ugrás a tartalomhoz

Látogatottság növelő tipp

Anonymous · 2004. Ápr. 3. (Szo), 19.51
Ha kész a honlapod regisztráld minél több helyre pl. http://bp.vmpro.hu/link/ Növeld a látogatottságod!
 
1

Re: Látogatottság növelő tipp

Bártházi András · 2004. Ápr. 3. (Szo), 20.30
Nagyon nem értek egyet. Egyrészt a megadott linket én még sohasem láttam, ergo gondolom az emberek többsége így van vele. Ez lehet hamis következtetés, de sokszor így van. :) Ennek következtében alkalmatlan a reklámozásra. :) Ez más, nem abszolút híres oldalakkal is így van szerintem.

Ami szerintem inkább látogatottság növelő tényező lehet, az a stabil an friss és jó tartalom (a célközönség szempontjából). Ezért fognak visszatérni az oldaladra a látogatók, semmi másért.

Ha neked csak a látogatottság a fontos, akkor pedig "küldj spamet" (figyelem, törvénybe ütköző cselekedet), akkor tutira egymillióan rákattintanak az oldaladra (aztán továbbállnak).

Részemről folyamatosan nézem, hogy honnan jönnek pl. a Weblaborra a látogatók. Azt kell mondjam, hogy nem ilyen oldalakról. Részben pár híroldalról, részben a Google-ról, és nagyrészt sehonnan, csak begépelik az oldalt (vagy könyvjelző). Szerintem azért látogatják a Weblabort az emberek, mert naponta friss, és őket érdeklő tartalmat olvashatnak itt.

-boogie-
4

www.hunvista.hu

Anonymous · 2004. Május. 8. (Szo), 11.39
Tehát válaszom a fikázásokra:

- A kész weboldalakat minél több helyre szokás regisztrálni, hogy az emberek rátaláljanak. Ez alapszabály, nem is értem, hogy pont itt miért írják az ellenkezőjét.

- A fenti http://bp.vmpro.hu/link/ url-t csak azért adtam ebben a formában, mert a domain átmenetileg nem volt elérhető a www.hunvista.hu .

- Az oldal jelenlegi verziója óta a katalógusban szereplő oldalakra több, mint 6000 klikkelés történt. Arról én nem tehetek (és más katalógus sem), hogy egyes oldalak nem érdeklik a közönséget.

- Frankón kikérem magamnak, hogy a látogatottság növelése volt a célom ezzel a fórummal. Meg kell nézni a statisztikáimat és ezen oldal statisztikáit. Sorry.

- Tőlem ezt az egészet törölheted is.

Mellesleg az oldalon saját Google kereső is van ami a találatokat is nálam jeleníti +.

www.hunvista.hu
Webmester
5

Fikázás??

Bártházi András · 2004. Május. 9. (V), 10.31
Bocsi, de úgy érzem, hogy nem mi fikáztunk. :) És ezt a kifejezést kikérem a többi hozzászóló nevében, ez itt nem divat. Mindenki a saját véleményét mondta el, amivel a tájékoztatás volt a célja, semmi más.

Amúgy honnan ismered ennek az oldalnak a statisztikáit? Miért törölnénk a hozzászólásod (mert úgy gondolod, hogy nem illik fikázni minket, de azért megteszed)?

Egyébként köszönjük az információkat. Lehet, hogy az oldaladat sokan látogatják, de a véleményem továbbra is az, hogy bár lehet regisztrálni ilyen oldalakra, de a döntő látogatottság nem innen fog jönni. Az emberek sokkal nagyobb része ismeri és használja a keresőket, így például a Google-t is.

De lássunk objektív adatokat, ami alapján mindenki eldöntheti, hogy neki mi a jó? Az oldalnak van egy hivatkozási statisztikája, meg lehet nézni, hogy honnan jönnek a látogatók. Eszerint percenként akár három-négy, de jellemzően egy-kettő látogató érkezik hozzánk a Google-től. Ez az éjjeli időpontokban nyilván kevesebb, amit írtam, az a nappali időszakra vonatkozik. Néha a Vizslától és hasonló, viszonylag nagyobbnak mondható keresőktől is beesik pár látogató.

A május 8-i, szombati statisztikát leszűrve a végeredmény az, hogy 756 találat érkezett be hozzánk a Google-tól. Tőled egy sem, bár ahogy nézem, nem is vagyunk regisztrálva nálad. Ha lennénk, akkor tudnál nyújtani hasonló kattintási arányt?

