Archívum - Szep 2007 - Fórum téma
szeptember 22
Különböző LINKEK egyszerűen
Sziasztok!
Egy nagyon kézenfekvő problémám van.
Csináltam már jópár weboldalt, de erre még nem találtam megoldást.....
Ha egy html oldalon belül egyes szövegrészeknek lehet különbző stílusokat adni
, akkor miért nem lehet megtenni ugyanezt a linkekkel is?
Pl.: hogy egy oldalon teljesen különböző színű és méretű szöveges linkek legyenek,....
Úgy!!!, hogy különbözőképpen működjön az overmouse funkció (a:hover) is,....
Az alább olvasható kódrészletig jutottam el
Vagyis van egy (külső file css) alaplinkstílus css-ben ami alkalmazva van az oldalra, de két
bizonyos linket teljesen más stílussal szeretnék megejelíteni:
Betettem egy div tagba a két linket és a head részben megadtam a betűtípust, a színt és méretet.
Ez eddig Ok....
DE,.. hogy kellene folytatnom, hogy a szoksás linkdefiniciók (a:link, a:visited, a:hover, a:active) is működjenk???
Persze ezek más stílusúak lennének mint az alap css linksítlus ami az egész oldalra van alkalmazva,... igazából
ez lenne a lényege,....
Akármilyen formációban próbáltam beleírni style-ba a linkdefiniciókat,... a a:hover és a többi nem működött,....
Tudna valaki segíteni???
Előre is köszi,..........
<html>
<head>
<title>
<link href="language.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<style>
#zoldlink a {
font: 9pt Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color:#339900;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="zoldlink">
<a href="index.htm">Ez egy zöld link>></a>
<a href="index.htm">Ez egy másik zöld link>></a>
</div>
</body>
</html>
■ Egy nagyon kézenfekvő problémám van.
Csináltam már jópár weboldalt, de erre még nem találtam megoldást.....
Ha egy html oldalon belül egyes szövegrészeknek lehet különbző stílusokat adni
, akkor miért nem lehet megtenni ugyanezt a linkekkel is?
Pl.: hogy egy oldalon teljesen különböző színű és méretű szöveges linkek legyenek,....
Úgy!!!, hogy különbözőképpen működjön az overmouse funkció (a:hover) is,....
Az alább olvasható kódrészletig jutottam el
Vagyis van egy (külső file css) alaplinkstílus css-ben ami alkalmazva van az oldalra, de két
bizonyos linket teljesen más stílussal szeretnék megejelíteni:
Betettem egy div tagba a két linket és a head részben megadtam a betűtípust, a színt és méretet.
Ez eddig Ok....
DE,.. hogy kellene folytatnom, hogy a szoksás linkdefiniciók (a:link, a:visited, a:hover, a:active) is működjenk???
Persze ezek más stílusúak lennének mint az alap css linksítlus ami az egész oldalra van alkalmazva,... igazából
ez lenne a lényege,....
Akármilyen formációban próbáltam beleírni style-ba a linkdefiniciókat,... a a:hover és a többi nem működött,....
Tudna valaki segíteni???
Előre is köszi,..........
<html>
<head>
<title>
<link href="language.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<style>
#zoldlink a {
font: 9pt Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color:#339900;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="zoldlink">
<a href="index.htm">Ez egy zöld link>></a>
<a href="index.htm">Ez egy másik zöld link>></a>
</div>
</body>
</html>
CSS: Nagy négyzetben középen oszlop, négy sarkában 4 pici téglalap
Sziasztok!
A címben szereplő dolgot kéne kialakítani, természetesen úgy, hogy IE-ben és FF-ben is azonosan nézzen ki.
Szóval, ami van:
- nagy téglalap, benne középen egy oszlop. Ide kerül a tartalom, ez adja meg az egész magasságát.
- a nagy téglalap 4 sarkában, az oszlop mellett, 4 pici téglalap kéne hogy legyen. Odáig eljutottam, hogy az oszlop két oldalán van 1-2 pici, de az alsókat nem tudtam sehogy se úgy odarakni, hogy a középső olszlop 'átmenjen' közöttük.
A két fölső téglalap flaotolva volt, közé az oszlop megadott margin-al berakva. A két alsó négyzethez szintét float -ot próbáltam, nem túl sok sikerrel. Utána még megpróbáltam egy 'position: relative; bottom: 0px; left: 0px;'-et de azt sem akarta megenni :(
Tudna ebben valaki segíteni?
