ugrás a tartalomhoz

Melyik szerverfarmot ajánljátok?

TeeCee · 2007. Dec. 28. (P), 14.06
Sziasztok!

A cégemnél gondolkodunk saját szerver farmra való elhelyezésében. Szeretnék tanácsokat kérni, melyik szolgáltatót ajánljátok, illetve mikre kell figyelni.
Emellett természetesen minden ötletet, tanácsot, javaslatot elfogadok!

Várom építő jellegű hozzászólásaitokat, köszönettel:
TeeCee :o)
 
1

Pár lehetőség

vbence · 2007. Dec. 28. (P), 15.13
Én olyan 3-4 éve vagyok része szerver üzemeltetésének. Nagyjából igaz, hogy azt kapod, amiért fizetsz. Az Interware-rel nagyon pozitív tapasztalatatim vannak, a T-féle adatparkban is zavartalan volt a szolgáltatás. Nem emlékszem leállásra egyikben sem. Ezek a lényegében legdrágább lehetőségek. Kérdés, hogy mennyire fontos a rendelkezésre állás.
Megjegyzés: A két cég közül mindenképpen az Interware-t ajánlom. A T-nél még eléggé a szociból megszokott munkamorál érvényesül. Kb egy éve akartunk betenni egy gépet. A nagy T-pontban a földszinten azt se tudták, mi az a szerverhoszting, telefonon felhívtak valakit, aki elkérte a számomat, hogy majd küldenek árajánlatot. Ezután a Interwarehez vezetett utunk, ahol egy fél órán belül kaptunk IP címet és neten volt a gép.

Kisebb cégekhez is lehet menni, de csak okosan. A 99,5% például nagyon jól hangzik, de ez havi 3 és fél óra leállást jelent, ami már nem hangzik olyan jól. A 99,9% már csak hai 1 perc.
Kérdés, hogy milyen garanciát vállalnak: lehet időarányos visszafizetés, ami azt jelenti, hogy pl. két nap leállás után visszakapsz 1000 forintot a havidíjból. Gondolom nem kell folytassam... egy ilyen cég nem nagyon hisz abban, hogy tartani tudja a szerződést. Aztán van aki ingyen hónapot ajánl. Ez reális. (A konkrét kiesés kárait nem fogja senki megtéríteni neked).

Ha kis céghez mész, akkor kerüld a BIX épületét (Victor Hugo u. 18-22) - az ártamellátás szörnyű, készülj fel egy-két havonta egész délelőttös áramszünetekre. (Kivétel persze, ha az IW szervertwrmében bérelnek helyet maguknak). Kerüld az egykét irodából kialakított szervertermeket. Ilyen kicsiben egyszerűen nem éri meg igazi redundáns net és áramellátást üzemeltetni. Az északai operátor meg ha lesz is aludni fog.

Alternatív megoldásnak tudom ajánlani a Dataland szervertermét: Victor Hugo u. 11-15. Ha egy szervernek keresel helyet, akkor viszonteladójuk a cyber systems - www.cyber.hu , vagy az ATW. - Ők tényleg a nagy szolgáltatókhoz hasonló minőséget biztosítanak, és mivel a fentiekhez képest még mindig kis cég, sokkal flexibilisebbek is.
4

Köszönöm!

TeeCee · 2007. Dec. 29. (Szo), 20.08
Sokat segítettetek a válaszokkal, ezzel már el tudok indulni valamerre :)

RRD: egy síma szerverre van szükég, mert a jövőben nagyobb mennyiségű céges fájlt szeretnénk tárolni a webszerveren (nyilván nem csak tárolni, hanem a letölthetőség miatt). Emellett több domain is van, amit akkor rá tudnánk rakni. Egyszerűen olcsóbbra jövünk ki így, mintha a saját domain(ek) tárhelyét feltoljuk, ráadásul így csak a 'saját' cuccok lesznek a szerveren és rugalmasabb lesz pl. a postafiók is. (nyilván belekalkuláltam, hogy szagember fogja a szervert beállítani és néha ránéz, ha nincs baja akkor is)
5

Kis cég

janoszen · 2007. Dec. 30. (V), 00.04
Azokkal a kis cégekkel, akik az IWnél bérelnek érdemes vigyázni, mert random szívások attól még lehetnek, mint pl nekünk volt hogy minden értesítés nélkül átkerültünk egy másik switchre és egy hetem ráment hogy debuggoltam hogy miért szakad meg a netkapcsolat... kb 4 napot az IP terminálon töltöttem (ami csak Internet Explorer alól megy mert csak régi Avocentük van).
6

99,9%

vbence · 2007. Dec. 30. (V), 02.46
A fentitekkel ellentétben kb 43 perc. Javítani sajnos már nem tudtam...
2

attól függ

rrd · 2007. Dec. 28. (P), 20.53
Attól függ, hogy pontosan mit szeretnél. Mi egy dedikált szerverrel dolgozunk ami Kanadában csücsül. Eddig kizárólag pozitív csalódásaim voltak azzal kapcsolatban, hogy a föld másik oldalán van a szerver.
3

SzerverFarm

tlof · 2007. Dec. 28. (P), 22.25
Nézd meg a proserver -t A pólus mellett épitettek most hatalmas géptermet, és mivel szeptemberben kezdték el feltölteni a géptermet, még igen jó árakat ki lehet csikarni bellőlük.
7

SzerverFarm

lobo67 · 2008. Ápr. 30. (Sze), 10.38
Valakinek van már velük (proserver) tapasztalata?