ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 30, 2006

About Internet Explorer 7 beta 3

Anonymous · 2006. Jún. 30. (P), 22.31
Megjelent a böngésző harmadik béta kiadása
 

Google Auth Launches

Török Gábor · 2006. Jún. 30. (P), 17.25
Webalkalmazás authentikáció Google fiókkal
 

PHP-Nuke az új helyre költöztetve nem menti a blokk változtatásokat

dasky · 2006. Jún. 30. (P), 12.14
Sziasztok!
Van egy kis gondom az új szerveremmel. Eddig egy linux szervert használtam PHP4, MySql, Apache. Most viszont van egy Windows 2003 Web Serverem, PHP5, MySql, IIS6-al. Átköltöztettem egyik PHP-Nuke portálomat, de sajnos nem működik tökéletesen. Hibajelzést nem igazán látok. Hibajelenség:
Létrehozok egy blokkot az oldalon. Ez sima ügy. De ha módosítani szeretném a tartalmát, az már nem megy. Törölni tudom és utána újra létrehozni szintén. A cikkek írásánál nincs ilyen gond azt lehet módosítani is. Nincs ötletem hogy mi lehet a gond, lehet hogy a PHP5 vagy mySql. Várom az ötleteket, mert ez meg kellene oldanom valahogy.

Üdv: DA-Sky
 

PHP fejlesztő eszköz, amihez nem kell webszerver?

szitakoto100 · 2006. Jún. 30. (P), 11.34
Sziasztok!
Tudnátok olyan php fejlesztőeszközt javasolni, ami beépített megjelenítővel is rendelkezik (nem kell webszerver hozzá) és 30 napnál tovább használható?
 

Keress!

Török Gábor · 2006. Jún. 30. (P), 09.08
A keresés az emberiség alapvető problematikája, amely a digitális kultúra virágzásának indulásával egyre égetőbb kérdéssé vált. A web hőskorában hamar felismerték, hogy a háló csak akkor marad életképes, csak akkor tud betőrni a hétköznapi életbe, ha az egyszerű ember is könnyen megtalálja mindazon információhalmazt, amire kiváncsi. A Wired alapító szerkesztőjének, John Batelle-nek a blogjában értesültem arról, hogy a HVG gondozásában immáron magyarul is kapható The Search: How Google and Its Rivals Rewrote the Rules of Business and Transformed Our Culture című könyve.

Liquid layout kialakítása fórumhoz

MrPrise · 2006. Jún. 30. (P), 08.51
Sziasztok!

Próbálkozok egy liquid forum layout megvalósításával. Ami tutorialt a neten találtam ott mindenhol csak egy sornyi "doboz" van divekből. Van ahol position:absolute-ot használnak top:akármivel ami nekem teljesen nem jó, mert a fórum sorait egymás alatt szeretném látni, nem egy helyen...
A kérdésem az, hogy hogyan lehet div-ekkel olyat csinálni, hogy legyen 3 vagy 4 oszlopom és ebből az egyik mérete változzon a böngésző ablak méretével együtt. Csináltam valamit, ahol változik, de mindegyik oszlopom egyformán csökkent amikor százalékkal adtam meg a szélességet. Próbáltam pixelben megadni a jobb szélső oszlopok méretét, de így is hasonló a helyzet. Akkor is szétcsúszik az egész ha 1280-tól alig valamivel állítom kisebbre az ablakot. Azt szeretném ha legalább 800x600-ig le lehetne menni anélkül, hogy szétesne minden.

http://smf.enterpriseforever.org/index.php?board=1.0

Egyelőre ezt az egy oldalt szeretném így megcsinálni, aztán ha ez már ok akkor talán a többi is menni fog.

Köszi!
 

Figyelmeztetés programozásos kérdés feltételekor

vbence · 2006. Jún. 30. (P), 00.04
Sziasztok!

Nagyon gyakori, hogy (kezdők) feltesznek egy kérdést, amire a 8. válasz után derül ki, hogy valamilyen alapvetően hibás (járatlan, túlbonyolított) elképzelés mentén haladnak, és csak most ütközik ki a dolog.

Mit gondoltok egy kis figyelmeztető szövegre (a szokásos, "keress rá, mielőtt új témát nyitnál" -hoz hasonlóan) az új kérdés feltevés előtt. (Elég lenne csak az ajax és php fórumokban). Valami ilyesmire gondolok:

Gyorsabban választ kaphatsz kérdésedre, ha nem csak magát a problémát írod le, hanem pár szóban a weboldal / webalkalmazás azon részét is felvázolnád, aminek részeként felmerült (a probléma környezetét). Így egy megoldhatatlan kérdésre is kaphatsz megkerülő ötleteket.


Vagy mittomén...