne mennie, de sajnos nem megy. A meghívás rendben megtörténik, de a window.resizeTo(510,259); végrehajtásánal a következő üzenettel leáll:

"A hozzáférés megtagadva."

Mit baltázok el? Előre is köszi a segítségeket!
 

Tömb elemeinek elérése

Anonymous · 2006. Jún. 29. (Cs), 17.39
Kezdő vagyok, ezt előre leszögezem. Találtam a neten egy osztályt, ami xml-ből tömböt csinál. Ennek a tömbnek az elemeit szeretném elérni, de az én tudásom még kevés hozzá.

Így néz ki a tömb, és mondjuk a 'kerdes'-t szeretnem tudni:

Array
(
  [info] => Array
    (
      [proba] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [faq] => Array
                (
                  [0] => Array
                    (
                      [kerdes] => 
  Ez az elso kerdes.
                      [valasz] => 
   Ez az elso valasz.
                    )

                )

            )

        )
     )
)