ugrás a tartalomhoz

float:left-től fagy az IE 6.0?

Szekeres Gergő · 2007. Szep. 21. (P), 10.10
Egy viszonylag bonyolul oldalon beraktam egymás mellé két div-et, float tulajdonsággal egymás mellé rendeztem. FFben tökéletesen működött, míg IEben a "szokásos" windows hibaüzenetet dobta: "Az IEXPLORE.EXE - alkalmazáshiba A ... címen taláható utasítás a ... memóriacímre hivarkozott, a memóraterületen nem ... művelet: read ".

Amint kiszedtem a floatokat a cssből a hiba megszünt. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Számomra elég érthetetlen.. Számtalanszor használat ezt tulajdonságot, sosem okozott ilyen hibát. A divekben sem volt semmi rendkívüli, egy egyszerü felsoroláslista, néhány label és input(text). Ráadásul akkor is előjött a hiba, ha kitöröltem a divek tartalmát (minden lapletöltéskor ez történt, amint a kettő közül az egyik divet töröltem, úgy kb minden 2-3.-ra).
 
1

Van ismert crash hiba

N0r3i · 2007. Szep. 21. (P), 10.48
Szia!

Régebben (most lusta vagyok visszakeresni mikor) volt valahol téma, hogy talált valaki egy kresselős IE hibát, így néz ki:
<style>*{position:relative}</style><table><input></table>
Nincs ilyesmi véletlenül a kódodban? Mert akkor ez ugyanaz.

Norbi
2

nincs ilyen

Szekeres Gergő · 2007. Szep. 21. (P), 16.10
a kódba még style tag sincs, minden ki van gyüjtve külön css fileba. * pedig eleve nem szerepel, mint ahogy relative position sem.
3

miért nem dobsz fel testcase-t?

Fraki · 2007. Szep. 21. (P), 21.49
Valahova felrakhatnál testcase-t, így csak ámulni lehet a dolgon itt, vagy még azt se. Ha valamelyikünk találkozott volna már a jelenséggel, akkor 20ezer blogposzt szólna már róla.
4

mert

Szekeres Gergő · 2007. Szep. 22. (Szo), 10.42
mert nyilván valamilyen együttállás okozza a hibát, az oldal viszont mint mondtam elég összetett, nem szeretném az egészet publikussá tenni. És nagy meló lenne átírni, hogy a forrásból ne lehessen következtetni az oldal tartalmára. Röviden ennyi.
5

sajnos csak egy utat látok

Táskai Zsolt · 2007. Szep. 22. (Szo), 10.51
intervallumfelezéses módszerrel meg kell keresni a hiba okát. igen, az együttállások nehezítik ezt (konkréten ha ilyenre gyanakszol, akkor az elágazásoknál a másik ágat is meg kell vizsgálni). egész nagy problémateret is jól le tudsz így szűkíteni...
6

igen, szűkíteni

Fraki · 2007. Szep. 22. (Szo), 15.11
Igen, biztos lehet vhogy szűkíteni, pucolni rajta, úgy a probléma konkrétabban körülírható lesz, s rá is lehet keresni.

update1, update2