ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 12, 2006

Acid2 és Firefox

Török Gábor · 2006. Ápr. 12. (Sze), 21.02
A Firefox 3.0-s már sikeresen veszi az Acid2 tesztet
 

Adatbázis dump automatizálása

sl8r · 2006. Ápr. 12. (Sze), 19.28
Helo!

Lenne egy kérdésem a dataglobe adatbázis-mentésével kapcsolatban. Minden nap éjfélkor lementik az adatbázist, amit a DUDA felületen le tudok tölteni.
Lehet ezt a letöltést valahogy automatizálni?
elvileg (és nagyon elvileg) wget-tel be tudnék lépni az admin felületre és azután letölteni a fájlt, ezt beletenni egy batch fájlba és utána Scheduled Task.
de nem megy, szerintem azért mert a login után rögtön van egy http-equiv="refresh"... kiadva és ez problémásnak tűnik a wget-nek (guglizva másnak is volt vele problémája)

szoval mégegyszer: tud valaki olyan megoldást, hogy a dataglobe-ról automatikusan lehuzzam az adatbázis dump-ot?

üdv: Sl8r
 

Üres form visszakapásának elkerülése

Blackfriar · 2006. Ápr. 12. (Sze), 18.15
HTML form elküldés után PHP-ben kerül feldolgozásra.
Ha nem került kitöltésre egy input, akkor hibajelzést küld, majd újra visszatér a HTML form-ba.Persze ilyenkor minden mező törlődik. Ezt szeretném elkerülni.
 

International PHP Conference 2006 Call for Papers

Török Gábor · 2006. Ápr. 12. (Sze), 18.01
Április végéig lehet előadónak jelentkezni
 

Enter eltávolítása sztringből

Blackfriar · 2006. Ápr. 12. (Sze), 17.32
Sziasztok !

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban.

HTML form textarea-ban beütött "ENTER"-t szeretném PHP-ben eltávolítani a szöveg feldolgozása során. Már minden sztring-függvényt kipróbáltam, trükköztem, de az enter makacsul bentmarad.

Tudna valaki segíteni?

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv
 

JSLint, The JavaScript Verifier

Török Gábor · 2006. Ápr. 12. (Sze), 16.58
Ajaxos JavaScript kódellenőrző
 

Feltöltött fájl típusának ellenőrzése böngészőfüggő?

Fedor · 2006. Ápr. 12. (Sze), 16.03
Hello!

Készítettem egy képfeltöltő alkalmazást, Explorer alatt dolgoztam, így csak most vettem észre, hogy Firefox alatt nem müxik tökéletesen.

IE alatt ezzel tudom megállapítani, hogy jpg-t próbálnak -e feltölteni:

<?php
if ( $_FILES['foto']['type']!="image/pjpeg" ) : 
   echo "A feltölteni kívánt fájl kiterjesztése nem jpg, hanem ".$_FILES['foto']['type'].".";
endif;
?>
Viszont Firefox alatt csak ez megy:

<?php
if ( $_FILES['foto']['type']!="image/jpeg" ) : 
   echo "A feltölteni kívánt fájl kiterjesztése nem jpg, hanem ".$_FILES['foto']['type'].".";
endif;
?>
Ez most komoly, hogy be kell raknom egy böngészőellenőrzést is, vagy van valami egyszerűbb áthidaló megoldás? Nem igaz, hogy egy ilyen alapdologban se egyezik meg a két browser...

Üdv,
Fedor
 

Chatbox hiba

Anonymous · 2006. Ápr. 12. (Sze), 16.01
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem hogy hogyan korlátozom le egy chatboxban a sorok hosszát?
Mármint harakterszámra. a hiba ott van hogy az iftame-et elcsúfítja méghozzá nagyon is és el szeretném kerülni! Légysz küldjetek olyan kódot amivel le tudom korlátozni a sorok hosszát, vagy adjatok tippet! Előre is köszi
Mamut
 

Objektumalapú PHPdaemon

Medvesajt · 2006. Ápr. 12. (Sze), 15.22
Szevasztok!
Felmerült bennem egy olyan kérdés, amelyre ezidáig még sehol nem talátam 100%-os mértékben megnyugtató választ. Remélem, hogy valaki tud választ adni.

