ugrás a tartalomhoz

foldrajzi helyezkedes

derossi · 2007. Okt. 3. (Sze), 14.17
Sziasztok,

Egy erdekes dologra lettem figyelmes a minap. Igazabol eddig is feltunt, de kulonosebben sokat nem foglalkoztam vele. Heba-hoba az ember elvetodik olyan weboldalakra ahol kulonbozo tarskereso oldalak hirdeteseit lehet latni, roppant attraktiv holgyeket ajanlanak ( :o)) ) es a szoveg a kovetkezo: "meet these girls from your area". Mostmar gondolom mindenki tisztaban van azzal hogy mirol is beszelek :o).

No, eddig nem tunt fel, de a mai napon megragadt a szemem azon, hogy telibe talalta azt a varost ahol en tartozkodom sot meg par varosbol is ajanlott holgyeket amelyek a kozelben vannak. Tehat Meet these girls in X...fenykepek es meet these girls from X-hez kozel...es fenykepek ujra.

A kerdesem egyszeru. Hogyan csinaljak? Arra gondoltam, hogy IP cim alapjan valahogy belovik a varost, de miutan megneztem az IP cimemhez tartozo varost, rajottem, hogy az bizony nagyon nem az....de akkor megis hogyan?

Otletek? :o))

Koszonom.
 
1

ip cím alapján

zila · 2007. Okt. 3. (Sze), 14.34
Pedig csak ip cím alapján csinálják... [Google]

Szemezgetek:
* http://www.ip2location.com/
* http://www.ipligence.com/
* http://www.linuxjournal.com/article/7856
2

meg egy :)

derossi · 2007. Okt. 3. (Sze), 14.44
es hogyan dobnak ki 2-3 varost ami a kozelben van?
3

térképpel

zila · 2007. Okt. 3. (Sze), 15.41
Nincsen itt varázslat: van nekik egy térkép adatbázisuk és abból szemezgetnek ügyesen, gondolom google maps-el is meg lehet csinálni ezt, valamelyik linken pont a google maps-et használják térkép megjelenítésre...