ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 14, 2006

A tipping point for microformats

zsepi · 2006. Jún. 14. (Sze), 22.37
Esély a microformat terjedésére
 

AdoDB-t cache miatt érdemes használni?

Anonymous · 2006. Jún. 14. (Sze), 21.58
Az AdoDB-t mikor érdemes használni? Ezt olvastam a Wikipédián:

* Native PHP MySQL Commands: 93.20 pages per second
* ADOdb Lite: 54.62 pages per second
* ADOdb: 17.40 pages per second

Ez találatokat jelent, sorokat? Ha cachelni szeretnék, mást nem - tehát csak a cache miatt kellene az AdoDB -, akkor jó választás ez? Vagy írjak magamnak cache-t?

Köszi a választ!
 

The JavaScript Library World Cup

Hojtsy Gábor · 2006. Jún. 14. (Sze), 21.06
A különböző könyvtárak rövid bemutatása
 

Flock launches public beta

adriankoooo · 2006. Jún. 14. (Sze), 21.03
A feltuningolt böngésző új, béta változata
 

Forrás megtekintésének megakadályozása

mota_1 · 2006. Jún. 14. (Sze), 21.00
Üdv, arról kérdezném a hozzáértőket, hogy mily módon lehetne a "Forrás megtekintése" lehetőséget megszüntetni a Drupalban.

Előre is köszönöm.
 

Elindult a Java Fórum kikötő

AuthGabor · 2006. Jún. 14. (Sze), 20.34
Körülnéztem kis hazánkban, s úgy találtam, hogy nincs igazán Java alapokon Java nyelvvel részletesen és méltón foglalkozó, naprakész portál oldal. Arra gondoltam, elindítok a témához kapcsolódó portál kezdeményt, amely főként Java technológiát használ a működéséhez, illetve csak Java nyelvvel foglalkozik.

POP3, SMTP vagy IMAP?

Anonymous · 2006. Jún. 14. (Sze), 17.56
A POP3, az SMTP vagy az IMAP a megfelelő választás? Melyik a gyorsabb és miért? Melyik alkalmasabb PHP-ban nagyobb mennyiségű levél küldésére? Pl. ha a szájtomra feliratkoztak a felhasználók, hogy hozzászóláskor értesítést küldjön e-mail címére?

Köszönöm a választ
 

Free Online Javascript WYSIWYG Rich Text Editor

tiku I tikaszvince · 2006. Jún. 14. (Sze), 15.55
Immáron Safari képes
 

FireBug-gal hogyan segíthető a CSS fejlesztés?

thamas · 2006. Jún. 14. (Sze), 14.22
A kapcsolódó híradásokból az derült ki számomra, hogy a FireBug elsősorban a JavaScript fejlesztésben kihagyhatatlan segédeszköz.

Engem viszont az érdekelene, hogy miként lehet használni CSS-sel (és esetleg HTML-lel) kapcsolatos feladatokhoz. Tud-e pl. többet, mást (ezen a területen!) mint mondjuk a Web Developer? Ha igen, hogyan?

Egy ideje ismerkedem a FireBug-gal, de nem tudok rájönni a használat (ideális) módjára. Odáig rendben van, hogy jelzi hány hiba van az oldalon, de előfordul, hogy a konzolt megnyitva csak a hibákat sorolja fel, azt nem jelzi, hogy melyik sorban vannak a jelelzett hibák, vagy melyik elmre hivatkozik a hibás stílusutasítás.

Nem boldogulok az inspector használatával sem: látom, hogy ha az oldal felett mozgatom az egeret, jelzi az egyes részekhez tartozó stílusutasításokat a "style" és a "layout" fülön, viszont nem tudom, itt jelezné-e a hibákat. Olvastam, hogy a billentyűzet nyilaival is lehet lépkedni elemről elemre - nekem ez sem jön össze, pl. "beragadok" a head részbe és nincs tovább. Azt sem tudom, mitől függ hogy hány fület (source, style, layout, dom) látok alul.

Próbáltam információt keresni, de a szerző oldalán illetve a google találataiban csak a JS funkciókról esik részletesebben szó.

Segítenétek eligazodni?

Köszönettel:

Hajas Tamás
 

Ha csak a böngésző marad

tiku I tikaszvince · 2006. Jún. 14. (Sze), 13.49
Az index.hu webalkalmazásokat értékel