ugrás a tartalomhoz

Galéria képkiválasztással

therest · 2010. Nov. 10. (Sze), 20.45
Az elmúlt napokban egy olyan galérián dolgoztam, ahol a thumbnailen bal klikkre meg kell nyissa a képet egy új oldalon (tehát a kép linkként funkcionál, ez fontos), ugyanakkor meg kéne valahogy oldani a kép kijelölését is (bekerül egy js tömbbe a kép idje). A képek elhelyezkedése, meg a környezet kialakítása olyan, hogy a képek mellé(alá,fölé) nem tudok kirakni ikont, mindenképpen valamilyen módon a tartalmazó <img>, vagy az őt körülvevő <a> tagon keresztül kéne megvalósítani a kijelölést. Már elég sokat ötleteltem, meg olvastam, de igazán kényelmes, nem túl hekkelős, és crossbrowser megoldást nem tudtam kiötleni. Kb ezek jutottak eszembe:
- Az egér egy másik gombjára jelöljön ki. Ez lenne a leg logikusabb de ugye a jobb klikken a böngésző beépített context menüje van, középső gombon meg az új fülön való megnyitás. És nem találtam olyan kódot, amivel kulturáltan csak az adott elemre ki tudnám venni ezeket a funciókat. Ismer valaki ilyen kódot? (Nem 200 soros, minden elemen kikapcsolós, hanem valami tömör, jól támogatott megoldást.)
- ctrl,alt,shot + klikk , természetesen ezek is mind foglaltak, új ablakban nyitja a linket, menti, stb.

Ötletek?
 
1

Duplakatt?

Joó Ádám · 2010. Nov. 10. (Sze), 20.53
Mi lenne, ha egy kattintásra kijelölne, duplára megnyitna?
2

Nem túl userbarát

janoszen · 2010. Nov. 10. (Sze), 21.10
Én láttam desktopon teljesen jól működő usereket lebénulni, mikor a weben kellett kétszer kattintani, az Istennek se jöttek rá. Akkor már inkább valami időzített hover esemény.
7

Biztos?

Joó Ádám · 2010. Nov. 11. (Cs), 21.03
Én viszont rendszeresen látom, hogy kétszer kattintanak a böngészőben…
8

Tényleg kézenfekvőbb webes

therest · 2010. Nov. 12. (P), 00.33
Tényleg kézenfekvőbb webes környezetben a legtöbb usernek az egykatt, még ha én is láttam már sok olyat, aki minden ikonszerűre kétszer kattint. :) Esetemben elsődleges funkció a nagyobb képre való navigálás, ezért szerintem fontos, hogy a megszokott módon menjen, a kijelölés másodlagos.
3

Másik réteg?

csla · 2010. Nov. 10. (Sze), 22.29
Egy olyan elképzelés, hogy amikor a kép fölé viszed az egeret, akkor megjelenne felette egy másik rétegben, az egyik sarkában egy checkbox, amit be lehetne jelölni? És mondjuk amikor be lenne jelölve, akkor látható maradna akkor is, ha levitted a képről az egeret, ha nem, akkor pedig eltűnne?
4

Tul kicsi thumbok

therest · 2010. Nov. 11. (Cs), 13.02
Ez nekem is eszembe jutott, a probléma az, hogy thumbnaileken (is) kell megoldani a mókát, amik 100*100asak, szóval meglehetősen kicsik. Oda bezsúfolni 1 layert+1 chkboxot elég nehéz. Másrészről ha a layer azonnal megjelenik amikor a kép fölé viszed a kurzort, akkor a sima böngészésnél (tehát amikor a kép link funkcióját használnád csak) nem szép, illetve be is kavarhat a kattintásba, ha pedig késleltetve jelenítem meg akkor nagyobb mennyiségű kijelölésnél fusztráló, hogy mindig várni kell 1-2 secet rá.

Jobklikkre nem tud senki valami pofás megoldást?
5

Úgy gondoltam, hogy csak maga

csla · 2010. Nov. 11. (Cs), 13.19
Úgy gondoltam, hogy csak maga a checbox jelenne meg a kép sarkában, az nem foglal sok helyet, nem nagyon befolyásolná a kép kattinthatóságát szerintem.
6

Végül megcsináltam ezt,

therest · 2010. Nov. 11. (Cs), 15.34
Végül megcsináltam ezt, chkbox helyett, egy kis +/- ikonnal, de nem vagyok maximálisan elégedett :) , ezért ha van valakinek más ötlete, azt szívesen venném.