ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 2010 - Fórum téma

július 31

file_put_contents()

bence04 · 2010. Júl. 31. (Szo), 20.05
sziasztok
egy olyan problémám lenne hogy van egy php kódom ami egy futószöveget lehet szerkeszteni [colorer="php"]

<?php



$szoveg = $_POST[szoveg];

file_put_contents('futoszoveg.txt', $szoveg);
echo 'A fájl írása sikeresen megtörtént. Automatikusan vissza lesz irányítva a hír szerkesztéséhez';
?>

[colorer]

az a gond hogy szerkesztésenként betesz egy fordított tör jelet (\) nem tudom mi lehet a probléma olyanra gyanakszom hogy a html kódot visszaalakítja hogy ne legyen biztonsági hiba de nem vagyok benne biztos van valami ötletetek? vagy kód hogy mivel lehetne ugyan így szerkeszteni? :):)
Bence
 

július 30

Memória kérdés

d_pryke · 2010. Júl. 30. (P), 20.57
Sziasztok!
Egy nagyon gyors segítség kellene, hogy merre induljak:


256 MB PHP memory limit esetén és a lenti adatok alapján miért nem elég a memória?

cat /proc/meminfo
MemTotal: 393360 kB
MemFree: 156644 kB
Buffers: 15196 kB
Cached: 128044 kB
SwapCached: 0 kB
Active: 125212 kB
Inactive: 85864 kB
HighTotal: 0 kB
HighFree: 0 kB
LowTotal: 393360 kB
LowFree: 156644 kB
SwapTotal: 524280 kB
SwapFree: 524280 kB
Dirty: 68 kB
Writeback: 0 kB
AnonPages: 67836 kB
Mapped: 13184 kB
Slab: 14152 kB
PageTables: 1656 kB
NFS_Unstable: 0 kB
Bounce: 0 kB
CommitLimit: 720960 kB
Committed_AS: 297268 kB
VmallocTotal: 462840 kB
VmallocUsed: 1020 kB
VmallocChunk: 461672 kB

free -m
total used free shared buffers cached
Mem: 384 231 152 0 14 125
-/+ buffers/cache: 91 292
Swap: 511 0 511

A honlap az alábbi hibát dobja:
Fatal error: Out of memory (allocated 12058624) (tried to allocate 50 bytes) in ...
Másik szerveren ahol szintén 256 MB php Mem limit van, simán megy ez a php kód.
A swapot már én lőttem be a szerveren. Lehet, hogy az apache/php nem használja a swapot?
Mit lehet tenni?
 

Alpha Image

superman · 2010. Júl. 30. (P), 20.31
Először próbálok olyan honlapot csinálni, ami alpha részeket tartalmaz. A headernek van egy árnyéka(photoshop). Az alpha csatornát megcsináltam, de jpg formátummal mentve nem jeleníti meg. Hogyan tudnám máshogy megcsinálni az árnyékot?
 

.htacces redirect vs. redirectmatch

sitebuilder · 2010. Júl. 30. (P), 15.17
Hello

Egy olyan átírányításhoz kérnék segítséget, hogy:
van a régi oldal pl www.yourdomain.hu címen. Ezen oldal linkjeit a google beindexelte.
Az új oldal elérhetősége ugyan az pl www.yourdomain.hu, de viszont a régihez tartozó linkek már nem működnek, melyeket a google indexelt.

pl yourdomain.hu/termek....
yourdomain.hu/aloldal...
.
.
. és így tovább, szám szerint 1000 fölött

alkalmaztam a RedirectMatch ^/term(.*) http://www.yourdomain.hu/index.html
ezzel így működik, de ezt mindegyik indexelt url-re meg kell hogy adjam az adott mappa néhány kezdőbetűjét, ami azzal kezdődik, hogy azt irányítsa át.

Teljes oldalátírányítással nem lehetséges, mive ugyanaz a régi és az új domain.
a RedirectMatch ^/(.*) http://www.yourdomain.hu

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.hu/$1 [R=301,L]


Hogyan lehetne ezt megoldani?
 

Wordpress - több fájl kijelölése feltöltésre pluginban

fledgling42 · 2010. Júl. 30. (P), 11.10
Sziasztok,

a Wordpress Photo Albumot használva (http://wordpress.org/extend/plugins/wp-photo-album-plus/) a következő problémába ütköztem: a pluginban egyesével kell a feltöltésre szánt fájlokat kijelölni, és egyszerre csak 15 képet tud feltölteni.

