ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 22, 2007 - Fórum téma

XMLHttpRequest div.style.visible Firefox

takkermeister · 2007. Május. 22. (K), 21.47
Sziasztok!

A helyzet a következő:
Van egy HTML oldalam, amin van egy DIV, ami alapértelmezésként (az oldal betöltésekor) nem látható (visibility = 'hidden').
Ez a DIV egyébként egy részben áttetsző, az oldalt kitakaró DIV. Továbbá be van állítva egy animált gif, mint háttérkép erre a div-re.

Van egy függvényem, amit az oldalon található gomb lenyomásakor hívok meg.

Ez a függvény megjeleníti a div-et (visibility = 'visible'), létrehoz egy XMLHttprequest objektumot, ami aszinkron módon meghív egy url-t.
Az objektum onreadystatechange eseményéhez hozzá van rendelve egy másik függvény, ami kezeli a visszatérő adatokat.

Ennek alényege az lenne, hogy mikor rákattintok a gombra az oldalon, megjelenik ez a div, kitakarva az oldalt, és a rajta lévő animált gif látszana, amíg az XMLHttprequest letölti az adatokat. Amint az adatok letöltésre kerültek a háttérképet eltűntetem, majd a a div-et eltűntetem.

A gond azzal van, hogy Firefox alatt (windows-on próbáltam) a div már csak akkor jelenik meg, miután az XMLHttprequest objektum letöltötte az adatokat, addig nem. IE-ben pont azt csinálja, amit szeretnék.

Szívesen venném az ötleteket, mert ezt most nem értem.

Köszönöm
 

Rejtélyes SESSION változó

Fraki · 2007. Május. 22. (K), 21.40
Sziasztok!

Elég furcsa problémám van. Egy session változóba mentem a request uri-t az index.php-mban:
$_SESSION['jumpback'] = $_SERVER['REQUEST_URI'];
Ezt ki is íratom, és rendben működik is. Azt szeretném, hogyha a "/?logout" kérésre kiloggoltatná a usert a szájtom, majd header('Location:...')-nel visszairányítanám arra az aloldalra, amit böngészett.

Az 'if (isset($_GET['logout'])) {' ágba szépen bele is lép, de ha itt kiíratom a $_SESSION['jumpback']-et, akkor teljesen rejtélyes módon ezt kapom: "/dev/close.gif/". close.gif nevű nincs is a szerveren! Az összes session változó megmarad rendesen. Máskor pedig ezt kapom: "/dev/404/"

Ki érti ezt?...
 

php benchmark doksi

decker · 2007. Május. 22. (K), 20.44
Sziasztok!
Túrkáltam a neten, de nem találtam http://pear.php.net/package/Benchmark ehhez leírást, van esetleg valaki, aki tudja hol lelek doksit ebben a témában?
Előre is köszönöm.
 

MySql datbázis optimalizálás szakirodalmat keresek

s_volenszki · 2007. Május. 22. (K), 20.42
Sziasztok!

A címben már említetteknek megfelelően MySql datbázis optimalizáláshoz keresek szakirodalmat, és fogadnék jótanácsokat illetve kritikát. (Nem konkrét válaszokat várok, hanem olvasnivalót!) Akár olyat is hogy hogyan tervezzünk adatbázis struktúrát!!!

Hogyan tudom elemezni a problémás lekérdezéseket?
Naplózza ezeket az sql szerver?
PhpAdmin-nal láthatom a problémás pontokat?

Az adatbázis néhány adattáblából áll, táblánként nagyjából 30-40 ezer sorral.

Köszi előre az okosságokat, s_volenszki
 

Más oldal nyomtatása

Szuperemberke · 2007. Május. 22. (K), 18.38
Sziasztok!

A problémám a következő: gombnyomásra nyomtatni akarok egy egy php oldalon, de nem az aktuális, hanem egy másik php oldalt szeretnék kinyomtatni vele. Addig eljutatottam hogy egy link elemet pakolok a headbe, de firefoxban nem működik (explorerben igen):

<link rel=alternate media=print href="nyomtatando.php?">

valamit elszúrtam?

Előre is köszi a választ:
András
 

AdSense asztali programokban

lacy · 2007. Május. 22. (K), 16.11
Üdv!

Nem tudom, én nem hallottam még róla, viszont érdekelne. Van-e rá mód, hogy google adsense hírdetések jelenjenek meg programokban! Már ha persze van netkapcsolat. Tud vki erről vmit?

Nem találtam email címet ahol kérdezhetnék a googletől...

másik: ha szeretnék hírdetni adsense-en, hova forduljak?

köszi, pápá
 

Milyen szempontok alapján kell VPS-t választani? Itthoni vagy külföldi a jó?

Charybdis · 2007. Május. 22. (K), 14.19
Sziasztok!

VPS-t, azaz virtuális privát szervert szeretnék, mert meguntam hogy az osztott tárhelyek állandóan leállnak, és úgy kell alkudozni hogy akkor most plusz egy adatbázis, meg még ez a program felmehet-e stb.

Csak az a gond, nem tudom milyen szempontokat kell figyelembe venni VPS választásakor. Aki ért hozzá, kérem írja le egy listában hogy ő mikre kérdezne rá egy szolgáltatónál! Nekem nem kell nagy teljesítmény, kb. annyi kell mintha egy engedékenyebb osztott tárhelyen lennék. Egy osztott tárhelyen mennyi memóriát és erőforrást kapok kb.? Mert össze kéne tudnom hasonlítani a VPS által adott erőforrásokat ezekkel.

A másik kérdésem, hogyha magyar látogatókat szolgálok ki, akkor megfelelő-e a külföldi VPS szolgáltató, elegendő-e a sávszélesség? Vagy mindenképpen itthonit érdemesebb?

És végül ha tudnátok ajánlani szolgáltatót, akivel tapasztalatotok is van az jó lenne!



Felhívjuk a tisztelt olvasóközönség figyelmét, hogy ehhez a témához 2011. november 23-a után csak azok a tagok szólhatnak hozzá, akiknek legalább egy éves a regisztrációjuk és az elmúlt egy évben legalább 20 alkalommal hozzászóltak más témákhoz. - Janoszen
 

MySql - Speciális index

Grimlab · 2007. Május. 22. (K), 14.09
Sziasztok, lehet úgy index-elni, hogy nem egy konkrét mezőt index-elek le, hanem egy kifejezést! Konkrétan van egy tábla, benne egy email címek oszlop, és nekem sokszor van szükségem az üres email című sorokra. Ha az email oszlopot index-elem le, akkor irreálisan sok felesleges adatot mentek el, de redundás oszlopot sem szeretnék.
Létezik ilyen index?
 

Code igniter vs cake php?

rrd · 2007. Május. 22. (K), 10.14
Van valakinek tapasztalata a code igniter-rel kapcsolatban? Most találtam, kíváncsi lennék, hogy hogyan muzsikál mondjuk a cakephp-hez képest.