ugrás a tartalomhoz

Online szövegformázás

ark · 2007. Május. 11. (P), 20.43
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Olyas valmi után kutatok, ami lehetővé teszi a honlapom látogatójának, hogy adatbázisos bevitel közben ne sima szöveget tudjon csak beilleszteni adatbázisába, hanem egy teljesen formázott szöveget html kódként.

Ez azért is hasznos, mert a honlap tulajdonosa nem feltétlen ért a honlapkészítéshez és a html formázásához kellő kódokhoz (félkövér, dőlt, középre, jobbra, balra helyezés, képek mérete és elhelyezése), viszont adatbázisát saját maga szeretnéfrissíteni.

Ez ügyben kérnék segítséget tőletek, remélem válaszra lelek. Nekem az is megfele, ha van valahol a neten egy ehhez a témához kapcsolódó tutorial.os oldal, akár angolul is...


Köszönettel!
Egy weblapkészítő
 
1

WYSIWYG

janoszen · 2007. Május. 11. (P), 20.54
Amit Te keresel az egy WYSIWYG azaz vizivig editor. Van belőle több fajta is, a legismertebbek a TinyMCE és az FCKEditor.
2

rich editor

Fraki · 2007. Május. 12. (Szo), 01.38
Kulcsszó még a rich (text) editor (programozói szempontból talán relevánsabb). Nem nehéz egyébként implementálni sem, itt a specifikáció: http://www.mozilla.org/editor/midas-spec.html.

A lényeg, hogy a szerkesztőterület egy iframe, melynek a documentje js-ből design módra van kapcsolva, ekkor a böngésző villogó kurzorral szerkeszthetővé teszi a tartalmát. Onnantól pedig már csak egy egyszerű js api-t kell használni a formázáshoz.
3

WYSWG

ark · 2007. Május. 12. (Szo), 18.54
Köszönöm szépen, működik.