ugrás a tartalomhoz

Állandó alsó görgetősáv Internet Explorerben

haho · 2010. Aug. 31. (K), 22.38
Sziasztok!
A body elemre be van állítva, hogy ne legyen semelyik oldalon margója, kerete, semmije. Ennek ellenére ha egy div-et 100% width-ra állítok, aminek szintén semmilyen margója akkor az Internet Explorer alsó görgetősávot jelenít meg. A Firefox nem. Ebben a legviccesebb, hogy az Explorerben megjelenő alsó görgetősávot egyetlen pixellel sem lehet elmozdítani balra vagy jobbra, tehát ez is bizonyítja, hogy nincs is értelme, hogy megjelenik. Miért csinálhatja ezt?

Emiatt 99%-os width-ot állítottam be, viszont így nincs tökéletesen középen a weboldal.
 
1

margin

Poetro · 2010. Szep. 1. (Sze), 03.52
Valami belső elemnek is lehet margója illetve borderja, ezeket érdemes lenne megnézni. És persze egy link mindig használ, hogy lássuk, mi is a probléma.
8

Már sose tudom meg

haho · 2010. Szep. 1. (Sze), 23.11
Szia!
Miután írtam ide pihentem egy fél órát, aztán újra neki álltam, h rájöjjek mi a baj. Végül kitöröltem az egészet (egy új oldalt készítek éppen, de eddig div-ekkel még sose dolgoztam) és újracsináltam az egészet. A probléma pedig megszűnt. Ha máskor is tapasztalom és nem leszek olyan fáradt mint most akkor majd azért megpróbálom kideríteni az okát. Ez most ilyesformán nem derült ki. Amit a legjobban furcsálltam, hogy minek kellett az explorernek görgetősáv, ha 1px-nyi hely sem volt görgetni vízszintesen...
Különben a divekkel kapcsolatban egy nagy problémával szembesültem, ezzel kapcsolatban mindjárt írok is egy másik témát.
2

Boxmodell

Kevlar · 2010. Szep. 1. (Sze), 11.00
A boxmodell rossz értelmezése is lehet bűnös IE-ben. Egy link, vagy lényegretörő forrás (inkább előbbi) tényleg jó lenne.
3

egy kis HTML

Ivory · 2010. Szep. 1. (Sze), 12.59
Sziasztok!

Nem akarok már új témát nyitni, ezért ide írom hátha valaki tud segíteni.
Elég kezdő vagyok még a témában, úgyhogy lehet a megoldás egyszerűbb is mint gondolnám..

Szóval azt szeretném megcsinálni hogy van egy container, ezen belül 3 oszlop, ("div"-ekkel megvalósítva). A bal és a jobboldali oszlopban lenne a grafika, amely fixen lenne pozicionálva, tehát a görgetéskor csak a középső elemet (a tartalmat) lehessen görgetni. Tehát dupla fix sidebar-os megoldás lenne... Akárhogy próbálkozom vele, nem sikerül, csak a baloldalit fixálja le, a jobboldalit nem tudom, vagy ha mégis, akkor a középsővel együtt mozog...
Aztán ha ennél egyszerűbb vagy másfajta megoldást tudtok/javasoltok, azt is nagyon szívesen fogadom.

Előre is köszönöm!
4

Új téma

Poetro · 2010. Szep. 1. (Sze), 13.16
Miért nem indítasz új témát? Egyáltalán nem kapcsolódik ehhez amit kérdezel.

Nem teljesen tiszta, miért is kell neked 3 oszlop, ha az oldalsókban csak grafika van, miért nem oldod meg egyszerűen fix pozíciójú háttérképpel? Mondjuk jó lenne látni, mit szeretnél, vagy meddig jutottál, mert így csak sötétben tapogatózunk.
5

Más oldalakon mindig

Ivory · 2010. Szep. 1. (Sze), 13.49
Más oldalakon mindig lehurrognak ha valaki új témát indít, ezért nem mertem ennek a jelentéktelen témának egy másikat nyitni, de jogos! :)


Tehát egy ehhez hasonló oldalt szeretnék:
Annyi változtatással hogy a jobb oldalán is lenne egy "kép" de a tartalom az ugyanígy működne, így lehetne görgetni, a jobb és a baloldali rész pedig fixen állna.
Viszont azt szeretném hogy az ablak méretéhez igazodjon...

Így már valahogy érthető?:S
6

jelentéktelen téma

Poetro · 2010. Szep. 1. (Sze), 14.04
Amennyiben jelentéktelen téma, úgy ne foglalkozzunk vele? Mert én még mindig nem látok új témát. Én a bal oldalon se képet látok, hanem menüt. Valami nem stimmel abban amit írsz, és több részletet az Új témában. Lásd: Fórumok a GYIK-ban.
7

Kell az új téma

Kevlar · 2010. Szep. 1. (Sze), 15.25
Ha valakit ez a téma érdekel, akkor a te kérdésed csak zavarja.
Ha valaki a te problémádra keres választ, nem fogja megtalálni, mert egy másik témában van.
Új kérdésnek új téma.