ugrás a tartalomhoz

Oldal költöztetésének Google vonzatai

vbence · 2006. Dec. 29. (P), 22.19
Sziasztok!

Tippeket várok, hogyan lehet a legjobban kijönni egy oldal elköztötéséből. Lehet kis költözés, ahol a tartalmak megmaradnak, csak az URL séma módosul (ilyenkor a régi URL-en élhet a tartalom végtelen ideig, de valahogy jelezni kéne, hogy az új verziót preferáljuk), vagy teljes domain-váltásos cucc.

Lehet-e valami <link rel="alternate"> tipusú tippel segíteni a google-t, hogy hamarabb odataláljon az új címre.

301: Moved Permanently - segít-e valamit? Mennyit profitál belőle az új cím? X időn belül megkapja a régi oldal page rankját, vagy mindenképen sajátot kezd építeni?

(Ha lehetséges) Megéri megtartani a régi oldalt (url-eket), amik a page-rank miatt folyamatosan produkálják a látogatókat? Esetleg egy apró javascript átugratná a látogatóat az új címre, miközben a google számára a régi dokumentum is él és virul?

Szóval ki hogy enyhítené a költözés fájdalmát Google barátunknál?
 
1

status code

winston · 2006. Dec. 29. (P), 22.32
a választ meg is adtad a kérdésedre: moved permamentli - ez a legjobb megoldás :) viszont ne csak a főoldalra, hanem az aloldalakra is érdemes.

ha minden igaz, amint ott jár a googlebot, felülírja a régi dolgokat, amiket a gugli tárol, de megtartja, vagyis valszeg nem törli ki, és nem kell előről építgetni a pagerankot
2

Úgy a jó

janoszen · 2006. Dec. 30. (Szo), 11.14
A Google szépen követi a permanens átirányításokat és a HTTP specifikációkat ilyen tekintetben:

[...] Clients with link editing capabilities ought to automatically re-link references to the Request-URI to one or more of the new references returned by the server, where possible. This response is cacheable unless indicated otherwise. [...]
3

Nem egészen tiszta

Max Logan · 2006. Dec. 30. (Szo), 19.14
Kérhetnék egy gyakorlati megközelítést, hogy mit is kell ilyen esetben csinálni? Tehát van egy oldal, amit pl. egy másik domain-re, aldomain-re költöztetünk. Ekkor mit és hova kell írni, stb. ?
4

Tessék

Joó Ádám · 2006. Dec. 30. (Szo), 19.20
<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://ujoldal.hu");
?>
5

Thx

Max Logan · 2006. Dec. 30. (Szo), 19.29
Időben kb. mennyi, mire az új oldal elérései fognak szerepelni a keresőkben? Tehát, hogy mennyi idő után lehet megszüntetni az régi elérést?
6

érdemes egy ideig hagyni

winston · 2007. Jan. 2. (K), 13.06
alapvetően, amikor a gugli-bot eltéved az oldaladra (állítható, hogy mennyi időnként kéred, hogy nézzen friss tartalom után), akkor át is indexeli. de azért érdemes egy ideig (1-2 hónapot javasolok legalább) megtartani a régit, mert nem csak a botok kereshetik, hanem nézők is, akik lehet, hogy csak párhetente nézelődnek.
7

OK

Max Logan · 2007. Jan. 2. (K), 18.07
Kössz az infót. Most csak elméletben érdekel a dolog, de ki tudja, hogy mikor lesz ilyenre szükségem. A keresők látogatása pedig érdekes dolog, mert nem állítottam be meta címkében, hogy milyen időközönként nézzenek vissza, de ahogy néztem az AWStats-ban minden nap jönnek és elég szépen indexelik a blogomat.
8

Köszi

vbence · 2007. Jan. 5. (P), 01.34
Köszi mindenki!

Ha lesz egy kis isőm csinálok egy site-on belüli mozgatást egy doksira, aminek már van pagerankja. Meglátjuk mennyi idő után áll át a dolog.

B
9

kiváncsiság

winston · 2007. Jan. 6. (Szo), 13.13
kiváncsi vagyok, mire jutsz, majd megírhatnád :) (pláne, hogy áltlaban az elv és a gyakorlat nagyban kölönbözik)