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne kellene regisztrálni a katalógusszerű oldalakra a weblapot, csak azt, hogy a jelen internethasználati szokások szerint sokkal kevesebb látogatót vonzanak az oldalra, mint a keresők. Egy kutatást végző látogató nagy valószínűséggel egy katalógus oldalra is eljut, ahol a tartalmak téma szerint össze vannak gyűjtve.

Az a nézet viszont, amivel indítottál, hogy minél több helyre regisztrálod az oldalad, akkor azzal jelentősen növeled a látogatottságod, egyszerűen nem igaz, csak egy elterjedt tévhit. Kipróbáltam, gyakorlatilag használható eredménye nem volt. Míg ha érdekes tartalmat nyújtasz az oldaladon, sokan, látogatott helyeken is be fogják linkelni (pl: Index), a keresők meg fogják találni, stb.

Nem ragozom tovább. :)

-boogie-
8

egyetertek hogy onreklam

Jano · 2005. Feb. 5. (Szo), 17.49
Add elo szerenyebben a dolgot es akkor elhisszuk hogy nem csak onreklam, es nem csak radmutato linkekkel (elozo hozzaszolasban 3x) spammeled a forumot.

Valoban jol jon egy linkgyujtemeny nekunk webmestereknek, de akkor gyozz meg mindket, hogy ennyi meg ennyi latogatod van stb es valoban erdemes regisztralni.
2

:(

T.G · 2004. Ápr. 4. (V), 15.58
Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki így akarja növelni az oldala nézetségét.
Félreértés ne essék, nem a keresőkbe való regisztrációra értem, hanem az off-topic téma nyitást más oldalak fórumába...
3

jobban jártok, ha elolvassátok ezt:

Anonymous · 2004. Május. 5. (Sze), 10.23
http://kaixo.objectis.net

Itt arról írnak, hogy hogyan működik a Google, meg mi is az a keresőoptimalizálás: hogyan lehet növelni egy oldal látogatottságát.
6

A kaixo.objectis.net elköltözött

Anonymous · 2005. Feb. 5. (Szo), 15.59
A fent említett,a kaixo.objectis.net címen található oldal elköltözött/átváltozott az alábbi címre:

http://webni.innen.hu

Az oldal témája is némileg bővült: keresés, kereső-optimalizálás, Google. Szeretettel várok minden kedves érdeklődőt!
13

Ajánlom a Weblabort

Török Gábor · 2005. Szep. 23. (P), 23.54
Nem kell olyan messze menni értékes cikkekért. A vitára okot adó nézetet cáfolandó javaslom a Weblaboron olvasható Keresőoptimalizálás és Irányelvek webfejlesztőknek című cikkeket, ahogy ezt már többször is tettem.
7

Gusztustalan

Hegi · 2005. Feb. 5. (Szo), 16.36
Velemenyem szerint nagyon undorito megoldas eroszakosan, minden ilyen helyre regisztralni. Boogie jol irta, nem azert mennek az oldaladra mert mindenhol kinnt van, hanem azert mert jo a tartalma es erdekli oket ami ott van. Ez a titka, nempedig hogy a letezo osszes ingyenes/nem ingyenes rendszerbe regisztralsz. Ha az oldalad jo, akkor masok ajanlani fogjak, kilinkelik, ezaltal a gugliban is jobb helyezest ersz el. Szerintem inkabb azt az energiat, amit az ilyen rendszerek keresesebe fektetsz, hasznald arra hogy tisztesseges, jo tartalommal toltod fel az oldalad.

//Hegi - http://blog.suxx.hu
9

Tartalom a fontos

Vadember · 2005. Feb. 6. (V), 14.47
Szerintem egyértelműen a tartalom dönti el, hogy mekkora lesz egy oldal látogatottsága. Nem számít szinte semmi más csak a tartalom. Ugyan szélsőséges példa, de próbáld ki azt hogy csinálsz egy ingyenes warez oldalt tele játékkal és pornó filmekkel. Rövid időn belül hatalmas lesz a látogatottság, anélkül, hogy bárhova is regisztrálnád. Konkrét példa lehetne akár a feliratok.hu is. Semmi dizájn, mégis nagy a látogatottsága.
10

Nem csak a látogatók száma fontos

Anonymous · 2005. Szep. 23. (P), 20.49
Tudjátok, én egy ilyen cégnél dolgozok.. a lényeg: számít hányan látogatnak el az oldaladra, DE nem az számít, hogy általánosan hányan, hanem AZ HOGY ebből hányan lépnek.. pl. akció, kupon.. stb.. HIÁBA látogat el 100e ember, ha abból szinte 1-2 fog vásárolni, megrendelni valamit! El kell érni, a min 3-4%-os egyedi válaszadási arányt, jobb esetben 7%!
Lásd a mai konferenc. amin voltam: hivatkoztak egy csiri-csáré hírlevélre, amiről tudom, mert a mark. ig.-val beszélgettem előzőhéten, milyen húú de jóó.. no kinézetre az! de amúgy semmit sem ér.. max márkát.. de erről beszélhetünk kis-középvállalkozásnál?;) Szóval.. ÉSSZEL és MUNKÁVAL!
11