■ A címben szereplő dolgot kéne kialakítani, természetesen úgy, hogy IE-ben és FF-ben is azonosan nézzen ki.
Szóval, ami van:
- nagy téglalap, benne középen egy oszlop. Ide kerül a tartalom, ez adja meg az egész magasságát.
- a nagy téglalap 4 sarkában, az oszlop mellett, 4 pici téglalap kéne hogy legyen. Odáig eljutottam, hogy az oszlop két oldalán van 1-2 pici, de az alsókat nem tudtam sehogy se úgy odarakni, hogy a középső olszlop 'átmenjen' közöttük.
A két fölső téglalap flaotolva volt, közé az oszlop megadott margin-al berakva. A két alsó négyzethez szintét float -ot próbáltam, nem túl sok sikerrel. Utána még megpróbáltam egy 'position: relative; bottom: 0px; left: 0px;'-et de azt sem akarta megenni :(
Tudna ebben valaki segíteni?
Tábla nem létezik
Sziasztok!
Már kipróbáltam minden variációt, de a select után beírt név nem jó a mysql nek, azt jelzi nekem, hogy nem létezik a keresett táblám miközben létezik, és név is helyes, de az egészbe a poén az az, hogy csak is 1 táblánál müködik rendessen, a többinél:
■ Már kipróbáltam minden variációt, de a select után beírt név nem jó a mysql nek, azt jelzi nekem, hogy nem létezik a keresett táblám miközben létezik, és név is helyes, de az egészbe a poén az az, hogy csak is 1 táblánál müködik rendessen, a többinél:
A 'teszt.tomi_vendegkonyv' tabla nem letezik
function beallitas( $tabla,$postok,$hely,$hol ) {
foreach( $postok as $post) {
$adat=$_POST[$post];
// echo $adat.'<br>';
mysql_query("UPDATE ".$tabla." SET ".$post."='".$adat."' WHERE ".$hol."='".$hely."'") or die (mysql_error());
}
}
if(beallitas("tomi_vendegkonyv", array("nev"), "1", "id") == TRUE){
echo 'ok';
}else{
echo 'bazz';
}
szeptember 21
Stream alapú filefeltöltés
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lene, hogy van-e lehetőség PHP-ben az ideiglenes könyvtárban való tárolás helyett direkten lementeni egy feltöltött file-t. Magyarul az elküldött HTTP form file-t tartalmazó mezőjét szeretném úgy elkapni, hogy azonnal lehessen egy fwrite-al lementeni, a move_uploaded_file, illetve bárminemű másolgatás, áthelyezgetés elkerülése végett.
Nem böngészővel, hanem egy Delphi-s klienssel küldöm az adatokat a szerveroldalnak, ami ezidáig tökéletesen működik is, csak ha nagyobb fileokkal és nagyobb mennyiségben fog menni a dolog, akkor kételkedem ennek a megoldásnak a hatékonyságában.
Ha tudtok valami megoldást, akkor nagyon megköszönném, bár végső esetben írok egy Apache modult, ami megcsinálja.
Előre is köszi: Alex
■ Egy olyan kérdésem lene, hogy van-e lehetőség PHP-ben az ideiglenes könyvtárban való tárolás helyett direkten lementeni egy feltöltött file-t. Magyarul az elküldött HTTP form file-t tartalmazó mezőjét szeretném úgy elkapni, hogy azonnal lehessen egy fwrite-al lementeni, a move_uploaded_file, illetve bárminemű másolgatás, áthelyezgetés elkerülése végett.
Nem böngészővel, hanem egy Delphi-s klienssel küldöm az adatokat a szerveroldalnak, ami ezidáig tökéletesen működik is, csak ha nagyobb fileokkal és nagyobb mennyiségben fog menni a dolog, akkor kételkedem ennek a megoldásnak a hatékonyságában.
Ha tudtok valami megoldást, akkor nagyon megköszönném, bár végső esetben írok egy Apache modult, ami megcsinálja.
Előre is köszi: Alex
Prototype-on belüli foreach
Sziasztok!
Elkezdtem barátkozni a Prototype JavaScript FrameWork-el, és megvagyok döbbenve! Hihetetlen lehetőségeket rejt! Minden elemet a dom-ban sokkal egyszerűbb elérni és manipulálni!
