ugrás a tartalomhoz

Stabil tárhely, biztos, gyors nemzetközi sávszélességgel

Max Logan · 2008. Ápr. 25. (P), 22.23
Olyan tárhelyszolgáltatót keresek, aki stabil működést tud produkálni nemzetközi szinten. Adott egy szolgáltatás, ami a közeljövőben fog indulni. A tervek szerint több országban lenne elérhető, ezért fontos a gyors, stabil nemzetközi működés, állandó rendelkezésreállás.

Ami a technikai követelményeket illeti: PHP5, MySQL 5, HTTPS, cron kell és nem árt ha van PostgreSQL.

Érdekelne magyar és USA-beli szolgáltató.

A lényeg, hogy olyan tippeket kérnék, akikkel már van hosszabb távú (min. 1-2 éves) tapasztalat, tehát olyan szolgáltató kell, akire hosszú távon lehet alapozni.

A szolgáltatás a nap 24 órájában elérhető kell, hogy legyen. Dinamikusan terjeszkedne nemzetközileg, ezért fontos már a kezdetekkor a megbízható szolgáltató, aki normális nemzetközi sávszélességet tud biztosítani.

Egyelőre tárhelyben gondolkodunk, tehát VPS és szerverhosting nem játszik.
 
1

Például

Wabbitseason · 2008. Ápr. 26. (Szo), 09.56
www.silihost.hu
2

Esetleg más

Max Logan · 2008. Május. 1. (Cs), 12.03
Felvettem a kapcsolatot a Silihost-tal, de vegyesek az érzéseim. Az SGI szerverek és a leírt hálózati elérés mindenképpen pozitív. Viszont nincsen web-es admin, ami nekem kell, mert pl. egy aldomain létrehozása miatt nem akarok a rendszergazdával levelezgetni. Megintcsak pozitív, hogy a HTTPS alanyi jogon jár. Ami leginkább nemtetszik az az aranyáron adott tárhely, valamint kész rablásnak érzem az osztott tárhely megoldásukat, hogy domain-enként fizetnem kell plusz lóvét, ha egy tárhelyen több domain-t akarok üzemeltetni.

Van esetleg más tipp, ahol évi 50e-ért nem 1 GB-ot kapok, hanem mondjuk 10-et és van web-es admin rendszer és nem kérnek plusz pénzt egy-egy újabb domain-ért a tárhelyre?

Nézegettem a Mobicom ajánlatát, ezzel kapcsolatban tapasztalat, hogy mennyire jók? Mármint sebesség, több ezer, akár több 10 ezer oldaltöltés / nap terhelés gondot jelent-e nekik, milyen a nemzetközi elérés náluk?

UpDate: Saját kérdésemre válaszolva a web-server.hu-nak egész meggyőző az ajánlata.
3

köhöm

rrd · 2008. Május. 2. (P), 15.49
Nem akarok negatív reklámot, de nekem voltak a web-server.hu-val elég érdekes tapasztalataim. Mi most az idologic-nál (Kanada) vagyunk most és eddig csak pozitív tapasztalataink voltak.
4

Tapasztalat ...

Max Logan · 2008. Május. 2. (P), 15.59
Nyugodtan írd le, hogy mi volt a gond. Anno egy hasonló topic-ban először istenítettem a DataGlobe-ot, aztán nagyon lehúztam a későbbi tapasztalatok alapján (és mint az idő igazolja, van alapja a negatív kritikának).

Ez szerintem teljesen ok, hogy elmondja az ember a jót és rosszat is. Végülis demokrácia van, valamint pontosan azért indítottam a topic-ot, hogy képet lehessen kapni arról, hogy ki ok és ki nem "nagyban".

Ahogy keresgettem elég nagy a kínálat és sajnos a marketing dumából (és ezek szerint a technikai paraméterekből) nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy ki ok és ki nem.

Lassan már kezdek kicsit megcsömörleni attól, hogy túl nagy a kínálat, sok a lehúzós cég - itt főként az ár / érték arányra gondolok.
5

ha akarod

rrd · 2008. Május. 3. (Szo), 11.51
Próbálok emlékezni mert kb 1 éve volt. Mondjuk azóta lehet, hogy javítottak a dolgokon.
Rendszeres belassulások, bugos admin felület, nehéz kommunikáció a fenntartókkal.

Nekem mindig ez utóbbi (kommunikáció) a vesszőparipám. Ha ez jó akkor minden jó, (vagy legalábbis gyorsan világos lesz, hogy mi nem), ha ez rossz akkor minden rossz. Itthon nem találkoztam még olyan szolgáltatóval akinek normális rendszere lett volna a userek igényeinek feldolgozására. Kint egyértelmű valamilyen trouble ticket rendszer használata a szolgáltatóknál.

Itthon minden problémát 5 különböző időpontban 5 különböző helpdeskesnek kell elmagyaráznom, akik mind ugyanazokkal a sztenderd "haggyáminketbékén" típusú kérdésekkel próbálnak leszerelni, minthogy be van-e dugva a számítógép és hasonlók. E-mail kommunikációjuk meg általában olyan mint a nagymamámé :P

Ha már a dataglobe szóbajött most került át hozzánk egy weblap, mert heti 5-6 órás leállásai voltak. Hozzáteszem a weblap motor nagyon gány, és lehet, hogy ez csak egy egyedi eset :)