ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 2007 - Fórum téma

május 31

Háttérzene jogi vonzatai saját webolalon.

joska29 · 2007. Május. 31. (Cs), 18.27
Üdvözlök mindenkit!
A kérdésem az lene, hogy ha egy weboldalon háttérzenét szeretnék elhelyezni egy ismert előadótól, akkor ez jogilag lehetséges-e, illetve milyen megoldások léteznek ennek jogszerűvé tételére? A zenét elsősorban egy flash animációba építeném be, bár nemtudom van e ennek ebből a szempontból jelentősége.
Mindnekinek köszönöm a segítségét.
 

IE renderelési bug?!

ksgy · 2007. Május. 31. (Cs), 15.46
hali!

úgyérzem találtam egy remek IE render bugot :) megoldást eddig nem találtam...

van egy egyszerű oldal, benne egy fix szélességű div, melynek css-ből adok háttérképet. ha a böngészőt kisebbre veszem mint a div, megjelenik szépen a vizszintes scrollbar (kép), viszont amikor oldalra görgetek, a háttérkép egy része eltűnik pont addig a részig, ami addig ki volt takarva (kép). namost, ha ablakot vátok, a mögötte lévő total commanderre (kép) majd vissza (kép) akkor a takarásban lévő rész gyönyörűen megjelenik, de csak addig, amíg a total commander kitakarta :)) találkozott már valaki ilyennel, vagy hasonlóval?
köszi előre is!
 

Frame / iframe nem görgethető, nincs scrollbarja

nemesis21 · 2007. Május. 31. (Cs), 11.33
Sziasztok!

Csináltam egy HTML oldalt amiben van két táblázat egyikben egy Flash menü van a másikban egy IFRAME ami megnyit egy HTML - t amiben két FRAME van. Igazából annyi lenne csak a kérdésem, hogy miért nem birom a bongésző ablakot görgetni mikor a FRAME / IFRAME - en belül vagyok?
A FRAME - be külön nincs scrollbar és csak úgy lehet legörgetni Internet Explorerben ha a FRAME - en kívűlre viszem a kurzort.
Néztem Firefox - ba működik alapból de Internet Explorer - be valamiért nem akarja görgetni.
Az oldalam címe: http://cibakfest.atw.hu

Előre is köszi a segítséget :)
 

Firefox core javascript bug: instanceof,isPrototypeOf

inf3rno · 2007. Május. 31. (Cs), 04.18
van az alábbi kód, ami igazából bmilyen faszerkezetre modelt illeszt. szal DOM,FileSystem stb szépen kirajzoltatható vele, de csak IE alatt, firefox szórja rá a szebbnél szebb bugokat, ott kezdődik, hogy instanceof nem működik rendesen(azt alerteztem ki), false értéket ad vissza ott, ahol truet kéne, ha átugroljuk azt a részt, akkor meg ezer másik hibát ad ki.

próbáltam prototypeokkal trükközni az egyes elemtípusoknál, és jól be is szoptam, mert gyanús, hogy core javascript bug van a firefoxban.

jah a kérdés :D meg tudja ezt nekem valaki olyanra csinálni, hogy ne legyen bugos? :D mert én már feladtam, írtam jelentést a bugról, azt jegeltem a projectet

[colorer=javascript]Object.extend=function (o,e){if (o instanceof Object && e instanceof Object) for (var i in e) o[i]=e[i]; return o}
Function.prototype.parameters=function (){for (var i=0,a=[]; i<this.arguments.length; i++) a[i]=this.arguments[i];return a;}
Object.toString=function (o){var s=[];for (var i in o) s.push(i+" => "+o[i]);return s.join(", ");}
String.construct=function (times,iterator){var s="";for (i=0; i<times; i++) s+=iterator;return s}
Function.prototype.write=function (o){this.prototype=o; return this}
Function.prototype.extend=function (e){Object.extend(this.prototype,e); return this}
Object.merge=function (o,e){if (typeof o=="object" && typeof e=="object") for (var i in e) if (!(i in o)) o[i]=e[i]; return o}


function Model()
{
var nodeTypes={};

var prototype=
{
model: this,
addChild: function ()
{
if (!this.hasChildren) return false;
var parameters=arguments.callee.parameters(),type=parameters.shift();
type=type instanceof Type?type:nodeTypes[type];
if (!(type instanceof Type)) return false;
this.childNodes.push(new type.setup(type,parameters,this));
return this.childNodes[this.childNodes.length-1];
},
removeChild: function ()
{

}
}


function Type(key,addon,initialize)
{
this.key=key;

május 31

hogyan ellenőrzöm, hogy én vagyok e a látogató kezdőlapja

MSzilveszter · 2007. Május. 30. (Sze), 22.45
Sziasztok,

játékot indítanánk, és szeretnénk azt tenni feltételnek, hogy állítsák be az oldalt kezdőlapnak, viszont nem tudom, hogy lehetne ezt ellenőriznünk. Gondolom kell valamilyen azonosítót tárolni a felhasználó gépén, amit beolvasva megtalálom, hogy kicsoda ő, ez nem is gond (sütivel gondolom), viszont nincs ötletem arra, hogy mi módon ellenörzöm, kezdőlap vagyok-e.
Ha van valakinek ötlete, azt megköszönném!

