Archívum - Május 2007 - Fórum téma
május 15
MD5 decoding
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, MD5 decode ügyben,
PHP vagy MySQL-ben?
Át kell alakítanom egy honlapot, ahol már meglévő MD5 kódolt adatok vannak, ezekből időnként vissza kellene nyerjem az eredeti szöveges állományt. Sajna a leírásokban inkább az encode-dal foglalkoznak.
Érzésem szerint kell legyen ilyesmi, mert pl. a jelszóemlékeztetők vlszleg így működnek...
Közsi, előre is,
Zero
■ Tudna valaki segíteni, MD5 decode ügyben,
PHP vagy MySQL-ben?
Át kell alakítanom egy honlapot, ahol már meglévő MD5 kódolt adatok vannak, ezekből időnként vissza kellene nyerjem az eredeti szöveges állományt. Sajna a leírásokban inkább az encode-dal foglalkoznak.
Érzésem szerint kell legyen ilyesmi, mert pl. a jelszóemlékeztetők vlszleg így működnek...
Közsi, előre is,
Zero
Margin probléma Firefoxon Vista alatt
Sziasztok, próbálgatok egy oldalt és olyan probléma lépett fel, hogy a cimborám Firefox böngészőjében Vista alatt az "Üdvözlő szöveg" felcsúszik és belelóg a felső vonalba. Hogy lehetséges ez? A Vista belegyógyít valamit a Firefoxba? Mindkettőnk gépén 2.0.0.3 -as FF van, csak én XP-t használok, a cimborám Vistát. Valakinek esetleg valami tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Az URL: http://vanger.net/firefox_on_vista/index.html
Előre is kössz..
■ Az URL: http://vanger.net/firefox_on_vista/index.html
Előre is kössz..
localhost router mögött nem megy
a problémám a következő:
a böngésző nem találja a http://localhost/ -ot ha a routerhez vagyok csatlakozva, csak a 127.0.0.1-re reagál. Ha viszont nincs router, minden tökéletes (localhost és ip cím is működik).
tudna vki segíteni? (nem nagyon értek hozzá, lehet, hogy egyértelműt kérdeztem)
■ a böngésző nem találja a http://localhost/ -ot ha a routerhez vagyok csatlakozva, csak a 127.0.0.1-re reagál. Ha viszont nincs router, minden tökéletes (localhost és ip cím is működik).
tudna vki segíteni? (nem nagyon értek hozzá, lehet, hogy egyértelműt kérdeztem)
május 14
Google Map - dinamikusan
Sziasztok,
kérdezném, hogy valaki tud e segíteni egy összetettebb google map masina létrehozásában.
A lényeg, hogy egy adatbázisban megvan a felhasználó címe, irányítószáma, városa (közép eu., tehát osztrák, szlovák, ukrán, román, horvát, szlovén, cseh, és esetleg lengyen), amit dinamikusan rá kellene helyezni egy google mapra.
Odáig jutottam, hogy bekonfiguráltam a google mapot, fogtam magam, és felpakoltam rá a pontokat, de ha nem csak város, ország adatokat adok meg, hanem pl irszt, vagy mondjuk utcát, akkor kiröhög, hogy nem tud vele mit kezdeni, így minden városból csak egy embert tudtam felpakolni, a többi nem látszott, ami pl budapest esetében kellemetlen.
Akár fizetni is tudok annak, aki segítséget nyújt ebben a kérdésben működőképesen.
Üdv.:
Sly,
■ kérdezném, hogy valaki tud e segíteni egy összetettebb google map masina létrehozásában.
A lényeg, hogy egy adatbázisban megvan a felhasználó címe, irányítószáma, városa (közép eu., tehát osztrák, szlovák, ukrán, román, horvát, szlovén, cseh, és esetleg lengyen), amit dinamikusan rá kellene helyezni egy google mapra.
Odáig jutottam, hogy bekonfiguráltam a google mapot, fogtam magam, és felpakoltam rá a pontokat, de ha nem csak város, ország adatokat adok meg, hanem pl irszt, vagy mondjuk utcát, akkor kiröhög, hogy nem tud vele mit kezdeni, így minden városból csak egy embert tudtam felpakolni, a többi nem látszott, ami pl budapest esetében kellemetlen.
Akár fizetni is tudok annak, aki segítséget nyújt ebben a kérdésben működőképesen.
Üdv.:
Sly,
IE WebDeveloper -- használod?
http://www.ieinspector.com/dominspector/index.html
Használta már valaki közületek ezt?
