ugrás a tartalomhoz

"Hivatalos" webes munkameghatározás

unregistered · 2010. Aug. 3. (K), 13.30
Hello!

Olyan kérdésem van hogy mik a hivatalos (vagy használatban lévő) webbel foglalkozó emberek megnevezései és leírásai?
Olyanokra gondolok hogy pl egy Front-end fejlesztő otthonosan mozog az xhtml, css, js, stb témakörben míg egy Back-end fejlesztőnek a php, sql, stb a területe...
Mi van ha ezek keverednek? Ki a sitebuilder részletesen? Ki a web fejlesztő? Meg még ki tudja miket tudnék itt felsorolni amiket látok hirdetéseket.
Nincs egy oldal ahol egyértelműen le vannak ezek írva?
Előre is köszönöm!
 
1

Munkakörök

janoszen · 2010. Aug. 3. (K), 14.55
A szigorúan műszaki feladatok közül egy pár:

  • sitebuilder: HTML, CSS esetleg némi Photoshop
  • frontend developer: erős JavaScript, HTML, CSS
  • (backend) developer: PHP/Perl/Python/Java fejlesztő, aki a szerver oldali alkalmazást írja
  • Architect: Aki kitalálja, hogy fog működni az alkalmazás (leginkább nagyobb alkalmazásoknál szokás, webes szférában annyira nem).
  • DB engineer/architect: Aki az adatbázis szerkezetet tervezi, queryket optimalizál, stb.
  • Rendszermérnök: rendszermérnök, aki ismeri a rendszer-szintű szoftvereket, tud javasolni, hálózati architektúrát tervezni.


Persze ez cégenként változik és sok helyen a cég / team méretéből adódóan a poziciók egy kicsit összeérnek, egy ember 2-3 szomszédos területtel is foglalkozik.
2

hát ez az...

unregistered · 2010. Aug. 3. (K), 18.50
Nagyon sok olyan embert ismerek aki keresztbe kasul ért dolgokhoz. Mi van ha én olyan embert keresek aki ért frontendhez/backendhez és mondjuk adatbázishoz? Őt hogy találom meg? Van valami univerzális elnevezés (a "webes"-en kívül) az ilyen esetekre?
3

Mire van szükséged?

janoszen · 2010. Aug. 3. (K), 21.18
Attól függ, mire van szükséged? Ha sokféle ismeretre, akkor "webfejlesztő". Nyilván, neki is lesznek gyengébb pontjai. Ez általában a JS/frontend szokott lenni, de láttam már fordítva is eleget. Azt kell végig gondolnod, hogy megelégszel-e valakivel, aki mindenhez egy kicsit ért, vagy azt mondod, hogy kell valaki, aki specializálódott. Szerintem, legyél őszinte, minél részletesebben írd le az álláshirdetésedbe a feladatot és hogy milyen körülmények között kell dolgozni (ködösítés nem menő), és akkor meg fog találni a célközönség.

Szerintem, ha ebbe a témába leírod az álláshirdetés szövegét, örömmel megmondjuk, mi nem gömbölyű benne. :)
4

nem én keresem

unregistered · 2010. Aug. 4. (Sze), 14.03
Ismerősöm (akinek reklámügynöksége van) megkért (ha már én úgyis ilyennel foglalkozom) segítsek és mondjam már meg hogy kit keressenek álláshirdetésen aki ért a webhez annyira hogy készítsen (NEM iwiw és társai szintű) honlapokat. Ahogy kivettem a lehetséges munkáikból, neki leginkább egy sitebuilder vagy egy frontend-es kellene, de szerintem akkor már jó ha konyít a PHP-hoz és ezáltal ugye az adatbázisok sem ártanak...

Van az a mondás hogy aki mindenhez ért az semmihez, de
1. nem tudom hogy mennyire akarja komolyan ezt az egészet és csak szétnézni akar hogy van-e egyáltalán ráció benne
2. nem akartam mondani neki, hogy figyelj ha profin akarod akkor minimum 2-3 ember kell neked...
5

Hasznos lenne nem csak neked,

Baldric · 2010. Aug. 5. (Cs), 05.05
Hasznos lenne nem csak neked, de úgy általában az ügyfeleknek is egy lista arról, hogy milyen jellegű lehetőségek vannak úgy általában, előnyökkel és hátrányokkal együtt, mert az ismerősödnek, vagy általában az ügyfélnek kéne először tudnia, hogy elég-e egy-egy apró statikus oldal, esetleg komolyabb kell, de elég csak valami cms rendszert beállítani és rárakni egy templatet, vagy teljesen egyedi megoldás kell, amihez már bonyolultságtól függően akár több ember is kellhet, és még ezeknek is vannak fokozatai.

Sok egyéb dolgot is el kell döntenie, például kereshet egy embert aki önmagában el tud készíteni egy teljes, és egész komoly weboldalt, ami lehet hogy minőségi szempontból is teljesen megfelelne, viszont ez az egy ember biztosan lassabb mint három akik csak egy-egy területhez értenek, szóval ha sok munka van, vagy nagyon számít a határidő, ez lehet nem megoldás, de sok előnye is van.
Van hogy az ügyfélnek célszerűbb külön keresnie távmunkában minden különálló feladathoz egy-egy szakembert, ez egy sok szempontból egyszerű megoldás, de az összeszokás hiánya miatt valószínűleg nem lesz olyan hatékony a munkavégzés és az ügyfél számára is megterhelőbb.
Lehetnek olyan követelmények is amik miatt eleve problémás pár megoldás, például ha tervezik, hogy évente megújul valamilyen szinten az oldal, akkor már lehet nem jó a távmunkában alkalmazott fejlesztő, mert talán később már nem lesz elérhető.

Még persze elég hosszan lehetne sorolni a különböző lehetőségeket, de szerintem csak az ügyfél tudhatja mi kell neki.