ugrás a tartalomhoz

IE WebDeveloper -- használod?

Wabbitseason · 2007. Május. 14. (H), 17.48
http://www.ieinspector.com/dominspector/index.html

Használta már valaki közületek ezt?
 
1

Igen...

tolmi · 2007. Május. 14. (H), 18.49
...használtam.
4

Oké, második kérdés

Wabbitseason · 2007. Május. 15. (K), 09.34
Örömmel olvasom, de bevallom, ezzel a topikkal a valódi szándékom az volt, hogy szubjektív beszámolók révén némi információt szerezzek erről a szoftverről.

Milyen benyomásaid vannak róla?

Említs meg néhányat a szerinted leghasznosabb funkciói közül!

Ha ismered a Microsoft-féle Internet Explorer Developer Toolbart, néhány mondatban szívesen olvasnám a véleményed úgy is, hogy összehasonlítod ezt a két eszközt.
7

Hülye kérdésre...

tolmi · 2007. Május. 16. (Sze), 18.51
Gondolom ismered a mondást :)

Lényegében ami fontos: sokkal többet tud, mint a Microsoftos, de sokkal kevesebbet mint a Firebug. HTML on-the-fly szerkesztése megoldott benne, csak nehézkes, sok idegesítő apróság zavarja meg a kényelmes használatot(minden ok nélkül elveszti az input mező a fókuszt gépelés közben ésatöbbi...). CSS inline szerkeszteni is lehet benne, szintén a rengeteg idegesítő dolgával együtt. Viszont nincs benne az elem CSS layout szabályainak vizualizációja, ami nekem hiányzott. Nagyon. A CSS öröklődést jól kezeli. JavaScript része viszont használhatatlan. Szörnyű. Van hogy nem jön rá az összes JS forrásra, van hogy összekeveri őket. Ezen biztosan fejleszteniük kell. Valamint nincs benne breakpointing, sem DOM listázás. Röviden ennyi.
Mégis, egy fontos eszköz az - immáron kopasz - IE alá fejlesztőknek, akik újra hajat növesztenének. Egy szó mint száz: Jobb, mint a semmi.
2

Hát

Fraki · 2007. Május. 14. (H), 20.44
Túl sok haszna nincsen. Egyáltalán webfejlesztéshez IE-t használni sem egy túl jó ötlet...
3

habostorta

wiktor · 2007. Május. 14. (H), 21.40
Azért az élet nem ilyen egyszerű. Sajnos vannak olyan esetek, amikor kénytelen vagy IE alatt is megnézni az oldalt és mondjuk ott kideríteni, hogy miért nem úgy néz ki, ahogy azt te Firefox alatt megálmodtad...

Jó cucc amúgy, nyilván nem egy Firebug, de szerintem azért sokat segít. Érdemes kipróbálni.
6

ez igy van

Fraki · 2007. Május. 16. (Sze), 18.49
Ez igy van, szukszavú voltam, természetesen nem megkerülheto a piacon az IE. De mindig szekunder. azaz az IE-verziót kell hozzáigazitani az FF-verzióhoz, mert kb. az utóbbi a szabványos.

Ez pedig az esetek nagy részében azt jelenti, hogy IE-s böngészomotor-bugok-ra kell (lehetoleg kliensoldalon) workaroundot találni. Elég jól dokumentál ilyen téren ma már a blogoszféra.

Ehhez pedig én még sose láttam szükségét IE-s DOM inspectornak, illetve van a hivatalos, azt nagyritkán igénybe vettem, ha már ott van, de általában nem segitett. Épp azért, mert motorhibákról van szó, nem DOM- vagy CSS-hibáról.
8

Látszik

tolmi · 2007. Május. 16. (Sze), 18.53
Júúúúj Látszik hogy nem érted mitől-hogyan működnek az ilyen eszközök :D
5

A világ legjobb ötlete jelenleg

Wabbitseason · 2007. Május. 15. (K), 09.36
Tekintve, hogy az internethasználók túlnyomó többsége, és a cégek mégtúlnyomóbb része Internet Explorert használ, csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ignorálják ezt a böngészőt, akármilyen is.

Te egyébként használtad, vagy csak úgy, csípőből jelented ki, hogy "túl sok haszna nincsen"?

Amennyiben használtad, tőled is szívesen olvasnék néhány konkrétumot.
9

Ez nem új

Fraki · 2007. Május. 16. (Sze), 18.54
Amit mondtam, az az IE-re vonatkozik. FF alá ott van a Firebug, és az FF-es webdev toolbar. Azokat napi rendszerességgel használom. Dehát IE-re van, ezért tárgytalan.

Mint mondtam, nem IE-re kell fejleszteni, hanem FF-re (vagy még inkább Operára ;)), IE-re csak adaptálni kell.
10

de megismételném

Fraki · 2007. Május. 30. (Sze), 03.16
De megismételném: nem arról van szó, hogy megkerülhető-e az IE, mert nem megkerülhető.

Hanem arról, hogy melyikre fejlesztesz. Ha okos vagy, nem gány motorra fejlesztesz, hanem arra, amelyik szabványosabb, és arra adaptálsz, amelyik gány (a megkerülhetetlenség okán). Erről a sorrendiségről beszéltem, nem arról, hogy megkerülhető-e az IE.