■ Használta már valaki közületek ezt?
Like Google Maps
Szóval, valami Google Maps-hez hasonló megoldást keresek arra, hogy nagy képeket 3-4 méretben tárolva megjeleníthessek, pontokat tudjak rá felvenni.
Találtam ezt: http://mapwow.com/, és néztem a Google Maps API doksiját is, de, hogy hogyan tudnám saját szerverről, saját képekkel etetni, arra nem jöttem rá.
■ Találtam ezt: http://mapwow.com/, és néztem a Google Maps API doksiját is, de, hogy hogyan tudnám saját szerverről, saját képekkel etetni, arra nem jöttem rá.
Egy kisebb perl munkára keresek valakit sürgősen
Egy perlben írt képindexelő program módosításához keresek sürgősen valakit, természetesen fizetős meló.
Jelenleg úgy működik, hogy minden egyes indexeléskor újraépíti a teljes adatbázist és újra megcsinálja a thumbnaileket. Ez kéne módosítani úgy, hogy minden futáskor csak az előző futáshoz képest új képeket indexelje.
Ha érdekel a freesys(kukac)freesys(pont)hu címre dobj egy levelet, lehetőleg telefonszámmal.
■ Jelenleg úgy működik, hogy minden egyes indexeléskor újraépíti a teljes adatbázist és újra megcsinálja a thumbnaileket. Ez kéne módosítani úgy, hogy minden futáskor csak az előző futáshoz képest új képeket indexelje.
Ha érdekel a freesys(kukac)freesys(pont)hu címre dobj egy levelet, lehetőleg telefonszámmal.
május 13
Megjegyzés fűzés képfilehoz
Üdv!
2-3 szavas képaláírást szeretnék megjeleníteni, amit a képpel együtt kellene tárolni. Csak futási időben dől el, hogy melyik kép kerül megjelenítésre, ezért szeretném valahogy a filehoz kapcsolni az infot. Először arra gondoltam, hogy a megjelenítendő szöveg legyen a filenév, de ezt az IE nem szerette az ékezetek miatt. Csak 2 képről lenne szó, ezért jó lenne bármilyen "barkácsmegoldás".
Esetleg a windows által létrehozott file megjegyzéshez hozzá lehet férni valahogy php-ből?
rbz
■ 2-3 szavas képaláírást szeretnék megjeleníteni, amit a képpel együtt kellene tárolni. Csak futási időben dől el, hogy melyik kép kerül megjelenítésre, ezért szeretném valahogy a filehoz kapcsolni az infot. Először arra gondoltam, hogy a megjelenítendő szöveg legyen a filenév, de ezt az IE nem szerette az ékezetek miatt. Csak 2 képről lenne szó, ezért jó lenne bármilyen "barkácsmegoldás".
Esetleg a windows által létrehozott file megjegyzéshez hozzá lehet férni valahogy php-ből?
rbz
session lejárat
Szeretném beállítani, hogy a session változóm ne 20 perc után járjon le, hanem később.
ini_set("session.gc_maxlifetime", "18000");
session_cache_expire(18000);
A fentebb levő két beállítást is beépítettem az összes oldalamba, mégsem működik, ugyanúgy kidob 20 perc után. A szerveren php 4.4.4 fut.
Mi lehet ennek az oka?
■ ini_set("session.gc_maxlifetime", "18000");
session_cache_expire(18000);
A fentebb levő két beállítást is beépítettem az összes oldalamba, mégsem működik, ugyanúgy kidob 20 perc után. A szerveren php 4.4.4 fut.
Mi lehet ennek az oka?
május 12
MySQL telepítés utáni hiba
A segítségeteket szeretném kérni, mert a MYSQL telepítése végén a konfigurálásnál az "Execute" gomb lenyomása után a következő szöveg jön elő:
Configuration file template C:Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\my-template. ini could not be processed and written to C:\Program Files\MySQL\MySQL server 5.0\my.ini.Error code-1.
Próbáltam létrehozni a my.ini file-t, de nem engedi betenni a MySQL könyvtárba.
Kérem segítsen, aki tud valami közelebbit, mi a megoldás vagy mit csináltam rosszul?
■ Configuration file template C:Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\my-template. ini could not be processed and written to C:\Program Files\MySQL\MySQL server 5.0\my.ini.Error code-1.
Próbáltam létrehozni a my.ini file-t, de nem engedi betenni a MySQL könyvtárba.
Kérem segítsen, aki tud valami közelebbit, mi a megoldás vagy mit csináltam rosszul?