ugrás a tartalomhoz

ChatRoulette szerűség közösségi oldalra

eBandee · 2010. Júl. 28. (Sze), 11.24
Egy közösségi oldalra szeretnék egy belső, chatroulett szerű video chat oldalt.

Ha valaki tudna némi támponttal szolgáltatni, hogy milyen irányban induljak el a kutakodásban, nagyon megköszönném!

Érdekelne, hogy mik kellenek ahhoz, hogy egy ilyen rendszerben működjön a stream, milyen media szerver ajánlott (ha egyáltalán kell hozzá:)... Csak pár tippet szeretnék kérni ami alapján el tudok indulni, mert e téren nem igazán mozgolódtam még, a google meg nem ad számomra egyértelmű válaszokat (persze lehet hogy rossz helyen kerestem).

A válaszolóknak előre is köszönök mindenféle segítséget!
 
1

Flash

Poetro · 2010. Júl. 28. (Sze), 14.16
Mivel a HTML5 még képtelen kamerák bejövő képét kezelni, egyetlen igazi lehetőség marad, ez pedig a Flash. És mivel a kamera képét fel is akarod használni és továbbítani, adódik, hogy valamilyen média szervert is be kell üzemeltetned.
Ennek egyik legegyszerűbb módja a Adobe Flash Media Interactive Server, amely nem egy olcsó mulatság, ugyanakkor minden hasonló igényedet gyorsan, és viszonylag könnyen megvalósíthatod, valamint nem szükséges még egy programozási nyelv megismerése, ugyanis azt is ActionScript nyelven lehet programozni.
Amennyiben olcsóbb megoldásra van szükség adódik a Red5, bár ezt Java nyelven kell programozni, míg a kliens oldali rész továbbra is marad ActionScript-ben.

A kliens rész viszonylag egyszerű, nyitsz egy NetStream-et a szerver felé. Ezen keresztül kommunikálsz, és parancsokat küldözgetsz és kapsz ezen keresztül, valamint persze magát a videót. A szerver oldal kicsit trükkösebb, ugyanis ott számon kell tartanod a kapcsolódott klienseket, valamint összekötni őket. Persze további szolgáltatásokkal is kiegészítheted, például regisztráció, statisztikák készítése stb.
2

kevés as3

eBandee · 2010. Júl. 30. (P), 17.50
Köszönöm a gyors választ!
Maradok a Red5-nál.... a lényeg, hogy a lehető legkevesebb AS legyen a dologban, mert attól nagyon távol állok... Remélhetőleg tudom hasznosítani a NIK-es 2 félévem alatt szerzett C# tudást, hogy átnyergeljek java-ra! :P

A lényeg hogy mostmár van egy irány amin érdemes elindulni, mert eddig csak hajtépés és izzadás volt...