Archívum - Május 6, 2007 - Fórum téma
mail függvény és ami mögötte van :)
Tiszteletem!
Tökéletesen tudom használni a mail függvényt. Az oldal elküldi, cím megkapja, minden ok. Viszont a sortörés problémás.
Így néznek ki a változóim:
$cim
$targy
$uzenet
$felado
Az $uzenet változót az alábbi módon szeretném összeállítani:
$uzenet='Ez itt egy szöveg\n'.$valtozo1.'\n'.$valtozo2.'\n'.$valtozo3;
Így próbálkoztam, de megpróbáltam <br>-t is és \r\n-t. Az email megnyitásánál nincsenek törve a sorok, hanem az adott parancs megjelenik szövegként <br> vagy \n.
Érdekes hogy wordwrap -> 50-nel leellenőrzöm és 50karakterként törve vannak.
Kérdésem: mi módon tudom megtörni a sorokat $uzenet változón belül?
Köszönettel,
Castor
■ Tökéletesen tudom használni a mail függvényt. Az oldal elküldi, cím megkapja, minden ok. Viszont a sortörés problémás.
Így néznek ki a változóim:
$cim
$targy
$uzenet
$felado
Az $uzenet változót az alábbi módon szeretném összeállítani:
$uzenet='Ez itt egy szöveg\n'.$valtozo1.'\n'.$valtozo2.'\n'.$valtozo3;
Így próbálkoztam, de megpróbáltam <br>-t is és \r\n-t. Az email megnyitásánál nincsenek törve a sorok, hanem az adott parancs megjelenik szövegként <br> vagy \n.
Érdekes hogy wordwrap -> 50-nel leellenőrzöm és 50karakterként törve vannak.
Kérdésem: mi módon tudom megtörni a sorokat $uzenet változón belül?
Köszönettel,
Castor
MySQL-ben lehet szabályos kifejezések szerint keresni ?
Hello !
MySQL-ben...
ugyebár a WHERE= 'kecskebéka' csak azokat a cellákat adja oda ami AZONOS a kecskebéka szóval... hogyan tudnám lekérdezni azokat amelyek pl. a kecske szóra is "megtalálja".... nem lehet pl valami szabályos kifejezést használni ??
egy keresőt akarok csinálni...ami ilyen elven keres...de ha erre van megfelelőbb függvény...akkor arra (is) kíváncsi lennék :) köszi
Todd
■ MySQL-ben...
ugyebár a WHERE= 'kecskebéka' csak azokat a cellákat adja oda ami AZONOS a kecskebéka szóval... hogyan tudnám lekérdezni azokat amelyek pl. a kecske szóra is "megtalálja".... nem lehet pl valami szabályos kifejezést használni ??
egy keresőt akarok csinálni...ami ilyen elven keres...de ha erre van megfelelőbb függvény...akkor arra (is) kíváncsi lennék :) köszi
Todd
régi MySQL-el gondok
Hi.
van egy querym amiben in van és nem akar egy mysql4.1 es szerveren működni. hogy lehetne megkerülni?
SELECT felh FROM felhasznalok WHERE cim in (SELECT cime FROM valaszok WHERE valasz='3')
a DISTINCT menni fog a régebbi mysqlon? mert az is lesz majd benne..
Előre is köszönöm!
ui: esetleg mikre figyeljek még?
■ van egy querym amiben in van és nem akar egy mysql4.1 es szerveren működni. hogy lehetne megkerülni?
SELECT felh FROM felhasznalok WHERE cim in (SELECT cime FROM valaszok WHERE valasz='3')
a DISTINCT menni fog a régebbi mysqlon? mert az is lesz majd benne..
Előre is köszönöm!
ui: esetleg mikre figyeljek még?