ugrás a tartalomhoz

DIVek mérete

saya-jin · 2007. Szep. 29. (Szo), 12.28
Nossss...

Van egy olyan gondom, amit csak kifejtősen tudok előadni, ezért nem tudtam használni a google-t. :D
A helyzet az, hogy van egy két div egymásba ágyazva egy scrollrendszerhez. Na most a belső tartalmat tartalmazó div méretét szeretném állítgatni: a szélesség autora állítása azt eredményezi, hogy a div a parent divjénk a méretét veszi fel, és jól eltördeli a tartalmat ehhez a szélességhez. Ez egy featurenek jó, de mi van, ha azt szeretném, hogy bővüljön széltében, ahogy ez horizontálisan szépen meg is teszi az height: autoval is. Mindkét div absolute positionben van.
Ehhez kapcsolódik egy furcsaság: azt írják mindenhol, hogy az absolute positioning azt jelenti, hogy a top és left értékek a laphoz igazodnak. Ennek ellenére az én tapasztalataim annyi a különbség a relative-val szemben, hogy a szülőhöz nodehoz relatívak a koordináták, nem pedig az automatikus elhelyezkedéshez.
 
1

nem ertem.

ErdosJ · 2007. Szep. 29. (Szo), 12.49
jo, jo, de mi a kerdes?
2

nowrap

Jano · 2007. Szep. 29. (Szo), 14.17
Azokra az elemekre amiket nem szeretnél, hogy betörjön a böngésző használd a white-space:nowrap; szabályt.

A pozicionálásos kérdésedre már egy másik témabeli hozzászólásomban írtam egy linket. Az abszolút pozicionált eleme, mindig a legközelebbi pozicionált őséhez (másnéven befoglaló elemek) képest kerül elhelyezésre.

Ha egy szobában egy asztalon levő vázára azt mondod legyen abszolút pozicionálva 10cm-re fentröl és 10cm-re balról, akkor a szoba sarkába kerül. Ha viszont az asztalnak beállítasz egy relatív pozicionálás szabályt, akkor a váza az asztal sarkába fog állni.