ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 2014 - Fórum téma

szeptember 27

JSFIDDLE - segítség

tumskin · 2014. Szep. 27. (Szo), 01.33
Üdv,

Adott egy számomra tetszetős naptár script!
De nem tudom lementeni, mert nem ismerem a jquery-t!
Ha esetleg valaki tudna segíteni abban, hogy milyen js/css fájlokat kell beilleszteni, hogy működjön, akkor nagyon örülnék!


Köszöszönet mindenkinek!
 

szeptember 24

git windows-on?

H.Z. · 2014. Szep. 24. (Sze), 17.58
Használ itt valaki git klienst windows-on?
Fel akartam tenni, de a http://git-scm.com/download/win oldalról valami *preview*.exe kezd automatikusan letöltődni és az a "preview" a fájl nevében nagyon zavar.
Lehet, hogy nincs normális git még mindig windows-ra?


update: eredetileg a PyCharm nevű IDE-t használnám, aki keresi a git.exe-t. Ezért szerettem volna egy windows-os git-et.
 

szeptember 22

Melyik kódot használjátok?

inf3rno · 2014. Szep. 22. (H), 00.49
Melyik megközelítést használjátok a kettő közül, és miért?

1.)
var a = [0,1,2];
for (var i=0, l=a.length; i<l; ++i) {
	var v = a[i];
	//...
}
2.)

var a = [0,1,2];
for (var i=0, l=a.length; i!=l; ++i) {
	var v = a[i];
	//...
}
(A forEach-et most felejtsük el egy pillanatra.)
 

szeptember 19

Kérem véleményezéseteket

itdoktor · 2014. Szep. 19. (P), 13.19
Sziasztok!

Ez úton szeretnék megkérni mindenkit (mint az egyik szerkesztője az oldalnak),
hogy legyek szívesek véleményezni az http://elsoceggondozo.hu oldalt (nem elsődlegesen kódolási szempontból), figyelembe véve, hogy jelenleg fejlesztés alatt áll. (Javasolt megjelenítés 1024x768 -nál nagyobb.) Szívesen vennénk az építő kritikáitokat, észrevételeiteket, véleményeiteket.

Köszönöm mindenkinek előre is a hozzászólását.
 

szeptember 16

MSQL like nem talál ékezetes json-t

gtoma · 2014. Szep. 16. (K), 15.54
Sziasztok!

A mysql egyik oszlopában JSON ben tárolok adatokat.
Az ékezetes karaktereket ugye kódolja, a "normált" nem.

Sajnos a keresés nem jól működik, mert az ékezetes karaktereket, amit ugye kódolt, azt nem találja. Amiben nincs ékezet, azt igen:

Tehát a Tesztem szónál:
Tárolva: ["Tesztem"]
keresés: where ( `labels` like '%"Tesztem"%' )

van találat, de a Tésztám:
Tárolva: ["T\u00e9szt\u00e1m"]
Keresés: where ( `labels` like '%"T\u00e9szt\u00e1m"%' )
nincs találat. Van ötlet mi lehet a gond?

előre is köszönöm a segítséget.
 

RAID 0 (összefűzés dilemma)

fabian.attila · 2014. Szep. 16. (K), 14.38
Szervusztok!
Letargiába estem, egyszerűen nem tudok dűlőre jutni magammal, ebben kérem a segítségeteket.

Van egy vasam, van benne 2x1 TB merevlemez, innen üzemel a rendszerem, itt vannak az adatok.

Ha RAID0-val összefűzöm őket kétszerakkora lesz az írási és olvasási sebességem, mint eddig volt.

Az összefűzés hatására a két lemez egymástól fog függni, tehát ha az egyik kipurcan, az adatoknak búcsút inthetek.

Viszont ugyanez a veszély fennáll általános esetben is, maximum így az adatok egyik fele megmenthető lesz.

Szerintetek megérné összefűzni a lemezeket a kétszeres sebesség reményében, ezzel vállalva nagyobb kockázatot, vagy hagyjam általánosan, nem RAID-elve?

Köszönöm a válszokat, üdvözlettel: fabian.attila
 

Naptár

simisoma · 2014. Szep. 16. (K), 12.15
Sziasztok!

