Archívum - 2010 - Fórum téma
december 20
DHTMLSuite
Bár nem tudom, hogy a tárgyban megnevezett eszköz valóban CMS-nek számít-e, de ha valakinek van tapasztalata benne és van ideje, energiája egy newbie-ra, akkor szívesen venném, ha segítene! :)
Köszönöm!
:)
aet
■ Köszönöm!
aet
december 20
PHP SSH2 biztonsági kérdés
Sziasztok!
Jó ideje foglalkozom webprogramozással, de tanácstalan vagyok egy PHP extension használatában ami a PHP-SSH2. Őszintén szólva nem örülök használatának, de sajnos jobb megoldást még nem találtam arra, hogy weben keresztül küldjek távoli szervergépre parancsot és az eredményt weben kitudjam íratni.
Próbálkoztam SSL-SOCKET programozással Perl-ben, de az sem bizonyult valami jónak mivel telneten crash-elni tudtam az egészet habár a szkript tökéletese működne ha ez a baki nem lenne. Megoldást ugyan nem találtam rá, de úgy érzem ez nem a tökéletes megoldás arra amit akarok.
Ha nem bánjátok lenne egy-két fontos kérdésem a PHP-SSH2 kapcsán.
- Mekkora biztonsági kockázat használata nagy látogatottságú rendszer esetén? Úgy hogy némely felhasználó használhatja is a PHP SSH2 Extension-t (természetesen az ő nevében root jogok nélkül és csak lekérdezésre, egyéni parancsot nem küldhet!).
- Előfordulhat, hogy a felhasználók egy időben többszörösen küldenek ki PHP SSH2-es utasítást. Ez nagyon megviseli a két szervert (local/remote) illetve nem lassul a le túlzottan a cucc? Az utasítás főként: felhaszn. létrehozás / törlés , szolg. letilt / felold, stb ...
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Daniel
■ Jó ideje foglalkozom webprogramozással, de tanácstalan vagyok egy PHP extension használatában ami a PHP-SSH2. Őszintén szólva nem örülök használatának, de sajnos jobb megoldást még nem találtam arra, hogy weben keresztül küldjek távoli szervergépre parancsot és az eredményt weben kitudjam íratni.
Próbálkoztam SSL-SOCKET programozással Perl-ben, de az sem bizonyult valami jónak mivel telneten crash-elni tudtam az egészet habár a szkript tökéletese működne ha ez a baki nem lenne. Megoldást ugyan nem találtam rá, de úgy érzem ez nem a tökéletes megoldás arra amit akarok.
Ha nem bánjátok lenne egy-két fontos kérdésem a PHP-SSH2 kapcsán.
- Mekkora biztonsági kockázat használata nagy látogatottságú rendszer esetén? Úgy hogy némely felhasználó használhatja is a PHP SSH2 Extension-t (természetesen az ő nevében root jogok nélkül és csak lekérdezésre, egyéni parancsot nem küldhet!).
- Előfordulhat, hogy a felhasználók egy időben többszörösen küldenek ki PHP SSH2-es utasítást. Ez nagyon megviseli a két szervert (local/remote) illetve nem lassul a le túlzottan a cucc? Az utasítás főként: felhaszn. létrehozás / törlés , szolg. letilt / felold, stb ...
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Daniel
Weboldal kritika: www.nyiregyhaza.eu hírportál
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék kérni egy kritikát a www.nyiregyhaza.eu hírportálról.
Kérlek ne fukarkodjatok a kritikával.
Előre is hálás köszönet.
■ Szeretnék kérni egy kritikát a www.nyiregyhaza.eu hírportálról.
Kérlek ne fukarkodjatok a kritikával.
Előre is hálás köszönet.
javascript többnyelvű oldal keresőoptimalizálása
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy csináltam egy oldalt, ami három nyelven érhető el (magyar, angol és német). Alapértelmezettként a magyar oldal jön be a magyar tartalommal. Ha rákattint a felhasználó egy másik nyelvre, akkor a js átírja a mezők tartalmát az adott nyelvre.
A kérdésem ezzel kapcsolatban az volna, hogy így a keresők csak az alapértelmezett nyelvet fogják indexelni a többi importáltat pedig akkor nem fogják ismerni? Vagy meglehet valahogy azt oldani, hogy azt is lássák?
Előre is köszönöm a segítséget!