Szeretném, ha azt a 15 képet egyszerre tudnám kijelölni, és a 15-ös limit kikerülése is jó lenne (bár azt nem tudom, hogy ez jó ötlet-e, a szerző a server-timeoutok miatt rakta bele, saját állítása szerint).

A Wordpress maga is rendelkezik egy több-fájlt-egyszerre feltöltővel (például amikor az ember képet szúr be egy-egy postba). Valahogy ezt kéne (vagy bármilyen más - flash? js? - feltöltőt) belehegeszteni a pluginba, de ahogy a kódot nézegettem, azt se tudom, hol kezdjek.

Mindenfajta segítséget előre is köszönök!
 

MySQL tárolt eljárások extrém mennyiségben

ocsi01 · 2010. Júl. 30. (P), 09.05
Sziasztok!

Nagy mennyiségű adatot kell importálnom MySQL adatbázisba, úgy, hogy közben egy keveset számolgatnom is kell. Az adatbázis konzisztencia szempontjából azt a megoldást választottam, hogy a bemenő adatokat MySQL tárolt eljárások kapják meg, azok kiszámolnak, ellenőriznek mindent, majd Insertálják a megfelelő táblákba az adatokat.
Egy ilyen lefutása kb 0.0002s a PHPmyadmin szerint.
A probléma ott kezdődik, hogy százezres nagyságrendben kellene lefuttatnom ezt a tárolt eljárást. ( Mivel ez egy inicializációs művelet, ezért nem probléma, ha perceket vesz igénybe, csak fusson le.)
PHP-val hívom meg a Mysqli->multiple_query() -t. 100 asával adom be a hívásokat. ( 5000 nél már kiakadt) A PHP-val folyamatosan kijelzem a belső állapotot, minden sikeres ilyen 100as hívás után újabb jelzést küld a php a böngészőnek (Flush()) így látom, hogy hol tart a folyamat. Ez így szép is lenne, de a tapasztalat az, hogy valamiért egyre lassul a rendszer. Az elején simán 1s alatt van egy ilyen multiple_query-nek a lefutása, de úgy 5-10000 hívás után már közeledik a 1,5-2 s-hez és egyre lassul.

A kérdés konkrétan: tud valaki segíteni abban, hogy mit tehetnék? valamilyen változókat kéne felszabadítanom, vagy mi lassíthatja az SQL szervert?

Kérlek segítsetek!
 

július 29

MySQL lekérdezés

abicska · 2010. Júl. 29. (Cs), 03.41
Szevasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Adott egy MySQL tábla, két oszloppal. Egy dátum (datetime), és egy szám (int).
Egy adott napon több bejegyzés is lehet.
Szeretnék egy olyan lekérdezést, ami összeadja az azonos napokon bejegyzett értékeket mától visszafelé 30 napig. Ha egy napon nincs bejegyzés, akkor az aznapi szumma 0 kellene, hogy legyen.
Ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni, mert beletört a bicskám.

Köszönöm előre is!

Ábel
 

július 28

Outsourcing Magyarországra

gphilip · 2010. Júl. 28. (Sze), 12.39
Hali,

Tudtok olyan magyar fejlesztő cégeket ajánlani (elsősorban PHP), akikkel hosszútávú oursourcing megállpodást köthet egy nyugat-európai fejlesztő cég?

Várom a tapasztalataitokat a magyar fejlesztő piaccal kapcsolatban.

Köszönöm!
 

ChatRoulette szerűség közösségi oldalra

eBandee · 2010. Júl. 28. (Sze), 11.24
Egy közösségi oldalra szeretnék egy belső, chatroulett szerű video chat oldalt.

Leszármazott osztály könyvtára

inf3rno · 2010. Júl. 28. (Sze), 00.19
Üdv.

Van egy ősosztályom, aminek a leszármazottjának a könyvtárát szeretném elérni.

valahol/leszarmazott.php:

class Leszarmazott extends Os
{}
os.php:

abstract class Os
{
    public function __construct()
    {
        $class=get_called_class(); // Leszarmazott
        $dir=???; // valahol
    }
}
Bármi ötlet?