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy van egy adatbázisom amiben DATETIME ként vannak időpontok rögzítve amiket én szeretnék kilistázni egy naptár formában akár jQuery akár php segítségével.
Az lenne a lényeg, hogy ezek az időpontok áttekinthetően láthatóak legyenek.
Keresgettem ilyen scripteket, de nem találtam nekem valót.

Köszönöm a segítséget előre is!
 

szeptember 14

könyvtár/file átnevezés speciális karakter esetén

Theo76 · 2014. Szep. 14. (V), 13.21
Sziasztok!
Egy olyan gondom van, hogy könyvtárat, illetve file-t kellene átneveznem php-vel, viszont ha speciális karaktert talál akkor, nem nevezi át... Próbáltam iconv-al átkonvertálni a file-nevet, de semmi eredmény...
Csináltam debugot, a script szépen kiszedi illetve átalakítja a spec karaktereket, de mikor átnevezésre kerülne a sor, nem történik semmi. A logban csak annyi van, hogy: warning: rename(xx,yy) z.php. A rendszer felépítése: Windows 8.1 64bit, apache 2.4.10 64bit, illetve php 5.6.0 64bit (charset: utf-8)
Pl a karakterek, amikkel nem kezd semmit: ÷פ`

Köszi a segítséget!
 

szeptember 13

setcookie php

richierich · 2014. Szep. 13. (Szo), 15.58
Sziasztok,

Azzal a kerdessel fordulok hozzatok, hogy szeretnek eltarolni egy setcookie adatot PHP-ban, de istenert sem jon ossze.

Osszefoglalva:
Szeretnek eltarolni informaciot a cookie-ban es elerhetove tenni CSAK egy adott sub-domain-en.

Igy hasznalom hasznalom:
setcookie("adat",$adat,time()+3600,"/",".sub.domain.com");
ez nem allitja be egyszeruen.

Ha csak ezt hasznalom:
setcookie("adat",$adat,time()+3600,"/",".domain.com");
mukodik tokeletesen, de akkor mindenhol elerhetove teszem .domain alatt, amit persze nem akarok.

Tudtok nekem segiteni otlettel?

Udv.
Richard
 

szeptember 12

lekérdezés megváltoztatása

vadasy · 2014. Szep. 12. (P), 20.15
WP-ben egy oldal sablonmintát szeretnék módosítani, úgy hogy ne az összeset kérdezze le, hanem csak az általam kiválasztottakat, pl.: 5-10 elemet. Az alapprobléma, hogy az oldalon az étlapnál és az itallapnál is megjelenik minden elem (ételek, italok is).

page.template.menu.php

[colorer=php]<?php
/*
* Template Name: Menu Page
*/
get_header(); ?>



<?php //$temp_query = $wp_query; ?>

<!-- begin main -->
<section class="main menulist block grid4 clearfix">





<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>

<header>
<h2 class="post-title"><?php the_title(); ?></h2>
</header>

<div class="post-content">
<?php the_content() ?>
</div>

<?php endwhile; endif;?>




<?php

// get initial categories
$categories = get_terms( 'menus', array( 'orderby' => 'name', 'order' => 'ASC', 'hierarchical' => true, 'parent'=>0, 'hide_empty' => false, ) );


foreach ( $categories as $category ) {

// we don't want child categories now, and since get_categories does not support 'depth' parameter, we use ->parent check
if ( $category->parent > 0 ) {
continue;
}

$i = 0;
echo '<h2 class="menu-title level-1">' . $category->name . '</h2>';
query_posts(
array(
'menus' => $category->slug,
'post_type'=> 'menu-item',
//'orderby'=> 'menu_order',
'posts_per_page' => -1
)
);


if ( have_posts() ) : while (have_posts()): the_post(); global $post;

// let's make sure that the post is not also in any of child categories, if it is, skip it ( we don't want to display it twice )
$child_categories = get_term_children( $category->term_id, 'menus' );

//if ( $child_categories && in_category( $child_categories, $post->ID ) ) {
if ( $child_categories && !is_object_in_term( $post->ID, 'menus', $category->name ) ) {
continue;
}

echo 0 === $i ?