+1

Anonymous · 2005. Szep. 23. (P), 20.50
hozzáfűzés: //ezzel nem azt mondtam, nem alkalmazható egy hírlevél; de csak a 'jó' ér valamit..//
12

Fontos a marketing

Fekete Ferenc GDA · 2005. Szep. 23. (P), 22.41
igen, egy valóban jó email marketingstratégiával nagyon jó sikereket lehet elérni. Tény,h kevesen csinálják jól kis hazánkban.

értékesítés:
ebben is egyetértek. fontos,h a hírdetések jól célzottak legyenek (pl keresőmarketing) ebbe naz eswetben oylan látogatókat lehet az oldalra vonzani (targeted traffic), akik ténylegesen az adott termék/szolgáltatás/információ után érdeklődnek és ez jóval többet ér, mint a többi, de "haszontalan látogatás".
Az is nagyon fontos,h a weboldalon hogyan irányítjuk a látogatót, milyen információkat nyújtunk a számára.

Fekete Ferenc
14

Szia Ferenc!

Anonymous · 2005. Szep. 25. (V), 19.43
Teljesen egyetértek veled, sőt még sok mindenről is beszélhetünk e témában. Sajnos, a konkurálás sokszor megnehezíti a mi életünket, hogy nyíltan tudjunk beszélgetni. :)(BLEND REKLÁM)
17

Szia Anonymus

Fekete Ferenc GDA · 2005. Szep. 26. (H), 12.50
Erről lehetne nyílt fórumot rendezni a php konferencián:) bár nem kapcsolódi kszorosan a fejlesztéshez.

Fekete Ferenc
15

Hírlevél + reklám kapcsolata

-zsolti- · 2005. Szep. 25. (V), 22.46
Na erre a célzott e-mail marketingre van egy jó ellenpéldám, amit valaki megmagyarázhatna :)
Adott egy informatikai portál, 14.000 hírlevél előfizetővel, akik értelem szerűen informatikai, technikai érdeklődésűek.
A kiküldésre került hírlevél a legfrissebb híreket tartalmazza, melyekre annyi kattintás érkezik a hírlevélből, hogy egy-egy alkalommal megduplázódik a napi látogatottság. (Tehát annyian kattintanak a hír-címekre, mint amekkora forgalma van az egész sitenak egy "nem hírleveles" napon.)
VISZONT: az ebben a hírlevélben elhelyezett hirdetés úgyszolván nem kap kattintást, konkrétan egy ADSL-előfizetés promóciójánál volt olyan, hogy a kb. 14.000 levélből érkezett összesen 7 (azaz hét) darab reklámklikk.
Ezekután mondja azt valaki, hogy a hírlevélben való hirdetés hatékony, mert célzottabb, mint egy weblap :)

Üdvözlettel: Liebig Zsolt
SWEN Internet
16

Máshol kellene reklámozni

Fekete Ferenc GDA · 2005. Szep. 26. (H), 12.46
Lehet hatékony is, meg nem is:)
Nincs tökéletes, mindig, minden körülmények között működő reklám.

pl akit érdekel az informatika és olvassa a portált, meg a hírlevelet, az nagy valószínűséggel már beköttette a szélessávot, mert tudja, h ez milyen előnyökkel jár (letöltés:), tehát nyilván nem fogja érdekelni az adsl előfizetés.

Lehet,h máshol kellene reklámozni (esetleg offline?). Ez persze csak egy feltevés:) Pl a hajléktalanszállókat és az ingyenkonyhát sem a szállón hírdetik, hanem aluljárókban. (télen szoktam látni)


Fekete Ferenc
18

<Nincs cím>

Midge · 2005. Nov. 9. (Sze), 20.00
Yoppa'!

Volt vala' egy weblapom -codergarner címen-, ami egy programozóknak készült portál akart lenni. Sajnos technikai okok miatt ma már nem üzemel a lap, de az biztos, hogy a látogatóim nem azért jöttek és regisztráltak, mert mindenféle katalógusba be volt regisztrálva az oldal...
Persze kipróbáltam azokat is. Mit veszíthetek...?
...hát a régi, viszatérő látogatóim.

