ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 15, 2006

Képek tömeges letöltésének megakadályozása

Anonymous · 2006. Jún. 15. (Cs), 23.09
Üdv.

Van arra valamilyen mód, hogy megakadályozzam egy oldalon lévő képek nagy mennyiségű letöltését? Tehát arra gondolok, hogy ha valaki nekiáll egy "weboldal-letöltő" programmal letöltni, akkor ne tudja már az egészet leszedni. Tehát azzal nincs gond, ha valaki az oldalon tölti le, de annak nem örülnék ha valaki az összeset leszedné pár óra alatt.
Szóval, van erre valami megoldás?
 

Cleaner Callbacks With Partial Application

zsepi · 2006. Jún. 15. (Cs), 22.42
Closure felhasználása szebb programok írása érdekében
 

Free Programming Tips are Worth Every Penny

tiku I tikaszvince · 2006. Jún. 15. (Cs), 21.58
Néhány alapvető(?) tipp kezdő(?) programozóknak.
 

Oldalszélesség: fix vagy nem fix

fchris82 · 2006. Jún. 15. (Cs), 19.45
Felmerült bennem egy kérdés:
Miért jobb, hogy egy weblapot elkészítenek 800px szélesre, és ugyanilyen szélesen bámulhatom egy 1200px széles monitoron is? Egyáltalán hogy érdemes, hogyan LENNE érdemes tördelni egy weblapon a tartalmat?

A hosszú szövegeket fárasztó olvasni, tehát az tényleg nem jó, hogy 10-es betüméretben folyik a szöveg 1200px-en, ugyanakkor az sem oké, hogy a monitor fele "tartalmatlan". Persze lehet, hogy ekkora monitron nem teljesben kéne cikket olvasni, mehetne egymás mellé két weblap is, bár ahhoz meg már kevés a 600-600px, szóval akkor most ez mégse jó :( (nincs ekkora monitorom, egy barátomnál viszont igen :D ) Én úgy gondolom jelenleg (bár nem kérdezném, ha úgy gondolnám tudom a tutit :D ), hogy nem kéne lekorlátozni a szélesseget. Majd a felhasználó állítja magának a betüméretet is, meg a böngészője szélességét is. Egyes weblapoknál persze ez nem játszik, de ahol tényleg a tartalmon van a lényeg, nem lenne célszerűbb? Esetleg rosszul gondolok vmit?
A Weblabor milyen megfontolások alapján lett ilyen?
 

Egymásba include-olt fájlok közötti session adat átadás

Anonymous · 2006. Jún. 15. (Cs), 19.36
Kedves Fórumozók!

A következő problémával állok szemben:
Van egy .php fájlom, amiben az oldalamhoz szükséges saját készítésű függvények találhatóak. Van egy másik állomány is, amiben egy másik függvény található. A két php fájl között szeretnék átadni session adatokat. Sajnos ez nem jön össze. session_start() mindkét php fájl elején van. Az első fájlban teljes egészében az összes függvényen belül elérhető a $_SESSION tömb, a másikban viszont sajnos már nem.
Nem tudom, hogy ez befolyásol-e valamit, de az első php fájl include-olva van a másodikba.

Légyszi aki tud segítsen!

Köszi!
 

Meglejent a phpEd 4.6

toro · 2006. Jún. 15. (Cs), 18.15
Piacra léptek egy olcsóbb Standard verzióval is
 

Title vagy URL kerül a böngésző címsorába?

balazsgabi · 2006. Jún. 15. (Cs), 16.46
Üdv Mindenkinek!

Azt szeretném megtudni, hogy mitől függ az, hogy a böngészők melyiket írják ki az ablak tetejére (nemtom pontosan mi a neve). Ahol általában a <title> elembe írtak jelennek meg, viszont ha JS-ből nyitok új ablakot és "csak" ablakot (keretet), akkor viszont az URL, mámint ami kifér belőle.
Ez szabályozható valahogy?
gábor
 

Qunu | live help when you need it most

ratson · 2006. Jún. 15. (Cs), 16.17
Just In Time szakértői segítség Jabber segítségével
 

What users hate most about Web sites

Török Gábor · 2006. Jún. 15. (Cs), 15.33
Öt dolog, amit nem szeretnek a látogatók
 

Fájl jogosultságok számszerűleg

Anonymous · 2006. Jún. 15. (Cs), 13.16
Sziasztok!

Érdekelnének az attribútumok számszerűleg de nem találtam sehol.
Olyan problémám lenne, hogy egy mappát, és a benne lévő képeket szeretném a világ elött megtekinthetővé tenni, csak az a baj, hogy a feltöltött képeknek olyan attribútumot ad, hogy az nem látható csak számomra.
Viszont ha total commander-ben megváltoztatom az attribútumát (mindent bejelölök, hogy mindenki olvashassa) akkor mindenki látja.
Na ennek az attribútumnak a száma kellene. Úgy tudtam eddig hogy 777 de ha a skriptben ezt írom hogy: chmod("/mappa/file", 777) akkor nem tudom még a saját mappámat se megnyitni.

Köszi.