ugrás a tartalomhoz

CMS rendszerek installalasa

dezse · 2006. Ápr. 30. (V), 20.20
A munkahelyemen az egyik kollégám mutatott egy CMS fotoalbumot, amelynek nagyon megtetszett az egyszerűsége, és az a gazdag lehetőségtár, amelyet a keretrendszer adott.
Nekiveselkedtem, hogy otthon kipróbálok egyet a sok közül, amelyből sok sok sikertelen próba lett az alábbiak szerint.

Természetesen az először a környezetet állítottam fel. a XAMPP legújabb Windowsos verzióját letöltöttem és felinstalláltam. Az Apache2, a Mysql 5,02 és a PHP5 rendesen feltelepült a XAMPP keretrendszer korrektül beállította. Az Apache, Mysql és a XAMPP biztonsági dolgait beállítottam, mind a három program felhasználónévvel és jelszóval indul.
Harcra fel! Először a DRUPAL-t töltöttem le. Elolvastam a magyar dokumentációt. Létrehoztam a szükséges adatbázist, a felhasználó adatokat beállítottam, majd a setting.php fájlba beírtam a szükséges adatokat.
DRUPAL egy üres ablakkal indul. Magyarul még hibajelenséget sem tudok írni.

A következő a Xaraya. Itt is a dokumentum az első az ott előírt dolgokat megcsináltam, majd elindítottam az install.php-t és az alábbi hosszú error képernyőüzenetet kaptam

xarCore_getSystemVar('Log.LoggerName', true), 'loggerArgs' => xarCore_getSystemVar('Log.LoggerArgs', true), 'level' => xarCore_getSystemVar('Log.LogLevel', true)); ... ?>

A következő kísélet a PHP-Nuke, ahol az alábbi hibaüzenet érkezett:

sql_query($sql); $row = $db->sql_fetchrow($result);....


Az egyetlen félsikerem a Joomla-val volt. Ott sikeresen elindult minden a szükséges adatbeállításokat követően. Jobban mondva az installáláshoz elkezdtem beírni az adatokat, azonban a második lépés már sikertelen:

\n"; } else { ?>...


Megpróbáltam továbblépni, de sikertelenül.

Tehát:
- van egy működőképes Apache-Mysql-PHP trióm
- Mindig elolvastam az installáláshoz szükséges dolgokat és beállítottam azokat.
- localhost-ra akarom a rendszert felállítani, mivel először tanulni akarok. Sok rosszat olvastam a Magyarországi ingyenes webtárhelyek PHP szolgáltatásairól, ezért úgy gondoltam jobb hazai pályán kezdeni.
- Van-e olyan egyszerűen kezelhető és hülyebiztosan települő, magyar nyelvű (habár angol is lehet, de ott baj lehet az ŐŰ betűkkel)CMS, amivel elkezdhetek saját gépen tanulni?
- Nekem tetszik a xaraya, meg a Joomla miután megnéztem pár referencia honlapot.
Tegyem fel ezeket a kérdéseket nekik?

Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdvözlettel Dezse
 
1

"hibaüzenet"

Hojtsy Gábor · 2006. Ápr. 30. (V), 21.00
Töröltem a témaindítód 99 százalékát, nem kellene feleslegesen teljes forráskódokkal meg komplett php.ini másolatokkal terhelni a potenciális válaszolókat "csapásként", ahogy írtad.

A "hibaüzenetek", amiket bemásoltál szép PHP kódok, ez azt jelenti, hogy a szerver csak nincs beállítva PHP kód futtatására. Ezt kellene először megoldani.
2

szerintem nem

dezse · 2006. Május. 1. (H), 15.47
Köszi a törlést, sajnos nemigen tudtam kiválasztani mi a fontos, avagy nem.
Ma reggel óta az általad felvetett megoldással kínlódok. Eltávolítottam a Xampp-ot. Újra installáltam, de a Mysql "2003" error-l nem indul. Letöltöttem a MYSQL szervert, de az is ugyanezzel a hibával nem indul. Szétnéztem a neten, találtam egy megoldást mysqlnt /remove vagy valami hasonló, ez lemozgattata a szolgáltatást és így újrainstallálva a Xampp-t megint felállt a rendszer.
Legyártottam a klasszikus phpinfo.php fájlt elindítottam, csont nélkül elindult és kilistázta a rendszer paramétereit, tehát szerintem a szerver futtatja a php kódot.
Egy próba nem elég ezért irtam egy kis kodot

<?php
echo "Működik!";
?>

elmentettem teszt.php néven, bemásoltam a htdocs könyvtárba, majd a localhost/teszt.php parancs után a firefoxban megjelent az üzenetem.
Vagy rosszul értettem a "nincs beállítva a PHP kód futtatására" részt??

Folytatva a témát kb 2 órával később.
Sikerült a Xaraya-t és a Joomla-t felinstallálnom. Heureka!!
NEM TUDOK ADMINKÉNT BELÉPNI!!!!!
Egyszerűen leutál. Megpróbáltam copyzva, kézzel beírva, vagy amit akarsz, de egyik módon sem engedett be egyik tartalomkezelő sem.
Megnéztem a mysql adatbázist. Ott a táblákhoz minden jogosultság meg van adva.
A xaraya esetében a hibajelenség az, hogy figyelmeztet arra, hogy a böngészőmnél be kell állítanom a cooki-k engedélyezését. BE VAN ÁLLÍTVA.
e-mail címként a dezse##kukac##localhost.local-t írtam be mindkét programnál. Ez lenne a baj?