Üdv.:

Szilveszter
 

CSS oldalal kapcsolatos kerdes

zoliky · 2007. Május. 30. (Sze), 11.02
Hello
Van egy weblapom, a kovetkezo keppen van felepitve (a csontvaz): http://img217.imageshack.us/img217/5108/csszj4.jpg

A "leftmenu" es a "content" ball oldalra van float-olva.

Az #adsense resznek kell egy clear: both; ahoz, hogy normalis latszodjon az oldalon. A gond az, hogy az Adsense reszt a felhasznalo ki tudja kapcsolni egy menubol es akkor a clear: both; kene a #footer reszhez.

Hogy tudom ezt a problemat megoldani ? otletek ?

Koszonom!
 

május 29

mod_rewrite /-jel probléma

Fraki · 2007. Május. 29. (K), 20.14
Szerencsére nagyon egyszerűen leírható a nagyon idegesítő problémám. Nem működik ez:

RewriteRule (.*) /index.html [L]

Perjel nélkül működik, de ennek perjellel is működnie kéne. Minden más szerveremen működik perjellel, fogalmam sincs, az egyiken miért nem, 500-as hibát ad vissza.

A probléma egyébként az egyik melléktünete egy másik problémának. Virtual hostokat akarok kezelni htaccess-ből: (a 4. sor csak debug, ahhoz nyilván a 3. sort kikommentelem)

RewriteCond %{HTTP_HOST}   !^www\.domain.hu$
RewriteCond %{HTTP_HOST}   ^([\w-]+)\.domain.hu$
RewriteRule (.*)           vsubdomains/%1/htdocs/$1 [L]
RewriteRule (.*)           vsubdomains/%1/htdocs/index2.php?b=$1 [L,QSA]


A 4. sor úgy működik, ahogy kell: a $1-ben megkapom a hoston belüli elérési utat (érdekes módon QSA paraméter nélkül a fizikai utat adja át benne, méghozzá a végén az index2.php-val).

A 3. sor kéne nekem, viszont nem működik! Akkor se, ha a QSA-paramétert megadom. 500-as hibát ad. Másik szerveremen ez normálisan működik úgy, hogy a vsubdomains előtt perjel van (itt úgy megintcsak 500-as hiba lesz), és természetesen nem kell a QSA, elég az L.

Mitől lehet ez? DocumentRoot-tal nem lehet gond. Esetleg az, hogy a NameVirtualHost nem név alapú (*:80), hanem ip-alapú (xxx.xxx.xxx.xxx:80)? Dehát a kérés rendben befut a docrootba, hiszen a htaccess lefut!
 

Eclipse pluginek

fulke · 2007. Május. 29. (K), 20.09
Üdv mindenkinek!

Eclipset használok, azon bellül az Aptanát. Olyan plugin iránt éreklődök, ami a dreamweaverhez hasonlóan ha egy html dokumentumot átmozgatok egyik almappába, akkor az összes hivatkozás minden html dokumentumban kövesse a módosítást. Ha valaki ismer ilyent, ne tartsa magában! :-)

FeFe
 

Mit jelent PHP-ben a "->" operátor?

kicsikepetike · 2007. Május. 29. (K), 19.23
Sziasztok!

Nagyon kezdő kédést szeretnék feltenni. :-(
Olvasgatotm és tanulgatom a php nyelvet és sok php kódban találkozom a következő szimbólummal , jellel "->" amit nem tudok beazonosítani. Nem találom az operátorok között sem. Az is lehet, hogy rossz helyen keresem.

Például:
$my->id

Ez mit jelent?

Előre is köszi a segítséget.

Üdv.
kicsikepetike
 

php vs m$ AD authentikció

Butcher · 2007. Május. 29. (K), 18.49
Üdv!

Olyan problémába ütköztem, hogy egy active directoryból kéne authentikálnom (win 2003 server) php segitségével.
Néhány példa átnyálazása után a saját ldapomból (linux debian...) simán megy a dolog.
Ami lényegi különbség van a 2 adatbázis között, hogy mig a linuxon levő ldap uid-ben tárolja a felhasználónevet addig a microsoft féle a samacontname-ben.
El tudom ugyan érni, hogy beazonosítson a AD, de csak a teljes név (cn) szerint, ha a mező nevet átirom samacountnamre már nem enged be.
Próbáltam anonymousként is bemenni utána ldap_search de akkor sem látja a samacountname-t, ezt csak akkor látom ha teljes nével beléptet és akkor használom az ldap_search-t.

Van valakinek valami ötlete mit ronthatok el?

thx