■ Lenne egy olyan kérdésem, hogy csináltam egy oldalt, ami három nyelven érhető el (magyar, angol és német). Alapértelmezettként a magyar oldal jön be a magyar tartalommal. Ha rákattint a felhasználó egy másik nyelvre, akkor a js átírja a mezők tartalmát az adott nyelvre.
A kérdésem ezzel kapcsolatban az volna, hogy így a keresők csak az alapértelmezett nyelvet fogják indexelni a többi importáltat pedig akkor nem fogják ismerni? Vagy meglehet valahogy azt oldani, hogy azt is lássák?
Előre is köszönöm a segítséget!
login rendszer kicsit másképp
Sziasztok!
Készítek egy weboldalt, ahol azt szeretném, hogy a regisztrált felhasználó kapjon egy domain utáni nevet, ami a felhasználóneve lenne. Tehát regisztrációkor megadja, hogy az ő felhasználó neve 'teszt' és miután regisztrált a program létrehozza neki a www.oldalam.com/user/teszt.php oldalt az alapbeállításokkal. Ezért arra gondoltam, hogy mi lenne, ha az adatait a felhasználóknak nem adatbázisban, hanem a saját oldalán tárolnám?.
A kérdéseim ezzel a kapcsolatban pedig a következők lennének:
Az ötlet nem abszolút hülyeség-e?
A dolog megvalósítható-e JavaScript-el vagy a php elengedhetetlen hozzá?
Végezetül pedig jó-e ha a php oldalán tárolom az adatokat vagy jobb volna, ha megcsinálnám az url-t és adatbázisból tölteném be az adatait?
A segítséget előre is köszönöm és elnézést a sok kérdésért!
■ Készítek egy weboldalt, ahol azt szeretném, hogy a regisztrált felhasználó kapjon egy domain utáni nevet, ami a felhasználóneve lenne. Tehát regisztrációkor megadja, hogy az ő felhasználó neve 'teszt' és miután regisztrált a program létrehozza neki a www.oldalam.com/user/teszt.php oldalt az alapbeállításokkal. Ezért arra gondoltam, hogy mi lenne, ha az adatait a felhasználóknak nem adatbázisban, hanem a saját oldalán tárolnám?.
A kérdéseim ezzel a kapcsolatban pedig a következők lennének:
Az ötlet nem abszolút hülyeség-e?
A dolog megvalósítható-e JavaScript-el vagy a php elengedhetetlen hozzá?
Végezetül pedig jó-e ha a php oldalán tárolom az adatokat vagy jobb volna, ha megcsinálnám az url-t és adatbázisból tölteném be az adatait?
A segítséget előre is köszönöm és elnézést a sok kérdésért!
december 19
a href tiltása mouse.event-tel
Sziasztok.
Lehetséges-e az és hogyan, hogy ha egy linkre rákattintott valaki, akkor az már akkor se legyen kattinthatő, ha újratölti az oldalt az aktuális munkamenetben.
Ha kilép, akkor minden kezdődhet előről.Azt szeretném, ha rákattint bármelyikre, akkor az már ne működjön ismét.
Nyomógombok esetében a működik.
Múködik ez link esetében is?
A porblémám az, hogy miután kiválasztja a linket, kitölti a hozzá tartozó úrlaot, majd pedig elküldi a kitöltött úrlapot, akkor hogyan lehetne a SUBMIT eseményhez kötni a link letiltását. Azét, és semelyik másét.
Én arra gondoltam, hogy a mouse.event elkapása segíthet. DE!
Kattint a hivatkozáson, kattint az input elemeken és kattint a submit gombon. Honnan fogom tudni, hogy mi volt az utolsó hivatkozás kattintás?
Köszi!
aet
■ Lehetséges-e az és hogyan, hogy ha egy linkre rákattintott valaki, akkor az már akkor se legyen kattinthatő, ha újratölti az oldalt az aktuális munkamenetben.
Ha kilép, akkor minden kezdődhet előről.
<a onclick="do(esemeny_formhoz(this)" id="elso">1. link</a>
<a onclick="do(esemeny_formhoz(this)" id="maso">2. link</a>
<a onclick="do(esemeny_formhoz(this)" id="harm">3. link</a>
Nyomógombok esetében a
document.getElementById(nyomogomb).disabled=true
Múködik ez link esetében is?
A porblémám az, hogy miután kiválasztja a linket, kitölti a hozzá tartozó úrlaot, majd pedig elküldi a kitöltött úrlapot, akkor hogyan lehetne a SUBMIT eseményhez kötni a link letiltását. Azét, és semelyik másét.
