ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 10, 2010 - Fórum téma

Galéria képkiválasztással

therest · 2010. Nov. 10. (Sze), 20.45
Az elmúlt napokban egy olyan galérián dolgoztam, ahol a thumbnailen bal klikkre meg kell nyissa a képet egy új oldalon (tehát a kép linkként funkcionál, ez fontos), ugyanakkor meg kéne valahogy oldani a kép kijelölését is (bekerül egy js tömbbe a kép idje). A képek elhelyezkedése, meg a környezet kialakítása olyan, hogy a képek mellé(alá,fölé) nem tudok kirakni ikont, mindenképpen valamilyen módon a tartalmazó <img>, vagy az őt körülvevő <a> tagon keresztül kéne megvalósítani a kijelölést. Már elég sokat ötleteltem, meg olvastam, de igazán kényelmes, nem túl hekkelős, és crossbrowser megoldást nem tudtam kiötleni. Kb ezek jutottak eszembe:
- Az egér egy másik gombjára jelöljön ki. Ez lenne a leg logikusabb de ugye a jobb klikken a böngésző beépített context menüje van, középső gombon meg az új fülön való megnyitás. És nem találtam olyan kódot, amivel kulturáltan csak az adott elemre ki tudnám venni ezeket a funciókat. Ismer valaki ilyen kódot? (Nem 200 soros, minden elemen kikapcsolós, hanem valami tömör, jól támogatott megoldást.)
- ctrl,alt,shot + klikk , természetesen ezek is mind foglaltak, új ablakban nyitja a linket, menti, stb.

Ötletek?
 

Django, Windows, XAMMP

felyx · 2010. Nov. 10. (Sze), 20.23
Sziasztok,

PHP programozással foglalkozom már évek óta, és eljutottam oda, hogy szeretnék valami újat tanulni. Erre a célra Pythont választottam alapos kutatás után és ezen belül is Django érdekelne. Ruby-t is nézegettem, de azt még annyira se tudtam rábírni a működésre mint Djangot. Az igazi problémám az hogy szeretnék egy fejlesztői környezetet összeállítani, hogy localhoston tudjak játszani vele kicsit, megértsem a mikéntjét és hogyanját. Mivel php fejlesztői környezet felállítása kb. abból áll hogy xammp felinstall és gyakorlatilag bemásolom a projectet htdocsba és mehet is, így kisebb nagyobb fejfájást okoz nekem, hogy ezt hogyan érhetném el Djangoval. Rubyról már lemondtam. Ha esetleg valaki tudna nekem egy "for dummies" leírást adni, hogy hogyan érhetném ezt el annélkül, hogy a php fejlesztői környezetem "sérülne" azt megköszönném. Igazán szeretnék megismerkedni djangoval így hálás lennék a segítségért.
 

szöveg pozicionálása html textfield-ben

troy1979 · 2010. Nov. 10. (Sze), 15.48
sziasztok,

kezdő kérdésnek tünhet, de sehogy sem sikerült megoldanom

Ha van 1 texfield-em , akkor milyen css property-k határozzák meg, hogy a szövegdobozon belül hova/hogyan lesz pozicionálva a beirt szöveg?

van 1 visszintes toolbar-om 3 linkkel, és 1 input typ=text-el , és az lenne a feladat, hogy úgy legyenek igazitva a dolgok, hogy a textfield be beirt szöveg az pont a linkek aláhúzásával 1 vonalba essen ( a linkek és a textfield-be irt szöveg azonos képzeletbeli egyenesre essen)
 

Resource id #7

kovacsaaron · 2010. Nov. 10. (Sze), 11.51
Egy galéria kilistázásán dolgozok, és mikor a fájlból a galéria nevét akarom kiolvastatni, ki is olvassa, de mikor fájlba írja csak annyi jelenik meg, hogy Resource id#7.
Itt a forráskód:
$fajlnev = "list/".$_GET['mappa'].".php";
$fa = fopen( $fajlnev, "r" ) or die("$fajlnev nem nyitható meg");
while ( ! feof( $fa ) )
{
$sor = fgets( $fa, 1024 );
print "$sor<br>";
}
fclose($fa);

$dirc = "list";
if (is_dir($dirc)) {
$dhc=@opendir($dirc);
while (($filec = readdir($dhc)) !== false) {
$rendezc[] = ($filec);
}
rsort($rendezc);
do{
if (!is_dir($dirc."/".current($rendezc)) && current($rendezc) != "." && current($rendezc) != "..") {
$kiirc .= "<a href='";
$kiirc .= current($rendezc);
$kiirc .= "'>";
$kiirc .= ($fa);
$kiirc .= "</a>";
$kiirc .= "<br>";
$kiirc .= "
";
}
} while(next($rendezc));
closedir($dhc);
}
file_put_contents("center.php", $kiirc );