Szal' a lényeg, hogy ezek a katalógus, meg egyébb mindenféle bannert kirakós cuccok nem igazán működnek hosszú távon. Ha Valaki komolyan gondolja, hogy növeli oldala látogatottságát, legalább addig, amig nem lesz megfelelő számú, visszatérő kuncsaft, akkor azoknak tudom ajánlani a fizetett hírdetéseket. Azok tuti, hogy működnek, és ha nem frissül, nem lesz naprakész a honlapod, úgy is elmaradoznak az emberkék, majd a feledés homályába merül az egész, nevét elnyeli a csend...

Ez van, és ezt el kell fogadni.
19

Nincs teljesen igazatok

Anonymous · 2005. Nov. 10. (Cs), 16.31
Nem kell regisztrálni minél több katalógusba, viszont szerintem a vezetőkbe érdemes. Direkt nem mondok honlapot, de az elmúlt hónap referer statisztikájának az eleje: Google 800, Lap.hu 370. Szóval majdnem feleannyi egy katalógusoldalról, mint a google-ról. Ha tehát a google-t fontosnak tartjuk, akkor azért egy (egyetlen, mégpedig szerintem a vezető) katalógus is számít (legalábbis itt ez a tapasztalat). Viszont a látogatók több, mint 95%-a könyvjelzőből, vagy címbeírással jön (nálunk). Én úgy érzem, hogy a legértékesebb új felhasználók innen jöttek: http://freemail.hu/fm/read és http://gportal.hu/gindex.php. Amit úgy értelmezek, hogy ajánlották az oldalt.
20

Vannak kivételek

Bártházi András · 2005. Nov. 10. (Cs), 16.53
Főként az oldaltól függ, hogy hova regisztrálod, és milyen stratégiát alkalmazol az ismertté tételére. A lap.hu tényleg jó választás lehet (én mindig elfelejtkezem róla :( ), más oldal viszont nem nagyon jut eszembe (bár lehet, hogy van). Az online újságokba kell bejutni egy-egy hírrel, a fórumokon kell *közérdekű, érdekes és odalillő* hozzászólásokkal az oldalra irányítani az embereket, stb. A Weblabor látogatóinak igen nagy része jön a Google felől, a többiek viszont elenyészően más oldalakról, inkább bookmark/beírás segítségével.

Összefoglalva: fel kell mérni, hogy mi a jó egy oldalnak, mennyit ér (időben) meg, hogy foglalkozzunk vele, és azt kell választani. :) Nincsenek általános megoldások, amik mindig, mindenhol jók lennének.

-boogie-
22

kérdések

TIV · 2006. Okt. 30. (H), 01.45
Szia!

Néhány kérdés...

1. El tudjátok különíteni a Google-ből érkező megnyitásokat és a jobb oldalt fenti kereső által kiadott linkekre kattintókat?:D Nem gáz, nyelvtan érettségi ötös.

2. Lehet-e saját fórumtémát törölni (sztem nem), mert volt néhány olyanom amit ha kicsit kitartóbb vagyok megtaláltam volna google-ben és végülis nem volt rá értékelhető válasz azonkívül, hogy guglizzam többet:D

Köszi!
23

perszehogy

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 30. (H), 14.13
Az első kérdés tartozik ide, arra pedig egyértelműen igen a válasz, legalábbis ha már egyszer volt nálunk, akkor tudunk róla adatokat, sütit is tudunk akár kapcsolni hozzá, amikor visszatér akkor ezt tudjuk ellenőrizni. Nem tesszük ezt meg egyébként.
21

Te jó ég

Anonymous · 2006. Már. 30. (Cs), 19.57
Atyavilág, ez a topic még él? :) Szolgáltató váltás és partnerprogram adatvesztés miatt kerestem a Hunvistára. Szóval emlékszem én erre a vitára, de akkor úgy fölbosszantott a dolog, hogy vissza sem néztem ide. Tehát most higgadtan elnézést kérek ha gorombáskodtam. Nem akarom folytatni a vitát, csupán elnézést kérni jöttem. Arról pedig mindenki maga döntsön, hogy hová regisztrál, hová nem. Egy biztos. Ingyen van és hátrányára senkinek nem válik. Az pedig ennyi idő után is vicces, hogy azért írtam ide, hogy a látogatottságomat növeljem. Mellesleg úgy látom, hogy majdnem kialakult érdemi vita a témában.
Üdvözlettel
G. Lajos
Hunvista Webmester
www.hunvista.hu
24

hümm

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 14.40
Hi!

