ugrás a tartalomhoz

Outsourcing Magyarországra

gphilip · 2010. Júl. 28. (Sze), 12.39
Hali,

Tudtok olyan magyar fejlesztő cégeket ajánlani (elsősorban PHP), akikkel hosszútávú oursourcing megállpodást köthet egy nyugat-európai fejlesztő cég?

Várom a tapasztalataitokat a magyar fejlesztő piaccal kapcsolatban.

Köszönöm!
 
1

Tapasztalat

Ifju · 2010. Júl. 28. (Sze), 14.04
Szia!

Viszonylag friss tapasztalat az, hogy vagy nagyon kevés cég van, akiknél elsősorban PHP lenne az elsődleges eszköz, és referenciákkal alátámasztott megfelelő PHP-s tudás állna rendelkezésre, hogy ilyen megbízásokat biztonsággal képes legyen elfogadni, vagy csak nem megfelelő körben sikerült megfuttatni a projektet, amiben mint szakértő veszek részt.

Azok a cégek, akiknek nem PHP az elsődleges szakterületük, de hajlandóak ilyen projektet bevállalni JAVA-s környezetben előfordulnak, amiből fakad az is, hogy ajánlják a JAVA megvalósítást sokszor, ami valahol talán garancia arra, hogy OOP megvalósítást kap a megrendelő. Ezeknél a cégeknél előfordul néha egyfajta lesajnálás a PHP-val kapcsolatban, és sokszor tévednek is (pl. a PHP nem skálázódik megfelelően), ami nekem egyfajta ezoterikus megközelítésnek tűnik, mindamellett hogy van amire nem a PHP a megfelelő eszköz, és vannak hiányosságai.

Lehet nekem nem megfelelő a rálátásom a piacra, de úgy látom, hogy PHP-s környezetben vagy házon belüli projekteket fejlesztenek, vagy webstúdiókról van szó, akik elsősorban CMS-ekkel foglalkoznak, és kevés olyan cég van, ahol stabil PHP fejlesztői gárda állna rendelkezésre külső megrendelők fejlesztései számára.

Úgy látom, hogy a problémát az jelenti elsősorban, hogy a PHP rugalmasságával kevesen tudnak megfelelően élni, és ebből fakad, hogy enterprise környezetben kockázatot jelent, szemben a C# és a JAVA kötöttségével, pedig ez akár előny is lehetne. Ennek megfelelően sajnos a felsőoktatásban is talán kissé elhanyagolt ez az eszköz.
2

Köszönöm

gphilip · 2010. Júl. 28. (Sze), 16.36
Hali!

Köszönöm szépen a visszajelzést. Az, amit írtál, olyasmi, amit mindnannyian érzünk, persze sajnos abszolút igaz rá az "ezoterikus megközelítés" kifejezés :)

Keeping on looking... ha valakinek konkrét pozitív tapasztalata van, ne tartsa magában.

Nem mellesleg ezen a területen egyénileg is keresünk szakembereket, nem oursourcingra, hanem főállásba, külföldre.
3

Kerdesek?

janoszen · 2010. Júl. 28. (Sze), 17.08
Ki az a mi es kulfoldre hova?
4

Válaszok

gphilip · 2010. Júl. 28. (Sze), 17.16
@proclub: mivel nem hivatalosan képviselem itt a céget (úgymond csak közbeszaglászok :) ), ezért konkrét infó sajnos csak privát csatornán mehet.

Nemzetközi érdekeltségű, spanyol székhelyű cégről van szó, webfejlesztés profillal, saját termékkel.

Tech:
- alapvetűen PHP & MySQL
- TDD
- projekttől függően scrum
- nagy terheltségű rendszerek fejlesztése
- 200 fős cég
- 50+ fős fejlesztő csapat

Mi érdekel még?