Én arra gondoltam, hogy a mouse.event elkapása segíthet. DE!
Kattint a hivatkozáson, kattint az input elemeken és kattint a submit gombon. Honnan fogom tudni, hogy mi volt az utolsó hivatkozás kattintás?
Köszi!
aet
Keresőbarát url, htaccess, php
Halihó!
Keresőbarát url kialakítás a cél és nem akar a php része összejönni. Tehát van a htaccess-em
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [QSA]
</IfModule>
Tehát ha nincs olyan fáj vagy könyvtár irányítja az index.php-ra. Nah most egy csomó leírást fórumot elolvastam de nem tiszta, hogy mit kellene csináljak. Nekem nem dinamikus az oldalom min pl:
www.oldalam.hu/hirek.php?cim=ezazamaz
hanem csak siman oldalam/hirek.php stb. Azt szeretném, hogy amikor hivatkozok a php fájban
<a href="gyerekjatek">gyerekjatek</a>
akkor a gyerekjatek.php meghívódjon de a kiterjesztés php nélkül tehát a böngésző így jeleníti meg.
http://oldalam.hu/gyerekjatek. Nah most a get-ben megkapja az oldalt a htaccess-ből de akkor most az adott oldalamban milyen php-t kell írjak mert nem tisza és nem megy amiket próbáltam. $_SERVER['REQUEST_URI'] ez megkapja és
$_GET['q'] ez is megkapja de hogy kell velük mi merre elvesztettem a fonalat teljesen. Segítséget és választ előre is nagyon köszönöm!!!!
■ Keresőbarát url kialakítás a cél és nem akar a php része összejönni. Tehát van a htaccess-em
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [QSA]
</IfModule>
Tehát ha nincs olyan fáj vagy könyvtár irányítja az index.php-ra. Nah most egy csomó leírást fórumot elolvastam de nem tiszta, hogy mit kellene csináljak. Nekem nem dinamikus az oldalom min pl:
www.oldalam.hu/hirek.php?cim=ezazamaz
hanem csak siman oldalam/hirek.php stb. Azt szeretném, hogy amikor hivatkozok a php fájban
<a href="gyerekjatek">gyerekjatek</a>
akkor a gyerekjatek.php meghívódjon de a kiterjesztés php nélkül tehát a böngésző így jeleníti meg.
http://oldalam.hu/gyerekjatek. Nah most a get-ben megkapja az oldalt a htaccess-ből de akkor most az adott oldalamban milyen php-t kell írjak mert nem tisza és nem megy amiket próbáltam. $_SERVER['REQUEST_URI'] ez megkapja és
$_GET['q'] ez is megkapja de hogy kell velük mi merre elvesztettem a fonalat teljesen. Segítséget és választ előre is nagyon köszönöm!!!!
phpdoc 5.3-ra
Sziasztok!
Ismer valaki olyan phpdoc eszközt, ami 5.3-as PHP-t (+namespaceket) támogat?
János
■ Ismer valaki olyan phpdoc eszközt, ami 5.3-as PHP-t (+namespaceket) támogat?
János
E-mail tárgy karakterkódolása
Sziasztok,
mail függvény segítségével küldök ki levelet, de a tárgy Gmailban, Outlook Expressben jól jelenik meg de Freemailnél a Regisztráció a tárgyban így alakul: RegisztrĂĄciĂł aktivĂĄlĂĄsa.
Mi lehet a gond?
Köszi: SimiSoma
■ mail függvény segítségével küldök ki levelet, de a tárgy Gmailban, Outlook Expressben jól jelenik meg de Freemailnél a Regisztráció a tárgyban így alakul: RegisztrĂĄciĂł aktivĂĄlĂĄsa.
Mi lehet a gond?
Köszi: SimiSoma
Egy webáruház építő jellegű kritikája
Sziasztok!
Megnyitottuk webáruházunkat www.csiniruha.hu - ról szeretnék véleményeket építő jellegű kritikákat kapni. Minden észrevételt szívesen fogadom, mivel én is így tudok javítani az oldalon, hogy mindenki számára egyszerű és átlátható legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
■ Megnyitottuk webáruházunkat www.csiniruha.hu - ról szeretnék véleményeket építő jellegű kritikákat kapni. Minden észrevételt szívesen fogadom, mivel én is így tudok javítani az oldalon, hogy mindenki számára egyszerű és átlátható legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat!