ugrás a tartalomhoz

SQL fejtörők

Török Gábor · 2004. Nov. 9. (K), 21.58

Szerző:

Joe Celko

Kiadó:

Kiskapu Kft.

2003

ISBN:

9639301566

Oldalak száma:

185

Értékelés:

8

Linkek

A szerzőt, Joe Celkot az adatbázis-programozás világában méltán elismert szakembernek tartjuk. Nevéhez fűzödik a Database Programming & Design című folyóiratban publikált Celko on SQL, majd a DBMS magazin SQL Explorer című sorozata.

A könyvet elsősorban azok számára ajánlom, akik már magabiztosan képesek egy alkalmazáshoz tartozó adatbázisok kiépítésére és azokon történő munkavégzésre. Celko közvetlen stílusa segíti a leírtak megértését. A könyv felépítése rendhagyó; néhány kategóriába font kérdéskört dolgoz fel, amelyek gyakran merülnek fel az adatbázis-programozók életében. A feladványos forma egyúttal ösztönzi is az Olvasót a leírtak átgondolására.

A könyv az alábbi öt fejezetre tagolódik:
  1. Adatmeghatározás
  2. Adatformázás
  3. Adatkiválasztás
  4. Számítások
  5. Adatok csoportosítása
A szerző mindvégig igyekszik megvalósítás-független példákkal előállni, és a legtöbb felvetéshez több helyes megoldási útmutatót is kínál.

A könyv eredeti címe: Joe Celko's SQL Puzzles & Answers.
 
1

jól hangzik...

bbalint · 2004. Nov. 10. (Sze), 00.10
igyekszem meg/beszerezni. PHP-ból nincs ilyen ;-)
2

érdekes.

T.G · 2004. Nov. 10. (Sze), 07.46
Szerintem nagyon érdekes könyv. Csupán egy dolgot sajnálok, hogy a szerző szándékosan kerüli a plsql-t, pedig nagyon sok példa lényegesen könnyebben megoldható lenne úgy... de akkor az egy másik könyv lenne, másik szerzővel. :)
3

Szerintem is szuper könyv,

Anonymous · 2005. Már. 21. (H), 23.01
Szerintem is szuper könyv, de szerintem nem szándékosan kerüli a PLSQL-t, hisz ezek sok-sok embertől összegyüjtött problémák és megoldások, gondolom igyekezett minél közelibb utat találni az eredeti irányvonalakhoz, felvetésekhez, ráadásul sok megoldást nem is Celko készitett, hanem csak közkincsé tette mások ötleteit.
4

CD melléklet

Anonymous · 2005. Ápr. 1. (P), 15.48
Azért egy CD melléklet nem ártana hozzá