ugrás a tartalomhoz

Fájlok közvetlen módosítása a szerveren helyi gépről

killroy · 2008. Május. 17. (Szo), 16.50
Sziasztok!

Teszem azt van eg yweboldalam egy szolgáltatónál, mondjuk az atw-nél. Felmegyek az szerverre mondjuk total commanderrel vagy winscp-vel. eddig mindig úgy csináltam hogy módosítottam a fájlt és feltöltöttem majd frissítettem az oldalt.
Hogy tudom azt megcsinálni hogy mondjuk be van állítva edtornak a zend vagy a dreamweaver és a szerveren nyomok a fájlra egy f4-et akkor modosítom és save és a tárhelyen már meg is történt a modosítás.

előre is köszi
 
1

File sync pluginok

janoszen · 2008. Május. 17. (Szo), 17.32
Nézd meg az Eclipset, ahhoz van pl SFTP plugin és még Zend Studio for Eclipse is létezik. :) Nem savere szinkronizál, hanem kérésre, de nem is lenne egészséges, mert lehet hogy éppen tesztelsz.
3

Zend

killroy · 2008. Május. 18. (V), 10.12
Pont a Zend Studio for Eclipse-szel próbáltam ki és letölti az ideiglenes fájlok közé amit módosítani akarok és az úgy nem jó. De elvileg a dreamweavernek is tudnia kéne ilyet.
Vagy valamit a preferences-ben kell állítani?
4

Máshogy nem lehet

zila · 2008. Május. 18. (V), 10.47
Mégis hogy tudnád szerkeszteni, ha egyáltalán nem tölti le? Ha total commanderben nyomsz egy F4-et egy távoli szerveren lévő file-ra, akkor az letölti és kinyitja, ha save-t nyomsz akkor pedig ezt a letöltött átmeneti file-t tölti fel a szerverre.

Ez miért olyan nagy probléma? Menj be ssh-val a szerveredre és ott parancsorban szerkesztheted úgy a fileokat, hogy nem tölti le (de ekkor is csinál egy temp file-t a szerveren az editor :)
2

Vim

Ustak · 2008. Május. 17. (Szo), 20.12
Én a vim-et használom, simán kapcsolódik ftp-n is.
Mondjuk meg kell tanulni a használatát, de utána szerintem mocsok gyorsan lehet vele haladni.
Van win alatt is.
5

winscp tudja

bandi · 2008. Május. 18. (V), 20.41
Irtad, hogy hasznalsz winscp-t. Kicsit nezd meg kozelebbrol, es latni fogod, van egy olyan funkcioja (keresgelj az eszkoztaron), hogy folyamatosan frissit egy tavoli konyvtarat, ha modosult a helyi konyvtar tartalma. En ezt akkor hasznaltam, ha windows alol kellett szerelnem egy sok fajlbol osszeallo weboldalt, es ekkor csak a notepad++ ctrl-tab kombojat kellett hasznalni fajlvaltasok kozt, a feltoltes automatikusan ment.