ugrás a tartalomhoz

php legordulo lista problema

lacaaa · 2010. Dec. 4. (Szo), 11.26
Sziasztok lenne egy olyan kerdesem hogy egy php weboldalon megszeretnem oldalni azt hogy van egy legordulo lista ami adatbazisbol fel van toltve adatokkal ez a lista tartalmazza a kategoriakat es azt szeretnem elerni hogy amikor kivalasztok egy kategoriat a listabol akkor egy masik legordulo listaba jelenjenek meg azok az elemek amelyek csak az adott kategoriahoz tartoznak de anelkul hogy egy gombra rakattintanek.

tehat roviden kivalasztok egy listabol egy kategoriat es automatikusan kivalasztodik egy masik listabol azok az elemek amelyek az elso lista kategoriajahoz vannak rendelve.

Nem tudom hogy sima php vel megoldhato e vagy inkabb javascript kellene hozza?
 
1

JavaScript

Poetro · 2010. Dec. 4. (Szo), 13.27
Mivel a PHP egészen addig nem tud semmit, ami történik a böngészőben, amíg az nem intéz egy újabb kérést felé, ezért nem. Újabb kérést pedig vagy form elküldésével, új oldal meglátogatásával, vagy AJAX (JavaScript) technológiával lehetséges.

Végre nézzetek már utána, hogy mi történik a böngészőben, és mi a szerveren. Csak kicsit kell gondolkodni.
2

Tudsz erre jó megoldást?

deejayy · 2010. Dec. 7. (K), 12.01
Tudsz erre jó megoldást? Mármint a különbség elmagyarázására. Éppen PHP-t oktatok, de az istennek nem tudom elmagyarázni, mert nekem tökvilágos, a delikvensnek meg "nem logikus".
3

Net panel

Poetro · 2010. Dec. 7. (K), 14.39
Csak nézd meg a Firebug vagy más böngésző Web Developer eszközének Net paneljét. Ami nem azon történik, annak biztosan semmi köze nincs a PHP-hoz. És ami azon történik annak is csak lehet köze hozzá, mivel a webszerver statikus fájlokat is ki szokott szolgálni.
4

Az rendben van (mondjuk a

deejayy · 2010. Dec. 8. (Sze), 08.28
Az rendben van (mondjuk a notepaden és a böngészőn kívül jelenleg semmilyen eszközt nem használunk, lényeg az egyszerűség), de valamiféle logikai indoklás kéne azon túl, hogy "így működik és kész".

A probléma, hogy a delikvensnek "nem logikus", azt pedig a "mert csak" nem oldja fel :\
5

Szerintem ez

prom3theus · 2010. Dec. 9. (Cs), 09.22
Szerintem ez példamagyarázattal viszonylag egyszerűen szemléltethető lenne. Béla tanuló bemegy a zöldségeshez, kér almát, zöldséges ad 1kg almát. Béla tanuló a böngésző, lekéri az alma erőforrást a zöldséges szervertől, az odaadja az almát (response) ami 1kg "hosszú" (Content-Length). Béla böngésző ha almát akar, meg kell várja amíg a zöldséges szerver odaadja (http status = 200) vagy ha sokáig kell várnia sarkonfordulhat (timeout). Béla ha bevásárló listával megy a piacra, akkor a lista tekinthető egy javascript kódnak, a zöldséges, savanyúságos, stb. pedig tőle független szerverek. Mivel nem a lista vásárol vagy a zöldséges, hanem Béla, ezért Béla böngésző a script végrehajtója.

Ez elég logikus nem?
6

Alapvető probléma: . .

deejayy · 2010. Dec. 11. (Szo), 14.23
Alapvető probléma:

.
.
  print($_POST['email']);
  .
  .
  print("<form><input name='email'/></form>");
.
.
Kérdés: hogyan lehet a $_POST['email']-nek értéke, ha utána írjuk ki a formot?
7

Próbáld először két különböző

Udi · 2010. Dec. 11. (Szo), 15.59
Próbáld először két különböző fájlban bemutatni ezt, A fájlban van a form és az actionben a B fájlnak küldi el, ahol kiírjuk az e-mailt. Ha ezt érti, akkor utána már csak azt kell megmutatni, hogy a B fájlt mi belerakhatjuk az A-ba, de mindaddig nem futnak le a B részei, amíg a formból nem küldtük el az adatokat.

Köztes lépésként az egy fájlos bemutatásnál rakhatod az e-mail kiírást a form után is, és utána magyarázd el, hogy általában azért rakjuk a POST, GET, egyéb kezeléseket a fájlok tetejére, még mielőtt bármit kiírnánk, mert így tudunk header-rel átirányítani.
8

Igen, én is ezzel

deejayy · 2010. Dec. 11. (Szo), 21.13
Igen, én is ezzel próbálkoztam, többé-kevésbé segített, azaz inkább elfogadta, amit mondtam, de nem érzem, hogy értené is.

Most kb. annyi maradt meg benne, hogy a php fájl akárhányszor lefuthat egymás után. Ami több, mint a semmi, de átesett a ló túloldalára, néha akkor is többször lefuttatja fejben, amikor nem is kéne.