ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2010 - Fórum téma

december 5

Legjobb E-kereskedelem script

Rakonczai Sándor · 2010. Dec. 5. (V), 21.39
Sziasztok!

Keresem a legjobb ingyenes, magyar nyelvvel kiegészíthető E-kereskedelmet megvalósító scriptet ahol a felhasználók is tölthetnek fel tartalmat. Tudnátok ajánlani egyet?


Sándor
 

relatív HSQLDB útvonal

whiteman0524 · 2010. Dec. 5. (V), 17.02
Sziasztok !

Egy nagyon egyszerű problémával fordulok hozzátok, mint ahogy az a címből is kiderül. Bizonyos Java project-hez HSQLDB-t használok, és nem tudom hogy hogyan lehetne az adatbázis fájlok helyét relatívan megadni. Tehát hogy mindig az aktuális project mappán belül valahova hozza létre az adatbázist és onnan is szedje a dolgokat. Az a probléma, hogy mindig vagy az Eclipse mappájába (igen azzal fejlesztek), vagy a gyökérhez képest ( Linuxon /, Windowson C: ) abszolút útvonalat lehet megadni. Én pedig jobb szeretném mindig a project mappán belül tudni a dolgokat.

A neten már voltam, tehát kerestem a megoldást de sajnos még nem találtam meg. Annyi biztos, hogy a "DriverManager.getConnection(...), és a Sajatszerver.setDatabasePath(...) metódusoknak kéne jó paramétereket adni, csak azt nem tudom hogy hogy.


A segítséget előre is köszönöm.
 

ajax problema

lacaaa · 2010. Dec. 5. (V), 13.20
sziasztok lenne egy kerdesem ajax al kapcsolatba.

van egy ajax oktato videom es elkezdtem, tanulmanyozni az ajax mukodeset a video tutorial segitsegevel de abba a problemaba utkoztem hogy a videon bemutatott peldaprogramok nem mukodnek pedig a video lepesei szerint csinalom vegig es ott mukodik nalam pedig nem mukodik oszehaszonlitottam a cdn levo pelda programokkal amit a videoba bemutatnak es telyesen ugyanugy van irva mind ott csak eppen nalam nem mukodik akod ami az erdekes hogy a cdn levo peldaprogram se mukodik nalam.

az lenne a kerdesem hogy mi kell pluszba az ajax hoz hogy menjen van egy wamp serverem feltelepitve es van egy phpdesigner 7 programom aminek van kodkiegeszitoje is a videon is csak ennyit hasznalnak.

elkuldom a peldaprogramot amit a video cd jerol szedtem le hatha vcalakinek mukodik es megtudjatok mondni mi a baj nalam.


<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<script language="javascript">

var http_request = false;

if (window.XMLHttpRequest) { //Mozilla, Opera ...
http_request = new XMLHttpRequest();

}else if (window.ActiveXObject){ //IE
try {
http_request = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
} catch (e) {
try {
http_request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
} catch (e) {
alert('Nem tudtam XMLHTTP példányt létrehozni!!');
}
}
}

function adatKuldes(url, divID) {
if (http_request)
{
var obj = document.getElementById(divID);
http_request.open("GET", url, true);

http_request.onreadystatechange = function() {
if ((http_request.readyState == 4) && (http_request.status == 200))
{
obj.innerHTML = http_request.responseText;
}
}
http_request.send(null);
}
}
</script>

</head>

<body>
<h1>Adatcsere a szerverrel</h1>
<form>
<input type="button" value="Üzenet megjelenítése" onClick="adatKuldes('szoveg.txt', 'celDiv')">
</form>

december 4

Perl rajzvászon

pimaszgrimasz · 2010. Dec. 4. (Szo), 19.56
Sziasztok!

Azzal fordulok hozzátok, hogy a Perl/Tk rajzvászon komponensét nem tudom futtatni.

A kód:
use Tk;

my $mw=MainWindow->new();
my $c=$mw->Canavas(-width=>300,-height=>300,-background=>'#cccccc');
my $v1=c->create('line',10,10,70,70,-fill=>'red');

$v1->pack;
$c->pack;

MainLoop;

A hibaüzenet:
Assuming 'require Tk::Canavas;' at perl1.pl line 7
Can't locate Tk/Canavas.pm in @INC (@INC contains: C:/Perl/lib C:/Perl/site/lib.) at C:/Perl/site/lib/Tk/Widget.pm line 270.