Gondolom ezt már nem fogják túl sokan olvasni:D Látva a többi hozzászólás dátumát...
De lenne egy kérdésem.
Kicsit furcsának hat nekem, hogy itt sokan mondják, hogy "elég" a jó és friss tartalom, és akkor majd a google-ból oda találnak az emberek.
Természetesen ész nélkül regisztráni mindenhova biztos nem jó, de a google nem veszi figyelembe véletlenül az oldalra mutató hivatkozásokat? Vagyis nem növeli a látogatottságot, ha nő a link népszerűség, és a google egyre relevánsabbként jeleníti meg az oldalunkat?
Másrészt ha az érintett honlap nem egy évek óta üzemelő, méltán népszerű portál, vajon honnan érkezne a sok kedvenceket használó látogató?

Azzal egyetértek, hogy a comment spam határát súrolta a nyitó hozzászólás, és nem túl jó ürüggyel pakolt le egy(3) önhivatkozást :)
De nekem a 'látogatottság' szóra harmadiknak dobta ki ezt a bejegyzést a google, és elég furcsának hatott, hogy magyar hivatkozások közül ez a harmadik legrelevánsabb ebben a szerintem fontos témában... :()
Ne csináljunk semmit, csak friss tartalmat, erre kidob egy lapot, amin az utolsó hozzászólás márciusi :D
Lehet, hogy igazatok van, és tényleg nem kell ezzel foglalkozni :D vagy ennyire nincs konkurencia erre a kulcsszóra? :D
uff
u.i.: azért pofáztam ennyit, mert már úgyis elég elhagyatottnak tűnt ez a topic :D
25

Topic

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 17.45
Üdv!

Légy oly drága majd az "elhagyatottság" tekintetében a Weblabor fórumpolitikáját megnézni, ugyanis nem szokás itt a bumping.

A kérdésedre válaszolva: ha egy oldalon sok, rendszeresen frissülő és egyedi (nem lopott) tartalom van, azt a Google is észreveszi. Tehát nagyobb a szó- és linkbázis, amiből dolgozni tud.

A másik a bejövő linkek. Ha érdekeseket irsz, bediggelik, blogmarkolják, hivatkozzák meg a jóisten se tudja, mit csinálnak vele, lényeg, hogy lesznek releváns linkjeid, amire a Google is rájön. A tiedhez hasonló témájú lapok olvasóközönségéről nem is beszélve.

Charlie
26

Szerintem

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 23.45
A friss tartalomról.
A Google szempontjából nem fontos a friss tartalom, csak szimplán a tartalom. A friss tartalom alatt mások nyilván arra gondolnak, hogy ezáltal folyamatosan bővül a tartalom és ez viszont már jó hatással lehet a kereséseknél.

Ész nélküli regisztráció.
Ugyan miért lenne ész nélküli bármilyen regisztráció is? Ha csak morzsányival is, de minden rád mutató hivátkozás a hasznodra válik. Mellesleg sosem tudhatod, hogy egy adott oldal mikor tör fel, mint a talajvíz és akkor jól jöhet, hogy ott a linked.

Comment spam.
A HunVista.hu egy olyan oldal ahová a webmesterek maguk regisztrálnak. Nem én gyűjtöm a linkeket. Az előző gondolatomat folytatván miért baj, ha felhívom az oldalak készítőinek figyelmét a regisztráció lehetőségére. Persze, van benne önreklám is, dehát az ajánlatom kölcsönösen előnyös, így nem értem mi a baj vele. Érdekes, hogy máshol általam ismeretlenek ajánlották webmestereknek a HunVistát és ott semmi gáz nem volt belőle.
Vicces, hogy felvállalom magam és egyből rosszindulattal vádolnak. Jobb lett volna anonymként, sunyiban beajánlani az oldalamat?

Egyébként elkezdtem Spam-elni az egész netet csak lassan haladok:
http://www.sg.hu/cikkek/41920
http://onlinemarketing.blog.hu/2006/11/17/alternativ_csatornak

és van már ingyenes pagerank kijelző is a www.HunVista.hu oldalon :)

és azt sem bánnám, ha egy f*sza kis topic alakulna ki a témában

Üdv
www.HunVista.hu admin
27

A gugliról

Anonymous · 2006. Dec. 5. (K), 00.10
Elfelejtettem hozzátenni, hogy -boogie- azt teljesen jól mondja, hogy egy webkatalógus sem versenyezhet a Google-val sem Magyarországon, sem máshol.
Viszont a kezdő felhasználók (akik még nem tanulták meg a keresés művészetét) szívesebben fordulnak egy-egy tematikus katalógushoz.

HunVista admin