ugrás a tartalomhoz

URL átirányítás CGI-ben

Anonymous · 2006. Jún. 1. (Cs), 12.44
Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy nincs-e olyan függvény CGI-ben (vagy method), ami a PHP-ben a header("Location:..."), tehát ami az irányítást átadja egy másik cgi-nek (GET, POST paraméterekkel együtt). Nem form-ra gondoltam, az nem jó, mert feltételtől függően szeretném irányítani a program futását külömböző fájlokra. Előre is kösz.
 
1

CGI

Poetro · 2006. Jún. 1. (Cs), 13.16
Ha a CGI konkrétan PHP, akkor használhatod a neki megfelelő $_GET, $_POST függvényeket. Ha valami más nyelv, akkor az annak megfelelő dokumentációt érdemes átnézni, a paraméterek okán.
Valamikor, amikor C-ben írtam CGI programot, akkor ha jól emléxem az args tömbben voltak benne a változók, mondjuk akkor én csak GET-et figyeltem.
2

-

Anonymous · 2006. Jún. 1. (Cs), 13.51
Perl-ben írom a CGI-t, és a konkrét problémám az átirányítás egy másik CGI-re, tehát mondjuk, ha belép a felhasználó a neki megfelelő login.cgi töltödjön be az ő saját lehetősegeivel, ha admin lép be, akkor mondjuk admin.cgi töltődjön be az ottani opciókkal. A paraméterezést már meg tudom oldani, csak erre nem tudom a a metódust a CGI.pm-ben. Leírást meg erről a témáról kevés helyen találni sajnos, referenciát meg egyáltalán nem (magyar nyelven).
3

Perl.com

Poetro · 2006. Jún. 1. (Cs), 14.01
Nem tudom, a következőt olvastad-e, de szerintem választ adhat a kérdésedre:
http://www.perl.com/doc/FAQs/cgi/perl-cgi-faq.html#Q4.19