Sajnos amilyen gyorsan beleszerettem, olyan gyorsan meg is süllyedtem :(! Dinamikus táblázatot akarok létrehozni AJAX-al kiolvasott adatokból. Azt a részét tökéletesen értem, hogy hogyan kell template-t csinálni, és egy egységnyi adatstruktúrával végrehajtatni, de hogyan lehet feldolgoztatni vele, előre nem meghatározott mennyiségű adat egységet?
Az id="tabla" táblához egy sor hozzáadása:ezzel azt csináltam, hogy az AJAX-al a beérkező adatokból csináltam egy tömböt, amely tömb minden eleme megegyezik a TablaSor struktúrájával, csak más és más adatokkal van feltöltve. Megszámoltam a tömb hosszát és arra építek egy ciklus, de ez így elég lassú.Hogyan lehetne ezt felturbózni? Csak egy kis útmutatást kérek, példa alkalmazást vagy doksit, kifejezetten template-en belüli ciklus építésre (for vagy foreach).
Előre is köszönöm: s_volenszki
■ Elkezdtem barátkozni a Prototype JavaScript FrameWork-el, és megvagyok döbbenve! Hihetetlen lehetőségeket rejt! Minden elemet a dom-ban sokkal egyszerűbb elérni és manipulálni!
Sajnos amilyen gyorsan beleszerettem, olyan gyorsan meg is süllyedtem :(! Dinamikus táblázatot akarok létrehozni AJAX-al kiolvasott adatokból. Azt a részét tökéletesen értem, hogy hogyan kell template-t csinálni, és egy egységnyi adatstruktúrával végrehajtatni, de hogyan lehet feldolgoztatni vele, előre nem meghatározott mennyiségű adat egységet?
Az id="tabla" táblához egy sor hozzáadása:
...
var myTemplate = new Template('<tr><td> #{title} </td><td> #{author} </td></tr>');
var TablaSor = {title: 'A cím', author: 'A szerző'};
new Insertion.Bottom("tabla", myTemplate.evaluate(TablaSor));
...
...
var TablaSorok = responseText.split(separator);
var myTemplate = new Template('<tr><td> #{title} </td><td> #{author} </td></tr>');
for(x=0;x<=TablaSorok.length-1;x++){
var TablaSor = TablaSorok[x];
new Insertion.Bottom("tabla", myTemplate.evaluate(TablaSor));
}
...
Előre is köszönöm: s_volenszki
float:left-től fagy az IE 6.0?
Egy viszonylag bonyolul oldalon beraktam egymás mellé két div-et, float tulajdonsággal egymás mellé rendeztem. FFben tökéletesen működött, míg IEben a "szokásos" windows hibaüzenetet dobta: "Az IEXPLORE.EXE - alkalmazáshiba A ... címen taláható utasítás a ... memóriacímre hivarkozott, a memóraterületen nem ... művelet: read ".
Amint kiszedtem a floatokat a cssből a hiba megszünt. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Számomra elég érthetetlen.. Számtalanszor használat ezt tulajdonságot, sosem okozott ilyen hibát. A divekben sem volt semmi rendkívüli, egy egyszerü felsoroláslista, néhány label és input(text). Ráadásul akkor is előjött a hiba, ha kitöröltem a divek tartalmát (minden lapletöltéskor ez történt, amint a kettő közül az egyik divet töröltem, úgy kb minden 2-3.-ra).
■ Amint kiszedtem a floatokat a cssből a hiba megszünt. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Számomra elég érthetetlen.. Számtalanszor használat ezt tulajdonságot, sosem okozott ilyen hibát. A divekben sem volt semmi rendkívüli, egy egyszerü felsoroláslista, néhány label és input(text). Ráadásul akkor is előjött a hiba, ha kitöröltem a divek tartalmát (minden lapletöltéskor ez történt, amint a kettő közül az egyik divet töröltem, úgy kb minden 2-3.-ra).
szeptember 21
rugalmas linkelés flash animációról
helló!
adott egy nyelvválasztó intro képernyő, melyen kis flash animációk díszelegnek, ezek valamelyikére kattintva az adott nyelven töltődik be a főoldal.
eddig tiszta sor volna, ám ezeket az animációkat egy korábban bedolgozó figura gyártotta le és nem rendelkeznek azzal a képességgel, hogy kattintásra bármit tegyenek. (leforditott .swf fájlok)
hogy tudnék ezekről úgy linkelni hogy képesek legyenek nyelvet választani?
próbáltam:
- benne vannak az animok külön divben, és a divet, illetve a beágyazó kódot is az <a ...> tag részévé tenni. ez nem működik! ha flashre kattintást nem érzékeli. ha egy üres divem van, aminek egy háttérképet állitok csak be, ott minden tovább nélkül okés ez a megoldás. a flash mintha "eltakarná".
