ugrás a tartalomhoz

DHTMLSuite

aeternum · 2010. Dec. 20. (H), 02.45
Bár nem tudom, hogy a tárgyban megnevezett eszköz valóban CMS-nek számít-e, de ha valakinek van tapasztalata benne és van ideje, energiája egy newbie-ra, akkor szívesen venném, ha segítene! :)

Köszönöm!
:)

aet
 
1

Nem elég jó

Poetro · 2010. Dec. 20. (H), 10.15
Megnéztem, mi is ez a DHTML Suit és azt kell mondjam, hogy sajnos nem elég jó. Az még mellékes, hogy az utolsó frissítés több mint egy éves. Maga az eseménykezelés sem elég jó, és valahogy a fejlesztők mintha elfeledkeztek volna a WebKit alapú böngészőkről, és azok különbségeiről, holott ez a motor jóval népszerűbb, mint az Opera. Az Opera támogatása dicséretes, de a WebKit (Safari, Chrome, stb.) hanyagolása - melyek összesített elterjedtsége nagyobb közel 20% világviszonylatban is -, kicsit furcsa (csak a Chrome-ot több mint 13% használja).

Kezdjük azzal, hogy ez nem egy CMS. Ez egy JavaScript keretrendszer és widget gyűjtemény. De ez még nem indokolja, hogy minify-olva több mint 400 kilobyte!!! És ráadásul képek és CSS nélkül!
Maguk a használt technikák is eléggé elavultak, inkább tükröznek egy 2006-2008-as állapotot. Én inkább használnék ehelyett mondjuk ExtJS-t, jQuery-t, Dojo-t, YUI-t vagy MooTools-t. Azoknak ugyanis aktív a fejlesztése, és korszerűek, fel vannak készülve az új technikákra, a HTML5-re stb. És persze valószínűleg kisebbek is, stabilabbak, és hatékonyabbak.
2

Gondoltam, hogy mellélőttem a CMS dologban! :)

aeternum · 2010. Dec. 20. (H), 13.47
Nem is CMS-re van szükségem, hanem egy kicsi, gyors, és bővíthető keretrendszerre.

Ami miatt megtetszett a DS, az az infopane widget. Mire én ezt lekódolom illesztésekkel, menükkel, rétegekkel, miegyebekkel, ... Húúúúú! :)))))))))

és akkor még nincs tartalom...

Sejtem, botorság, de azért....
Mivel, ami készül, az nem egy nyilvános cucc, hanem kifejezetten egy célközönségnek készül. Egy alakalmazás webtechnológiát használva, ezért mondhatom azt, hogy bocs, de ez FF-re van "optimalizálva" és csak azon garantálom a megjelenés konzisztenciáját.
Eszi, nem eszi, nem kap mást! :)

Szóval, az abból a szempontból, hogy nem korszerű, az nem baj. MUKODJON!
:)))))))

Most akkor mondhatod, hogy mi a fenének kérdezek annyit másutt?
:)))

Mert van egy olyan része az alkalmazásnak, amit nem ezzel csinálok, sőt, szeretném kihagyni, épp a méretei miatt!
:))))))

Köszönöm a véleményezésed!
:))))))))

Én is tudom, hogy az utam a modern keretrendszerek valamelyike felé kell vezessen!
:)

Amint találok egy magyar nyelvű leírást, legalább olyan alaposat, mint az angol nyelvúek, akkor el is fogom dönteni, hogy melyik lesz az.

aet