ugrás a tartalomhoz

Webdesignerek/cégek - nem könnyű a választás

Sasfészek · 2007. Szep. 30. (V), 16.11
Sziasztok!

Igazából nagyon új vagyok itt, de mivel úgy érzem itt bátran feltehetem a kérdésemet, ezért írok ide, remélem nem írtam semmi off-ot, illetve igyekeztem a fórumot végig járni, de nem találtam hasonló témakört, viszont engem foglalkoztatna a téma, mert hamarosan aktuális lesz.

Sokat túrtam a webet webdesigner cégek után de amiket találtam azoknak van 1-2, jobb esetben 5-6 portfóliója, és azok is mind csak egyszerű weblapok, melyekből vannak egész jók, de portál design referenciákat szinte nem is találtam. Van ugyan két cég melyet a Goggle nem dobál ki, nekik vannak jó ötleteik, de ők is többnyire autós oldalak arculatát készítették el. A többség pedig lehet designernek hívja magát, de a saját weboldaluk kinézete többnyire koramúlt, ezért érzem úgy hogy nem találom azt a réteget amit én keresek.

Portálokkal ennyire nem foglalkoznak, vagy esetleg én keresek valamit rosszul? Saját CMS rendszert kellene egy tényleg nagyon profi, professzionálisan szép, komoly, tömegeknek tetsző :) arculattal/designal felruházni. Tudtok mondani olyan cégeket amik cms rendszerekre húztak fel tetszetős arculatot/designt? Nagy segítség lenne.


Illetve általában, hogy megy ez pontosan. Egy általam elképzelt sablonos rajz alapján alkot több verziót a designer vagy akár lehet a művészre is bízni a dolgot?
Például úgy is, lehet hogy mondasz egy tetszetős külföldi oldalt, és egy ahhoz haosnlító, de mégis más design kér az ember, vagy az nem eikus? :) Bár én a saját skicc felrajzolása mellett vagyok, amit a designerelé teszek, mint vázlatot.

Bár lehet, ez közhelyes de egy jó design (bár ezrelatív) kb. mennyit kóstál, mert még nem volt szükségem egyelőre profi designra.
 
1

jó design

zila · 2007. Szep. 30. (V), 16.23
Hát azért vannak elég jó portál specialisták, főleg a nagyok közt :)
Saját oldal meg többnyire cipész cipője... Mindenre van idő csak a saját dolgokra nem :(

Jó designra költeni kell (nem is csak grafikai tervezés, egy portálnál az ergonómia is nagyon fontos). Én úgy kalkulálnék a helyedben, hogy minimum 500k HUF, persze ez feladattól, igényektől függően mehet akár 1000k fölé is...

Én nem szeretem a tetszetős külföldi oldal mint minta kiinduló állapotot, elmondod mi a célod az oldaladdal, kiket szeretnél megszólítani rajta és a designer majd jól kitalálja milyen legyen. Sok megrendelő ott rontja el, hogy olyan oldalt készít ami neki tetszik és nem olyat ami a célközönségének tetszene... Szerintem :)
2

Kemény dió

Peti_ · 2007. Szep. 30. (V), 17.19
Szerintem itthon jó webdesigner nagyon kevés van. Aki profi annak meg annyi munkája, hogy még saját weblapja sincs, nehogy mégtöbb munkája legyen. Szóval nem lesz egyszerű. Ahol érdemes probálkozni az a rufftech vagy dream. Ha nagyon sok pénzed van akkor pedig Carnation vagy Kirowski
4

hmm

Marcell · 2007. Szep. 30. (V), 21.52
Én valahol a Dream oldala miatt kezdtem el weblapokkal foglalkozni. A 2002-es dizájnjuk annyira megtetszett, hogy elhatároztam, én is ilyet akarok. Bennük gond nélkül megbíznék a helyedben. A Carnation szintén gyönyörű oldalakat szokott kiadni a kezéből.

Biztos bennem van a hiba, de a rufftech-ről még életemben nem hallottam. És a honlapjukat elnézve sem vagyok meggyőzve...
5

Carnation

w3net · 2007. Okt. 1. (H), 09.02
A Carnation által tervezett iterfészek nekem nem tetszenek. Állandóan mindenhova csak a Flash-t nyomják, és igaz, hogy tetszetősek a designok, de a design nem use case based, hanem csak esztétika alapján születik. Nagyon nagyon rossz használhatóságú oldalakat csinálnak, a kód szinte sosem érvényes.

Pár jó designer cég:
symbio.cz
misipile.com
peckadesign.cz
3

Dizájn != webdizájn

janoszen · 2007. Szep. 30. (V), 19.25
Arra is érdemes figyelni hogy attól hogy valaki jó dizájner/grafikus, nem biztos hogy tud jó weboldalakat alkotni. Például azért, mert olyan elcseszett grafikai koncepciót alakít ki, amit aztán kegyetlenül nehéz megvalósítani. Vagy azért mert nem tud felhasználói felületeket tervezni. Vagy millió más okból.

Igazából azt kellene kitalálnod, hogy mit szeretnél az oldaltól (nem azt hogy hogy működjön) és talán feldobni ide és szerintem záporozni fognak az ötletek mind működés mind dizájn téren. Én személy szerint legalább is imádok kreatív lenni. ;)