ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2007 - Cikk

október 21

A Symfony keretrendszer telepítése és bemutatása

aston · 2007. Okt. 21. (V), 21.09
A Symfony keretrendszer telepítése és bemutatása
A keretrendszer, amivel már másfél éve dolgozom, gondoltam megér annyit, hogy írjak róla egy kis összefoglalót. Bár nincs túl jelentős fejlesztői előéletem, de kipróbáltam egy-két frameworköt. Ezenkívül a Symfony Project hónapról-hónapra növekszik, a közösség bővül, hetente újabb és újabb blogok foglalkoznak vele, egyre többen választják, vannak vele megelégedve, velem együtt.

május 17

PHP futtatása FastCGI módban

dtaylor · 2007. Május. 16. (Sze), 22.15
PHP futtatása FastCGI módban
Sokszor felmerül webkiszolgálókat adminisztrálók körében a kérdés, hogy hogyan lehetne a PHP futtatását biztonságosabbá tenni. Bizonyára sokunk futtat, telepített már rendszert mod_php-val (Apache), és sokan meg is tapasztaltuk ennek a hátrányait. Véleményem szerint ezeket a hátrányokat nagyon szépen meg lehet szüntetni, és lehet PHP-t futtatni biztonságosan, kompromisszumok nélkül.

április 29

Objektumorientált JavaScript programozás a felszín fölött

Balogh Tibor · 2007. Ápr. 29. (V), 12.03
Objektumorientált JavaScript programozás a felszín fölött
Jelen cikkben a JavaScript objektumorientált programozásáról és szemléletéről szeretnék leírást adni. Bár már jelent meg Felhő tollából egy remek cikk a témában a Weblaboron, nem holmi véletlen folytán hasonlít a két cikk címe. De itt nem a JavaScript belső működése, hanem a programkód oldaláról szeretném megközelíteni a témát. A cikkben csak a JavaScript objektumorientált programozásával foglalkozhattam, mivel nem lehetett cél a JavaScript szintaktika tárgyalása, sem az objektumorientált programozáshoz tartozó fogalmak – objektum, osztály, metódus, öröklés stb. – magyarázata. Ennek ellenére, remélem, hogy mind a kezdők könnyűszerrel megértik a leírtakat, mind a gyakorlott programozók is hasznosnak fogják találni a cikket.