Ez igazából érthető is. Nem találja a Canavas.pm modult a megfelelő helyen. A kérdésem az hogy honnan tudom letölteni a modult vagy teleptőjét? Vagy van e egyéb ötlet ha nem jó az elképzelésem?
(windowsos környezetben fejlesztek most egy xampp és egy ActivePerl segítségével)
 

php legordulo lista problema

lacaaa · 2010. Dec. 4. (Szo), 11.26
Sziasztok lenne egy olyan kerdesem hogy egy php weboldalon megszeretnem oldalni azt hogy van egy legordulo lista ami adatbazisbol fel van toltve adatokkal ez a lista tartalmazza a kategoriakat es azt szeretnem elerni hogy amikor kivalasztok egy kategoriat a listabol akkor egy masik legordulo listaba jelenjenek meg azok az elemek amelyek csak az adott kategoriahoz tartoznak de anelkul hogy egy gombra rakattintanek.

tehat roviden kivalasztok egy listabol egy kategoriat es automatikusan kivalasztodik egy masik listabol azok az elemek amelyek az elso lista kategoriajahoz vannak rendelve.

Nem tudom hogy sima php vel megoldhato e vagy inkabb javascript kellene hozza?
 

Hogy mint?

morocztamas · 2010. Dec. 4. (Szo), 10.51
Mi a gond ezen a honlapon: http://realgameguides.com?
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Frealgameguides.com
Mi hiányzik a kódból, mi a hiba, mert próbáltam mindent, de még mindig vacakol. :(
 

december 3

disabled és readonly html inputok default css-e firefox-ban

troy1979 · 2010. Dec. 3. (P), 19.21
Sziasztok,

Az lenne a kérdésem , hogy hogyan tudnám firefox-ban megnézni a readonly illetve a disabled input-okhoz tartozó default css formázásokat/beállitásokat?

( border/háttérszin stb)
 

Karakterkódolási hiba

Meli · 2010. Dec. 3. (P), 18.00
Hello

Van egy fizetős rendes tárhelyünk és domainünk, amin tökéletesen megy a fórumom, viszont egyéb okok miatt, elköltöztetem egy ingyenes tárhelyre, ahol ugynazokkal a beállításokkal az ékezetes karakterek nem jók.

A fórum utf8 ra van beállítva, és a mysql utf8 unicode ci, de próbáltam már több utf8 at is.

Nem tudom azt se hogy hol keressem ahibát, az elküldött üzenet a mysqlban tökéletesen érkezik meg, de az oldalon már hibásak a karakterek.

Valaki aki ért a karakterkódoláshoz, legyenszíves vegyen fel msn-re vagy javasoljon valami hibamegoldást...
 

december 2

OnClick esemény ENTER nyomásra???

bb0072 · 2010. Dec. 2. (Cs), 16.31
Egy érdekes problémát találtam, talán valaki hozzá tud szólni. A következő html kódban a body-hoz hozzákapcsolok egy onclick eseményt, minek hatására alert ablakban megkapom az egér coordinátáit. Ez eddig rendben. Van a html-ben egy form is, egy input mezővel és egy submit gombbal. Ha elkezdek beírni az input boxba valamit, majd entert nyomok, hogy submitoljam a formot, valami oknál fogva megtörténik az OnClick event, az alert ablakban pedig az egér coordinátáit látom, ami most 0,0.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu">

	<head>
		<title>OnClick test page</title>
		
		<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

		<script type="text/javascript">

			window.onload=function() {
			document.body.addEventListener('click', function(e) {
				alert('e: '+e.pageX +","+e.pageY);
				},false);
			}
		</script>
	</head>
	<body>
		Kattints ide, hogy lásd az egér coordinátákat!
		<form action="#">
			<input type="text"/>
			<input type="submit" />
		</form>
	</body>
</html>
Az is furcsa még, hogy csak a click event viselkedik így, a mousedown vagy a mouseup nem. A kódot FF-ben és Chrome-ban néztem, mindkettőben fennáll a jelenség. Miért lehet ez, és mit lehetne csinálni, hogy ne legyen?
 

Negatív margin - ie-ben nem látszik a tartalom

Totti 1986 · 2010. Dec. 2. (Cs), 10.34
Sziasztok!

Lehet, hogy amatőr kérdés lesz, de Google-ban hiába találtam megoldást, nálam nem működött.

A következő kialakítást szeretném én is elérni: (http://www.brunildo.org/test/relayout.html), de nekem sehogy se megy. Szóval van egy div-em, amibe beleteszek egy másikat, és a 2. divet -150px-lel balra akarom kezdeni. FF-ben minden oké, de ie6, ie7 nem jeleníti meg a 2. divemet, mintha elbújna a bal oldalon. ie8 meg nem alkalmazza a css-t (opacity/filter:alpha) a 2. div-re, amit az 1. divhez beállítottam.

Előre is köszi a segítséget!