ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 11, 2007 - Fórum téma

Flash alapú MP3 player vs szerzői jog

Max Logan · 2007. Május. 11. (P), 23.45
Felvetődött bennem, hogy felelősségre vonható vagyok-e ha pl. a blog-omon elhelyezek egy flash alapú MP3 lejátszót és feltöltök egyértelműven szerzői jogokat sértő tartalmat?

A magyar jogszabályok alapján saját használatra ugye lehet letölteni filmet és zenét egyaránt, viszont ezt megosztani már nem igazán legális cselekedet. Namost, ha a flash player olyan módon van megoldva, hogy az oldal forrásából egyértelműven nem deríthető ki, hogy hol található az MP3, ergó nem lehet rá linkelni, akkor ez vajon bűntethető-e? A kérdés azért érdekes, mert ha nem is tud rá linkelni (még ha nincsen is kódolva a file neve, de nem tudja a site-on belüli elérési utat), akkor is letöltődik a cache-be az MP3, tehát nem lehet meggátolni, hogy hozzáértő user megszerezze a jogsértő tartalmat. Bár a user részéről ez nem probléma a jogszabályok alapján, de én így gyarkolatilag megosztom az MP3-at.

A kérdés itt az, hogy a cache-be letárolt MP3 az megosztásnak számít-e a jogi értelemben ...
 

CakePHP-ben flash() metódus nem csinál redirectet

foxmulder · 2007. Május. 11. (P), 21.31
Sziasztok, elnézést a magyartalan témacímért, megpróbáltam mindent belezsúfolni.
Szóval ismerkedem a CakePHP-val, de valami miatt nálam a flash() metódus
nem írányít át a megadott idő múlva a megadott URL-re. Volt két Warning
(a /cake/app/config/core.php-ban a DEBUG értéke 1), de ezeket ki tudtam küszöbölni a
/cake/app/tmp/cahe/models mappa mindenki számára írhatóvá tételével,
úgyhogy nem ez okozta.

Van jótanács?

PiPi (itt: foxmulder)
 

Online szövegformázás

ark · 2007. Május. 11. (P), 20.43
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Olyas valmi után kutatok, ami lehetővé teszi a honlapom látogatójának, hogy adatbázisos bevitel közben ne sima szöveget tudjon csak beilleszteni adatbázisába, hanem egy teljesen formázott szöveget html kódként.

Ez azért is hasznos, mert a honlap tulajdonosa nem feltétlen ért a honlapkészítéshez és a html formázásához kellő kódokhoz (félkövér, dőlt, középre, jobbra, balra helyezés, képek mérete és elhelyezése), viszont adatbázisát saját maga szeretnéfrissíteni.

Ez ügyben kérnék segítséget tőletek, remélem válaszra lelek. Nekem az is megfele, ha van valahol a neten egy ehhez a témához kapcsolódó tutorial.os oldal, akár angolul is...


Köszönettel!
Egy weblapkészítő