ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 1, 2006

MySQL: datetime vs. unix timestamp

Anonymous · 2006. Jún. 1. (Cs), 20.21
Szerintetek hogyan érdemes eltárolni a dátumot MySQL-ben?
Én a timestamp-re szavazok, szerintem így könnyebb a dátumokkal lekérdezéseket végezni, valamint ha másféle formában akarom kiírni az oldalra, akkor nem kell előtte strtotime-al átalakítani.
Szóval melyik megoldás a gyorsabb, hatékonyabb, jobb?

D
 

Google has no plan for its own browser

Török Gábor · 2006. Jún. 1. (Cs), 20.19
Hivatalosan is megerősítést nyert
 

Firefox CSS form input display bug?

janoszen · 2006. Jún. 1. (Cs), 19.22
Sziasztok!

1.5ös FX alatt találtam egy érdekes rendering bugot. Igazából nem nagyon tudom körülírni, úgyhogy inkább linket adok: http://www.gog.hu/kapcsolat/

Ha valaki ráér egy kicsit játszadozni vele, hajrá, én már nem tudom, mit csináljak vele.

Köszi

János
 

css PC IE6.0-ben elcsúszva, Firefox és mac Firefox, Safari rendben

xants2355 · 2006. Jún. 1. (Cs), 18.52
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. A barátomnak dobtam össze ezt a kis oldalt
http://www.noemicharcoal.com
és a camben leírt problémába ütköztem. A kép alatt van egy üres csík, és a jobb oldali div is el van csúszva PC IE 6.0 alatt. Tanácsot kérek, hogyan tudom orvosolni ezeket a problémákat, hogy a különböző böngészőkben egyformán mutasson az oldal. Teljesen tanácstalan vagyok. Kipróbáltam az abszolút és relitív pozicionálást is, de nem vezetett eredményre.
Előre is köszönöm.
Üdv.
xants2355
 

Dátum átalakítása strtotime-al

Anonymous · 2006. Jún. 1. (Cs), 17.55
DB-ben lévő datum sorban lévő dátumot szeretném átalakítani. Típusa datetime, alapértelmezett érték pedig 0000-00-00 00:00:00.

Így probáltam: date("d/n/Y H:s", strtotime($rows['datum']))
Eredménye pedig egy teljesen más dátum, mi az oka?
 

más-más DocumentRoot belső hálózatra és netre (Apache 2.0)

Anonymous · 2006. Jún. 1. (Cs), 16.28
Hello!

Szeretném úgy beállítani a webszervert, hogy a LAN-ról és a LAN-on kívülről jövő kérések estén különböző legyen a DocumentRoot. Azt hiszem, VirtualHosttal lehetne megoldani a problémát (v nem), de átolvasva az Apache FAQ-ját sem sikerült rájönnöm, hogyan. HELP!

winston
 

Regisztráció több oldalra egyszerre

krey · 2006. Jún. 1. (Cs), 14.25
Azt szeretném megoldani, hogy a felhasználó több oldalra is tudjon egyszerre bereggelni, tehát a POST-tal küldött adatokat szeretném feldolgozni és utána tovább POST-olni a következő oldalra. Eddig az a félmegoldás született, hogy a feldolgozó script <input type="hidden"/>-eket készít + egy submit gombot. Ha van js, akkor automatikusan submit, ha nincs akkor kattintani kell.
Ennél valami hatékonyabb megoldásra gondoltam, talán a PHP küldhetne headereket...

krey
 

Is PHP ready for Web 2.0?

zsepi · 2006. Jún. 1. (Cs), 13.07
Eszmefuttatás webkettőről, mentalitásról, üzletről s kevesebb technológiáról. Megtudhatjuk azt is, hogy a PHPClasses.org webkettő volt a kezdetektől (1999).
 

URL átirányítás CGI-ben

Anonymous · 2006. Jún. 1. (Cs), 12.44
Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy nincs-e olyan függvény CGI-ben (vagy method), ami a PHP-ben a header("Location:..."), tehát ami az irányítást átadja egy másik cgi-nek (GET, POST paraméterekkel együtt). Nem form-ra gondoltam, az nem jó, mert feltételtől függően szeretném irányítani a program futását külömböző fájlokra. Előre is kösz.
 

xml vezérelt stíluslap

Anonymous · 2006. Jún. 1. (Cs), 12.07
Hello!

Javaból generálok egy xml streamet , aminek a formázásához készült egy stíluslap. Egy nyomtatási képhez kell. A kimenet FO stream lesz.
Az xml-ben vannak blokkok, amik a java program beállításait tartalmazzák, nevezetesen, hogy bizonyos adatok megjelenjenek-e a nyomtatási képen vagy sem.
Hogyan tudom ezt a stíluslapban feldolgozni, hogy bizonyos csomópontokhoz érve megnézze, hogy az adott csomópontban levő adatot meg kell-e jeleníteni ?

Előre is köszi a segítséget !

Eggman