Összeütöttem egy olyan php alkalmazást, amelynek feladata az, hogy a program berúgásakor felkapaszkodjon egy megadott portra, várja a porton érkező kliensek kéréseit, azokat dolgozza fel, teljesítse a teljesíteni valót, majd válaszoljon az eredménytől függően.
Ennek a koncepciónak kétféle változata is van: egyik az amikor egyszerre csak egy klienssel foglalkozik, másik pedig mikor egy megadott limitig a beérkező kliens kéréseket párhuzamosan szolgálja ki ( pcntl_fork() ).

Mind a szerver, mind a kliensoldali php egy ún. "keretrendszer (framework)" része, ez a keretrendszer pedig egy webalapú alkalmazás része (vagy fordítva).
Az alkalmazás moduláris felépítésű: Én szolgáltatok a működéséhez elengedhetetlenül szükséges osztályokat (ez a keretrendszer), illetve nyújtok hozzá egy alapmodult. A célom az, hogy más fejlesztők könnyedén, gyorsan tudjanak EHHEZ AZ EGY alkalmazáshoz újabb modulokat írni.

Hasonlóképpen kell elképzelni, mint mondjuk az Eclipse-t, bár magam is érzem, hogy az összehasonlítás egy kicsit durva, és fényéves különbségek jelentkeznek, még ha hasonlatról is beszélünk.

A kliens oldal utasításait a szerveroldal "fogja el", és hajtja végre. Ehhez biztosítanom kell a keretrendszerben azokat a megoldásokat, amelyekkel egy modulírónak nem kell, és nem szabad foglalkoznia, ha egy kicsit is érdekel a keretrendszer biztonsága, önálló entitása.
Ezért azt találtam ki, hogy a modulírók csak írjanak egy alaposztályt a szerveroldalra, amiben nem kell foglalkozniuk semmivel, csak az általuk megalkotott kliensoldali parancsok szerveroldalon történő konkrét végrehajtásával. Nekem mindig egy adott szabály szerint elnevezett osztályt kell beemelnem a szerveroldalra és példányosítanom, majd ennek a beérkezett paramétereket átadnom, és rábírnom a paraméterek alapján történő futásra.

Tartalmi helyek kialakítása Drupal oldalon

paal · 2006. Ápr. 12. (Sze), 15.11
Üdv,

Többször nekifutottam már, hogy Drupal-lal készítek el egy oldalt de mindig elakadtam valahol.

Most újból próbálkoztam, de még mindig nem tiszta jó pár dolog (de inkább csak a lapszerkezet kialakításban).

Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet elkészíteni pl. a Weblaboréhoz hasonló témaköröket?

Ilyesmire gondoltam:
- Cikkek (link/menüpont)
-- Cikkek listája
-- Cikkrovatok
-- Cikk beküldése

- Fórumok
-- Fórumok téma szerint
-- Fórumok időrendi sorrend szerint

Arra rájöttem, hogy "kategóriát" kell létrehoznom, hogyan fogom én az adott kategóriára hivatkozni (pl. Cikkek)? Hogyan fogom a cikkekben szereplő rovatokat kilistázni (illetve az ezekben lévő cikkek bevezetőit, like ez)

Gondolom a cikk beküldése linkre lett készítve egy alias, ez van a menüpontban megadva (esetleg a fórum listázásokra is?)

Mely témakörökhöz milyen tartalom tipusokat használtok (pl. a cikkekhez, vagy nincs jelentősége, csak a "szülő"-t kell rendesem beállítanom)?

Kösz, Pali

Ps.: ez mindenki másnak tök tiszta és csak én nem fogom fel a dolgot rendesen?