ugrás a tartalomhoz

Elindult a Java Fórum kikötő

AuthGabor · 2006. Jún. 14. (Sze), 20.34
Körülnéztem kis hazánkban, s úgy találtam, hogy nincs igazán Java alapokon Java nyelvvel részletesen és méltón foglalkozó, naprakész portál oldal. Arra gondoltam, elindítok a témához kapcsolódó portál kezdeményt, amely főként Java technológiát használ a működéséhez, illetve csak Java nyelvvel foglalkozik.

A Java Fórum portál nem a kinézetével s nem a hátterével kiemelkedő, egy elterjedt portál motort használok, ellenben igyekszem olyan tartalommal ellátni, hogy érdemes legyen felkeresni. Ennek érdekében havonta pár cikket fogok Java témában közölni a portálon, s remélem, idővel talán mások is kedvet kapnak a publikáláshoz.
 
1

Vélemény

tiny · 2006. Jún. 17. (Szo), 19.59
Szerintem -főleg amíg alig van látogató- érdemes a fórumot anonym felhasználóknak is elérhetővé tenni, s aki kedvet kap, az később regisztrál.
Kicsit idegesítő a kétnyelvűség, amely jelen van a címkéknél és egyéb helyeken is. A cikkeknél először azt hittem, egyedül az OOP-s pdf van felrakva, ott szerintem valahogy jobban ki lehetne emelni azt a kisebb menüt, vagy valami más megoldást találni.

Másrészről pedig nagyon jó cikkek vannak, amelyeket mindjárt végig is futok :)
Ha már ott van az a csúnya google hirdetés, a cikkeknél nagyon szépen orosz (gondolom) szöveget ad. A cikkeknél jó lenne egy nyomtatóbarát és/vagy egy pdf-es verzió is.
Azt hiszem ennyi :) Az anyag elolvasása után majd talán tudok újabbakat mondani.
2

Örülök neki

vbence · 2006. Jún. 18. (V), 21.39
Nagyon nagyon örülök, hogy valaki kiáll a Java mellett is. Igazán ráfér, egy kis népszerüsítés. Nehogy már úgy haljon meg a sok PHP-s arc, hogy azt hidje, könnyebben nem lehet ;)

Amúgy a cikkek formázása kicsit megijeszt, de gondolom még nem a végleges :)

Csak így tovább!
3

Reakció... :)

AuthGabor · 2006. Jún. 19. (H), 11.06
A fórumot nyitottá tettem, köszönöm az ötletet... remélem nem lesz ezzel visszaélés... :)

A kétnyelvűség sajnos a LifeRay okán van, igyekszem mindenhol magyarítani, illetve a több nyelvet ki is szedem valószínűleg, mert felesleges a magyaron kívül több nyelv.

A cikkek formázásán majd változtatok, egyelőre csak simán átteszem OO.o-ból, amim van. :)
4

Megújult a Java Fórum

AuthGabor · 2006. Szep. 13. (Sze), 21.30
A mostani hétvége óta vadonatúj Java Fórum várja az érdeklődőket, a LifeRay portál rendszert felváltotta egy új portál motor. A LifeRay nagyon sokat segített a portál gyors elindulásában, hiszen nem volt szükség azonnal előrántani egy célnak megfelelő portált a
bűvészkalapból. Az idő előrehaladtával azonban egyre inkább zavaró, majd akadályozó, végül szinte fejlesztést bénító volt a LifeRay hullámzó használhatósága: sok helyen kevés volt a tudása, más részeinél pedig kiderült, hogy nem csak egy szimpla portált akartak készíteni a fejlesztői.

Az új portál minden tekintetben át tudta venni a régi LifeRay alatti portál tudását, néhány egyszerűbb dolog hiányzik mindössze, amelyeket hamar pótolni tudok a közeljövőben.

A portál címe: www.javaforum.hu
5

Új design

AuthGabor · 2006. Nov. 26. (V), 09.48
Új design került a http://www.javaforum.hu portál szinte minden oldalára... kivéve jelenleg a cikkeket, de maholnap ezek is új design alá fognak kerülni.

Akit érdekelnek Java hírek, programleírások, írások, fórum, segítség... annak melegen ajánlom a http://www.javaforum.hu URL beírását a kedvencek közé... :)