- js-el meg lehetne trükközni. de ezt csak végső esetben szeretném.
- felkutatni a szerzőt és rávenni hogy kezelje le a katintást. ez esetben viszont a kérdés az ha valamire egy flash animációban kiváltott kattintás "linkel", hogyan tudom a célpont cimét variálni? az oldal még biztosan fog változni, jó volna ha nem lenne bedrótozva a hivatkozott url...
köszi előre is!
■ adott egy nyelvválasztó intro képernyő, melyen kis flash animációk díszelegnek, ezek valamelyikére kattintva az adott nyelven töltődik be a főoldal.
eddig tiszta sor volna, ám ezeket az animációkat egy korábban bedolgozó figura gyártotta le és nem rendelkeznek azzal a képességgel, hogy kattintásra bármit tegyenek. (leforditott .swf fájlok)
hogy tudnék ezekről úgy linkelni hogy képesek legyenek nyelvet választani?
próbáltam:
- benne vannak az animok külön divben, és a divet, illetve a beágyazó kódot is az <a ...> tag részévé tenni. ez nem működik! ha flashre kattintást nem érzékeli. ha egy üres divem van, aminek egy háttérképet állitok csak be, ott minden tovább nélkül okés ez a megoldás. a flash mintha "eltakarná".
- js-el meg lehetne trükközni. de ezt csak végső esetben szeretném.
- felkutatni a szerzőt és rávenni hogy kezelje le a katintást. ez esetben viszont a kérdés az ha valamire egy flash animációban kiváltott kattintás "linkel", hogyan tudom a célpont cimét variálni? az oldal még biztosan fog változni, jó volna ha nem lenne bedrótozva a hivatkozott url...
köszi előre is!
Japán karakteres title esetén IE üres lapot dob
Van egy japán oldalam (HTML), amely UTF-8 karakterkódolást használ. Ha <title> tag-be japán szöveget írok be és az oldal Japán Windows alatt IEbe megnyítom akkor egy üres lap jelenik meg csak. Ha megnézem a forráskódot minden rendben ott van, csupán nem jelenik meg.
Nem tud valaki egy megoldást hogyan lehet kijátszni ezt az IE bugot?
Karesz
■ Nem tud valaki egy megoldást hogyan lehet kijátszni ezt az IE bugot?
Karesz
Oracle adatbazis kerdes
Hello,
Szeretnek a kovetkezo kerdesekre valaszt kapni:
1. Az oracle adatbazis letoltheto es hasznalhato ingyen ?
2. Ha egy szkriptet irok amely hasznal Oracle adatbazist (tablakat hoz letre, adatbazisba ir/olvas, stb..) es eladom fizetnem kell egy licenszet vagy az kell fizese aki a szkriptemet hasznalja ?
Koszonom!
■ Szeretnek a kovetkezo kerdesekre valaszt kapni:
1. Az oracle adatbazis letoltheto es hasznalhato ingyen ?
2. Ha egy szkriptet irok amely hasznal Oracle adatbazist (tablakat hoz letre, adatbazisba ir/olvas, stb..) es eladom fizetnem kell egy licenszet vagy az kell fizese aki a szkriptemet hasznalja ?
Koszonom!
Eclipse - working set megnyitott fileokbol
hali!
atturtam googlet, de sajnos nem talaltam se megoldast, se plugint a kovetkezore: a megnyitott fileokbol szeretnek letrehozni egy working setet, de ahogy neztem csak ugy lehet, hogy egyenkent megkeresem es hozzadom a fileokat az adott working sethez.
koszi elore is!
■ atturtam googlet, de sajnos nem talaltam se megoldast, se plugint a kovetkezore: a megnyitott fileokbol szeretnek letrehozni egy working setet, de ahogy neztem csak ugy lehet, hogy egyenkent megkeresem es hozzadom a fileokat az adott working sethez.
koszi elore is!