ugrás a tartalomhoz

Redirect vs. keresők

Anonymous · 2006. Szep. 13. (Sze), 09.40
A következő problémám lenne. Egy honlapot készítek, aminek adott az url-je, adott a szervere, ezeken nem lehet változtatni. Sajnos ez a szerver nagyon nehezen adminisztrálható napi szinten, egy egyetemi gép, ezen sem lehet változtatni. Azt találtam ki, hogy ezen a szerveren csak egy index-html lenne a fix url miatt, ami a meta-tagbe írt refresh-el átirányítaná a látogatót a valódi serverre, ahol végülis az egész lap van.
A kérdések: mennyire utálják, tekintik spam-elésnek a keresők ezt a fajta átirányítást?
Mivel ezt az átirányító oldalt amúgy sem akarnám indexeltetni, nem lenne rajta érdemi tartalom, mit kell a meta-tagba írni a robotoknak, hogy ezt a lapot hagyják ki, de kövessék a refresh-t, és a honlap többi részét indexeljék? Gondolom, hogy vagy a "noindex" vagy a "follow" jön szóba, de pontosan melyik?
Előre is köszi.

TamásD
 
1

Nem követik a metát

Török Gábor · 2006. Szep. 13. (Sze), 10.09
Amennyire én tudom, a meta refresh-t a keresők nem követik. Ha redirektet szeretnél, arra használd a webszerver megfelelő permanens redirect direktíváját, vagy az adott szerver oldali környezet (PHP, ASP stb.) segítségével dobd át szintén permanens státuszkóddal (301) a megfelelő címre.
2

Ettől féltem

Anonymous · 2006. Szep. 13. (Sze), 16.29
Hát, ha tényleg így van , az baj, mert pont ezeket a szerver oldali manipulációkat nehéz kivitelezni. A szerver pesti, én debreceni, az ottani rendszergazda rá se néz a szerverre, meg elérni is alig lehet, nemhogy nekem htmaccess file-okkal bajlódjon. No mindegy, köszönöm.

TamásD
3

Link

attlad · 2006. Szep. 13. (Sze), 16.33
Ha elhelyezel az oldalon egy hivatkozást a céloldalra azt valószínűleg követni fogják a keresők (és a meta átirányításokat kikapcsoló látogatók).
4

Location

Patai László · 2006. Dec. 2. (Szo), 13.18
Sziasztok! Lecseréltem egy domain-em (5-ös PR). Szeretném a keresőket "átdobni" az új domainre, hogy ne vesszenek el az eddig elért erednémyek.

Erre ezt használom:
<?
header("Location: http://blog.joomla.hu");
?>
Szerintetek ezzel a google-t tudom irányítani? Nem találtam semmit erről.
5

kell egy státusz is

Anonymous · 2006. Dec. 2. (Szo), 15.51
itt egy példa, így szerintem működni fog.

gex
6

köszi

Patai László · 2006. Dec. 2. (Szo), 16.53
Google-safe :) köszi, pont erre gondoltam :)
7

Ezzel a...

Patai László · 2006. Dec. 6. (Sze), 12.04
Ezzel a megoldással a két domain helyet cserélt a google-ben. Nagyon jó.